Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      ser

ser

(28 wyników)
    • Dlaczego on jest "wielkopolski"? Znam taki ser OD LAT, wilczajac przodkow to od POL WIEKU. Jest on znany w calej Polsce. Niby na jakiej podstawie zrobiono z niego " specjal wielkopolski" i to chroniony???
    • Ktoś z was przyrządza founde? Na filmie wygląda... dość nieciekawie. Da się taki gorący, parujący kawałek bagietki wlożyć do ust nie parząc języka? No i jak to zrobić, żeby nie pociekło, żeby się nie pochlapać (ten ser jednak trochę się ciągnie)?
    • Bardzo dziękuję za przepis. Co prawda zrobienie jajecznicy nie wydaje się trudne, ale zawsze dobrze, jak można mieć wszystko krok po kroku napisane. Tymbardziej, że musiałem wszystko na angielski przetłumaczyć. Pozdrawiam. :)
    • Doskonały przepis. Piekłam tę zapiekankę już kilka razy, za każdym razem z boczkiem i wychodziłą wyśmienicie. Do tego polecam jakieś ciemne piwo (Guinnessa najlepiej :)).
    • Bardzo smaczne i szybkie danie ! Polecam dla ludzi lubiących ser pleśniowy !!!
    • jadłem, dobre!Nie trzymać zbyt długo na stole ,bo ser wysycha, najlepiej podawać schłodzone i szybko wcinać;)))
    • A jeszcze lepsze zamiast soli użyć sosu sojowo-grzybowego. Mniam.
    • a może tak składnik placuszka i wykonanie .czy to może zwykły naleśnik być?
    • Jeden z nielicznych rzetelnych artykulow - reportazy z Francji. Widac, ze Autorka rzeczywiscie tam byla "liod i wino pila", serami przegryzajac. A jak juz sobie kupi ten dom, to bedziemy sasiadkami. Pozdrawiam z Angers.
    • pierwszy przepis to oryginalnie przepis na pieczony ser vacherin. przepis rodem z poludnia Francji. szkoda ze redaktorzy nie zadali sobie trudu na doedukowanie, poza informacja ze ser ma byc w drewaninym pudelku. wiecie chociaz dlaczego??? czy tylko tyle doczytaliscie sciagajac przepis?. ale czego wymagac od redaktorow gazety. na pewno nie kompetencji.
    • Zbliża się roczek naszego smyka. Sobotnie popołudnie,nie więcej niz 14 osób przy stole. Chcę podać cos lekkiego jednoczesnie sytego;) Grill odpada bo to blok. Myślałam o mięsku i do tego kilka sałatek plus koreczki na przekąski. Czy takie menu wystarczy? W gotowaniu nie jestem ekspertem dlatego proszę o poradę lub ewentualne przepisy na cos pysznego. Dziękuję.
    • Przepis bardzo przydatny,jedynie SLOWNICTWO !!!-bardzo ubogie,czyzby prosta kuchnia szla w parze z PROSTACTWEM ? Mam wiele przykladow kuchni wloskiej, belgijskiej,austriackiej gdzie tan niepozorny,"prosty" produkt jakim jest twarog jest podstawowym skladnikiem WYRAFINOWANYCH potraw.BLAGAM-zanim podacie przepis-zastamowcie sie nad pisownia i skladnia,inaczej Mickiewicz i Sienkiewicz zaczna sie "przewracac w grobie".
    • jezeli macie swoje ulubione parowki i przepis z nimi to podziel sie z nami! ;D Wymieniamy sie przepisami :):)
    • do jakich dań i lub w jakich konfiguracjach urzywac konfitury z jarzebiny?? bo piękny to dodatek ale co z nim zrobic??!!
    • Ja jeszcze dodaję pieczarki i ser żółty są super placuszki.
    • Rewelacyjne danie, polecam.
    • ha! a ja poczatkuje w gotowaniu i wlasnie dzis serwuje te potrawe na kolacje ;]
    • :) jakw temacie
    • Jescze nie probowalam sama,ale słyszalam bardzo pozytywną opinię.Koleżanka mi wczoraj poleciła,więc dzisiaj zrobię małą kolacyjkę dla znajomych:)
    • PRZEPIS DONICZEGO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się