sneerr 21.01.11, 20:04 ... jak na szrocie w Belgii .... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafal.gtv Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 24.01.11, 20:48 Eeee tam. Po prostu Alfy przestały się psuć... BTW:Jeździ ktoś Giuliettą ? Odpowiedz Link
robert8888 Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 06.02.11, 18:48 ja dalej 156 - może ktoś ma na zbyciu i sprzedaje w miarę dobre letnie opony najchętniej z felgami aluminowymi 15? Odpowiedz Link
mortal_kombat11 Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 07.02.11, 12:46 a może tak poradzi mi ktoś w sprawie oleju do skrzyni biegów?? nie dziwota, że forum zamiera, jak nikt nie odpisuje na posty.. Odpowiedz Link
rolanddm Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 10.02.11, 20:20 Ojej,jak ja dawno tu nie zaglądałem,kilka latek minęło :) Ciekawe czy jest jeszcze ktoś ze "starej jazdy",pięć lat temu to się tu jeszcze coś działo :) Pamiętam tą samowolę i temperamenty forumowiczów.Może pozbyli się już swych kochanych Alf,albo tak jak ja z braku problemów z autem i jego znajomością nie szukają już rady na forach... Ja mogę tylko pochwalić moją 156-kę 2.0TS '00...ponad 5 latek bezproblemowej eksploatacji.Tylko z klimą miałem ostatnio problemy-jakaś nieszczelność,tak po za tym paliwko,olej i jazda.Zero jakiś drogich serwisów,rozrząd sobie wymieniłem kiedyś na podwórku...taki tam relaksik,hihi :) Pozdrawiam Wszystkich :D Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 22.02.11, 22:28 Kiedy forum startowało, brylowali tu posiadacze 145/6. A teraz 156 zaczyna powoli zanikać :). A poza tym majsterkowicze pozakładali rodziny i pracują w korporacjach :D Nowe Alfy podobno się nie psują. Odpowiedz Link
anikaone Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 22.02.11, 22:59 na prawdę nowe się nie psują? tak myślałam, czyli jednak warto kupić nową piękną bellę? to i nowe radio nie bedzie potrzebne ;-) Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 23.02.11, 00:35 Eeee tam... Lepiej trochę pojeździć klasyczną, psującą się Alfą - wtedy zostaniesz prawdziwą Alfistką. Nowa to już nie to samo...... :) Odpowiedz Link
anikaone Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 23.02.11, 09:59 jeżdżę klasyczną Alfą już 3 lata. Czy już mogę zaliczyć się do Waszego grona Alfistów? ;-) Pięknego dzionka :-) Odpowiedz Link
sneerr Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 23.02.11, 22:45 Kupiłem 166, dziesiecioletnią TSkę 155 CV. FAJNA. Lubię nią jeździć. Zachowuje się jak dama. Ma podobne wyposażenie jak moja 159 siedem lat młodsza. Brakuje mi trochę szóstego biegu i jest za cicha. Odpowiedz Link
hr.dracula Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 24.02.11, 17:10 Od kilku miesięcy jeżdę zamiennie Giulettą i 156. Nie podejmuję się ocenić, która jest fajniejsza. Jedyna konkluzja jest taka, że przesiadka z młodej na starszą nie powoduje dyskomfortu (poza niewielkim przy dystrybutorze ;) ) Odpowiedz Link
frise Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 25.02.11, 09:16 hr.dracula napisał: > Jedyna konkluzja jest taka, że przesiadka z młodej na starszą nie powoduje dyskomfortu (poza niewielkim przy dystrybutorze ;) ) No nie wiem czemu, ale jakos opacznie to zrozumialam chyba :))) Odpowiedz Link
hr.dracula Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 25.02.11, 18:01 Z tego co pamietam - słyniesz z tego ;) Odpowiedz Link
rolanddm Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 26.02.11, 05:23 hr.dracula napisał: > Z tego co pamietam - słyniesz z tego ;) ...i chwała jej za to ;) ktoś musi przecież napędzać to forum :) Odpowiedz Link
anikaone Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 26.02.11, 11:13 fajnie tu na tym forum... wesoło i niezłe teksty... to tak jak z tą gumą na bolcu która była problemem w włożeniu do otworu dot. radia :-D Odpowiedz Link
rolanddm Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 26.02.11, 13:22 anikaone napisała: > fajnie tu na tym forum... wesoło i niezłe teksty... to tak jak z tą gumą na bol > cu która była problemem w włożeniu do otworu dot. radia :-D haha ;) trochę obawiałem się takiego przypomnienia...głodnemu chleb na myśli?-w pozytywnym tego słowa znaczeniu oczywiście :D pozDrawiaM Wszystkich Odpowiedz Link
anikaone Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 26.02.11, 21:34 rozszyfrowałeś mnie rolanddm ;-) Jestem prawie ciągle głodna hi hi hi... Ale musisz przyznać że Alfy fajne są? Spokojnej nocki wszystkim życzę :-) Odpowiedz Link
rolanddm Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 27.02.11, 08:10 anikaone napisała: > rozszyfrowałeś mnie rolanddm ;-) Jestem prawie ciągle głodna hi hi hi... Ale mu > sisz przyznać że Alfy fajne są? Spokojnej nocki wszystkim życzę :-) -widzę że temperament Alfy pozytywnie Ci służy :) Fajne są,pamiętam kiedyś w radiu Zet była rozmowa z "prawie" zwykłym człowiekiem który kolekcjonował samochody (faktem jest że nie miał za wiele kasy na to swoje hobby).Gościu ten najpozytywniej wyrażał się o Alfach,o ich "duszach".Przyznał się że najchętniej to właśnie je kupuje,oraz nimi jeździ i dziwi się dlaczego pewni ludzie są uprzedzeni do tej marki.Ja też pozostanę wierny tej marce,ale co prawda swoją GTV szukam już drugi rok :(... A "te" wszystkie apetyczne przyjemności są przecież dla nas ;) pozdrówka Odpowiedz Link
rolanddm Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 27.02.11, 08:20 ...anikaone,widzę czytając teraz Listę Obecności że Alfa pasuje do Ciebie :) "Re: LISTA OBECNOŚCI ! Autor: anikaone 156,1999, 1,8. Nigdy mnie jeszcze nie zawiodła. jest pełna temperamentu jak właścicielka ;-)" -fajnie,pozDrawiaM Odpowiedz Link
anikaone Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 27.02.11, 17:47 ...tak, w pewnym sensie Alfa odzwierciedla moją osobowość. Mam ogromną frajdę jeżdżąc nią. A tych co mają uprzedzenia do "naszych" samochodów, nie raz wprawiłam w osłupienie i wściekłość kiedy moja bella zostawiła tych wieśwagenów z tyłu. Dobre przyspieszenie, niezawodny silnik i lekkość w prowadzeniu to niewątpliwe atuty Alfy :-) Miłego wieczoru.... Odpowiedz Link