serwis

(102 wyniki)
  • ja z mojom alfą156 jade jutro do serwisu , dalej szarpie troche szczela i zbiedom na obroty wchodzi . Sonda nówka,rozrząd sprawdzony,świece ok,a w warsztacie na komp. nic niewykazało,mysle że serwis coś pomoże.bona gazie to troche lepiej chodzi.
  • jak w temacie. Kogo możecie polecić ???
  • Mam alfę 145 z 99r i problem z wariatorem.W przeciągu dwóch lat wymieniałem już go dwukrotnie (w Radomiu i W-wie na arkuszowej),niestety znowu hałasuje. W związku z tym szukam dobrego serwisu w Warszawie lub okolicach...
  • Witam! Czy ktoś zna dobrego fachowca albo cały serwis znający się na Alfach w Krakowie lub Katowicach? Od razu Wam powiem, że Polinar i PeZetMot w Krakowie, to porażka... W PeZetMocie nie wiedzieli, że Alfie 145 z boxerem są dwa paski rozrządu... Z góry dziękuję za info! Pozdrawiam!
  • witajcie! Mam prosbe, znacie moze dobry serwis, aso gdzie moglbym sprawdzic swoja alfunie? oczywiscie we wroclawiu! Nie jestem z Wrocka! Z gory dziekuje za pomoc!
  • Komputer wyświetla scheduled service expired następnie pisze by zajrzeć do instrukcji która jest po angielsku.. W serwisie nie potrafili tego wyłączyć..Komputer podłączony do gniazdka nie ma takiej opcji.Czyli to trzeba w Alfie, na desce rozdzielczej. Czy ktoś z Was znalazł sposób jak to wyłączyć?..Pozdrawiam
  • Jak w tytule. Czy ktoś miał do czynienia z tym serwisem Pozdrawiam Krechu AR 145 1.4 Bx
  • Witam.Mam pytanie do starych wyjadaczy AR156-gdzie najlepiej i w miarę tanio serwisować ten samochód w okolicach Piekar Śląskich?
  • Pozdrawiam wszsytkich... To moj pierwszy post na tym forum, wiec witam wszystkich. Od kilku miesiecy jestem posiadaczem Alfy 146 1.6TS. 1998. Z racji tego, ze na liczniku chwilę temu skoczylo 60 tys. km. to wypadaloby dokonac przegladu. Poprzedni byl przy 45 tys. Mam na mysli kompleksowy przeglad, ten ktory wpisuje sie do ksiazki serwisowej. Z racji tego, ze jeste motoryzacyjnie zielony, a wspomniany samochod jest moim pierwszym nabytkiem mialbym kilka pytan. Byc moze moglibyscie mi...
  • Gdzie szukać? Z poważniejszymi sprawami to chyba będę jeździł do Krakowa... Dajcie namiary na jakiś dobry warsztat znający się na alfach, nie będący ASO (ASO przegina z cenami). Mirek 156 1.8 TS
  • Pytania: rozlecial mi sie wariator, ile wymiana silnika, co mi sie rozlecialo, kolatanie w kole, stuki w zawieszeniu, trzaski we wnetrzu. Mam nadzieje, ze nie zagladaja tu inni, bo odniosa dokladnie takie wrazenie, jakiego Alfisci chcieliby uniknac...
  • kupilem Alfe przez pierwsze sekundy po odpaleniu chodzi jak diesel pewnie rozrząd? czy ktoś może polecić serwis w Warszawie? oczywiście tani 145 TS
  • Witam! Od pewnego czasu mam problem z silnikiem jtd w czasie przyspieszania, ale tylko przy pełnym wciśnięciu gazu, auto bardzo ładnie startuje by po chwili odciąć paliwo bez szans na uruchomienie silnika bez zatrzymania samochodu. W serwisie examiner nie pokazuje żadnych błędów centralki wtrysku. I jeszcze jedno czy napinacz paska klinowego u was też tak hałasuje jak drugi silnik pod maską. po wymianie na nowy + pasek klinowy poprawiło się na dwa dni. Byłbym bardzo wdzięczny za ka...
  • Mam pytanie dotyczace najlepszych mechanikow alfy romeo najlepiej GTV w Polsce . prosze o jakies kontakty. Pozdrawiam
  • Termostat 266zł, naciągnięcie paska od alternatora- 30zł, olej Motul 10w40 półsyntetyk 5litrów 170zł, filtr oleju 50zł. Pasek rozrządu oryginał- 252zł, napinacz 427zł, robocina 300zł... Jak na zdrowy rozum to chyba nieco za dużo... A może mylę się ?
  • Wymieniałam pokrętło od klimy no i Pan mechanik musiał się dostać tam przez schowek..po odebraniu samochodu na tylnim siedzeniu leżały wyciągnięte przez Pana mechanika ze schowka następujące rzeczy: - złoty medal wraz ze wstęgą z mistrzostw warmii i mazur (nie powiem w jakiej dysyplinie) - 2 prezerwatywy ( z czego jedna otwarta...nic nie kojarzę) - kąpielówki basenowe mojego eks narzeczonego - odpis aktu urodzenia narzeczonego ex ex (tego przed kąpielówkami) - kilka płyt (to normal...
  • Witam Alfistow! Prosze wpisujcie swoje typy (z podaniem miasta oraz okresleniem czy jest to ASO). Mysle ze moze sie to przydac nam wszystkim, nie ukrywam ze mi to juz nawet dzis ;) pozdrawiam
  • mam prosbe wlasnie nabylam alfe 156 sportwagon 2.0 litry 114 kw z automatem i mam problem z temperatura silnika przekracza ponad 95 stopni lub wiecej nie wiem co robic moze wy mi cos doradzicie i jeszcze jedno ewentualne koszty naprawy bo nie wiem ile mam kaski szykowac autko dopiero co kupione dokladnie dzis a tu taki numer jestem troche podlamana oby to nic powarznego
  • witam, zna może ktoś jakiegoś tańszego mechanika w podlaskim. bo muszę wymienić rozrzą i wariator (AR156-1.8TS) a szkoda mi wydać w serwisie na to 2200zł
  • zakupiłem alfe romeo 156 1,9 jtd. Bardzo krótko nacieszyłem się jazdą. potrzebuję pomocy AR jest na serwisie elektryki, ale goście nie bardzo wiedzą co jest. Wszystko zaczęło się od błędu "brak synchronizacji" i zapalonej kontrolki wtrysku. Stwierdzili brak zasilania na listwie wtrysków. Brak sygnału z komputera. Sugerują że fabryczny immobilajzer wykitował. Czekam własnie na czujnik położenia wałka rozrządu. Ale spec mówi że to nic nie zmieni tyle tylko że będzie nowy czujnik( ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się