Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      ser

ser

(62 wyniki)
    • tofu zakwaszone bakteriami kefiru. Dam znać, jak się sprawdza w akcji.
    • Niestety jest kaloryczna i jest tam żółty ser.... i chyba wszystkie zólte sery zawierają podpuszczkę prawda? ale napisze.... - żółty ser starty na tarce, - papryka konserwowa - kukurydza - jajo lub dwa - majonez lub majonez z jogurtem lepszy (bo i tak ser jest na maxa kaloryczny) Przypraw zero i sałatka sama w sobie jest pyszna. szkoda, że nie moge jej teraz jeść, ale przytyło mi się i to nie na żarty... pa Olla zróbcie i napiszcie czy dobra? :-)) / byle nie zrob...
    • zna ktoś?
    • Jak ich szukać?
    • jecie zolty ser?
    • Ja chce żółtego sera!!!!!!! ŚNI MI SIĘ PO NOCACH...a tu wszedzie podpuszczka. Czy gdzieś dostane NORRRRRRRRMALNY SER?
    • Czy ktos wie jakie sery nie zawieraja podpuszczki zwierzecej
    • Czy są produkowane sery żółte bez podpuszczki? Które to?
    • większość żółtych serów zawiera neistety konserwanty :( oraz podpuszczke zwierzeca. wyjatkiem jest sokołów paczkowany, na podpuszcze biologicznej. odkrylam pyszny i naturalny zolty ser firmy Narura@ spomlek. ma rewelacyjny sklad (mleko, kultury bakterii i barwnik), jest sprzedawany w paczkach 250g i jest pyszny! pozdrawiam
    • -- pijemy coraz więcej "mleka" oczywiście sojowego . w sieciach tanich sklepów jest juz stale na półkach napój sojowy , konumenci zagłosowali gardłami i portfelami za napojami sojowymi - na opakowaniu jest napisane: --- doskonały dla: dzieci i dorosłych nietolerujących laktozy --młodzieży w okresie dorastania -- sportowców -- przy odchudzaniu - kobiet w okresie menopauzy -- wszystkich tych, którzy zyją w zgodzie z natura ------ można sie pod tym tylko podpisac na półkach ...
    • Czy komuś udało się taką zrobić? Pomysł jest taki, żeby poprzekładać płaty pieczarkami, duszonymi porami, ewentualnie gęstą masą z granulatu sojowego uduszonego z pomidorami. Ale pytanie: czy "to" się nie rozwali, jak nie posklejamy serem? Help!
    • posmazone lekko plasterki ziemniakow, do tego pare galazek rozmarynu, plus pare ziaren ugotowanej fasoli czerwonej kiedy ziemniakie sie podgotuje, a nastepnie zostana zalane one mozzarella, pizza ma smak pierogowy jadlam tez pizze z biala i czerwona fasola do tego sos pomidorowy, oczywista pizza purystyczna - najpierw sos, podsmazony czosnek na oliwie, a potem plasterki surowej cebuli, mozzarella i do pieca a jakby ktos mial przepis na ersac mozzarelli, to ja bardzo prosze i z...
    • To słowo nie daje mi w nocy spać... Juz się w tym naprawdę pogubiłam. Sa jakiekolwiek sery BEZ PODPUSZCZKI które wegetarianin może jeść ze spokojem...??? bardzo prosze o informacje!!!!! z góry dzieki ;-)
    • potrzebuję szybkiej odpowiedzi na temat konsystęcji tofu wędzonego jest zawsze twarde czy wygląda jak jogurt!jeżeli ma konsystęcję jogurtu to znaczy że jest stare?
    • Moi Mili Mam taką całkiem niedużą prośbę Dotej pory mój jadłospis ograniczał się do jakichstam nie bardzo wyszukanych potraw wegetarianśkich. Dlatego byłabym niesamowicie i niewyobrażalnie wdzięczna za jakieś smaczne pomysły na dania. Tylko, zeby były Sprawdzone ;-)
    • Wpadam dzisiaj na pomysł połączenia gotowanej soczewicy z wędzonym białym serem i... jak dla mnie rewelacja:) Innym ciekawym połaczeniem smaków jest sałatka ze świeżych kalafiorów z włoskimi orzechami -oba świetnie chrupia;) Już kiedyś wspominalam, ze brokuły najlepiej mi smakująw sosie cytrynowym. A jakie Wy lubicie nietypowe połączenia smaków w wegetariańskich potrawach??
    • mleczne. Nie mogę się doszukać jasno sprecyzowanej definicji wegetarianizmu.
    • Uwielbiam imprezy z grillem, niestety jest to spory problem dla wegetarian. Z racji otwartego sezonu proponuję siakieś fajne przepisy. Ja podam od razu dwa 1)Cukinię należy pokroić w dosyć cienkie plastry. W filiżance zmieszać olej, czosnek, świeżą bazylię (od biedy suszoną) miód i ocet winny. No i trochę soli oczywiście. Najlepiej wrzucić to razem do woreczka i zostawić na dwa dni w lodówce, tak najlepiej przejdzie smakiem 2)Paprykę obrać ze skóry. Zmiksować twardy ser pleśniowy, m...
    • mam jakiś nieuzasadniony lęk przed piekarnikiem:) a chciałabym nauczyć się jakiś fajnych zapiekanek wegetariańskich. Mam piekarnik gazowy zwykły bez żadnych bajerów. Czy możecie mi podać jakieś przepisy (Krok po kroku - zapal piekarnik i rozgrzej go do temp. ...oC) ja na prawde jestem zielona w tym temacie, a chciałabym czegoś się nauczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się