Dodaj do ulubionych

Wesoło tu i ożywienie jakie!

21.01.11, 20:04
... jak na szrocie w Belgii ....
Obserwuj wątek
    • rafal.gtv Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 24.01.11, 20:48
      Eeee tam. Po prostu Alfy przestały się psuć...
      BTW:Jeździ ktoś Giuliettą ?
      • robert8888 Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 06.02.11, 18:48
        ja dalej 156 - może ktoś ma na zbyciu i sprzedaje w miarę dobre letnie opony najchętniej z felgami aluminowymi 15?
        • mortal_kombat11 Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 07.02.11, 12:46
          a może tak poradzi mi ktoś w sprawie oleju do skrzyni biegów?? nie dziwota, że forum zamiera, jak nikt nie odpisuje na posty..
          • rolanddm Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 10.02.11, 20:20
            Ojej,jak ja dawno tu nie zaglądałem,kilka latek minęło :)
            Ciekawe czy jest jeszcze ktoś ze "starej jazdy",pięć lat temu to się tu jeszcze coś działo :)
            Pamiętam tą samowolę i temperamenty forumowiczów.Może pozbyli się już swych kochanych Alf,albo tak jak ja z braku problemów z autem i jego znajomością nie szukają już rady na forach...
            Ja mogę tylko pochwalić moją 156-kę 2.0TS '00...ponad 5 latek bezproblemowej eksploatacji.Tylko z klimą miałem ostatnio problemy-jakaś nieszczelność,tak po za tym paliwko,olej i jazda.Zero jakiś drogich serwisów,rozrząd sobie wymieniłem kiedyś na podwórku...taki tam relaksik,hihi :)
            Pozdrawiam Wszystkich :D
            • rafal.gtv Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 22.02.11, 22:28
              Kiedy forum startowało, brylowali tu posiadacze 145/6. A teraz 156 zaczyna powoli zanikać :). A poza tym majsterkowicze pozakładali rodziny i pracują w korporacjach :D Nowe Alfy podobno się nie psują.
              • anikaone Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 22.02.11, 22:59
                na prawdę nowe się nie psują? tak myślałam, czyli jednak warto kupić nową piękną bellę? to i nowe radio nie bedzie potrzebne ;-)
                • rafal.gtv Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 23.02.11, 00:35
                  Eeee tam... Lepiej trochę pojeździć klasyczną, psującą się Alfą - wtedy zostaniesz prawdziwą Alfistką. Nowa to już nie to samo...... :)
                  • anikaone Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 23.02.11, 09:59
                    jeżdżę klasyczną Alfą już 3 lata. Czy już mogę zaliczyć się do Waszego grona Alfistów? ;-) Pięknego dzionka :-)
                    • sneerr Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 23.02.11, 22:45
                      Kupiłem 166, dziesiecioletnią TSkę 155 CV. FAJNA. Lubię nią jeździć. Zachowuje się jak dama. Ma podobne wyposażenie jak moja 159 siedem lat młodsza.
                      Brakuje mi trochę szóstego biegu i jest za cicha.
                      • hr.dracula Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 24.02.11, 17:10
                        Od kilku miesięcy jeżdę zamiennie Giulettą i 156. Nie podejmuję się ocenić, która jest fajniejsza. Jedyna konkluzja jest taka, że przesiadka z młodej na starszą nie powoduje dyskomfortu (poza niewielkim przy dystrybutorze ;) )
                        • frise Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 25.02.11, 09:16
                          hr.dracula napisał:

> Jedyna konkluzja jest taka, że przesiadka z młodej na starszą nie powoduje dyskomfortu (poza niewielkim przy dystrybutorze ;) )

No nie wiem czemu, ale jakos opacznie to zrozumialam chyba :)))
                          • hr.dracula Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 25.02.11, 18:01
                            Z tego co pamietam - słyniesz z tego ;)
                            • rolanddm Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 26.02.11, 05:23
                              hr.dracula napisał:

> Z tego co pamietam - słyniesz z tego ;)
                              ...i chwała jej za to ;) ktoś musi przecież napędzać to forum :)
                              • anikaone Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 26.02.11, 11:13
                                fajnie tu na tym forum... wesoło i niezłe teksty... to tak jak z tą gumą na bolcu która była problemem w włożeniu do otworu dot. radia :-D
                                • rolanddm Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 26.02.11, 13:22
                                  anikaone napisała:

> fajnie tu na tym forum... wesoło i niezłe teksty... to tak jak z tą gumą na bol
                                  > cu która była problemem w włożeniu do otworu dot. radia :-D

haha ;) trochę obawiałem się takiego przypomnienia...głodnemu chleb na myśli?-w pozytywnym tego słowa znaczeniu oczywiście :D
                                  pozDrawiaM Wszystkich
                                  • anikaone Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 26.02.11, 21:34
                                    rozszyfrowałeś mnie rolanddm ;-) Jestem prawie ciągle głodna hi hi hi... Ale musisz przyznać że Alfy fajne są? Spokojnej nocki wszystkim życzę :-)
                                    • rolanddm Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 27.02.11, 08:10
                                      anikaone napisała:

> rozszyfrowałeś mnie rolanddm ;-) Jestem prawie ciągle głodna hi hi hi... Ale mu
                                      > sisz przyznać że Alfy fajne są? Spokojnej nocki wszystkim życzę :-)

-widzę że temperament Alfy pozytywnie Ci służy :) Fajne są,pamiętam kiedyś w radiu Zet była rozmowa z "prawie" zwykłym człowiekiem który kolekcjonował samochody (faktem jest że nie miał za wiele kasy na to swoje hobby).Gościu ten najpozytywniej wyrażał się o Alfach,o ich "duszach".Przyznał się że najchętniej to właśnie je kupuje,oraz nimi jeździ i dziwi się dlaczego pewni ludzie są uprzedzeni do tej marki.Ja też pozostanę wierny tej marce,ale co prawda swoją GTV szukam już drugi rok :(... A "te" wszystkie apetyczne przyjemności są przecież dla nas ;)
                                      pozdrówka
                                      • rolanddm Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 27.02.11, 08:20
                                        ...anikaone,widzę czytając teraz Listę Obecności że Alfa pasuje do Ciebie :)

"Re: LISTA OBECNOŚCI !
                                        Autor: anikaone
                                        156,1999, 1,8. Nigdy mnie jeszcze nie zawiodła. jest pełna temperamentu jak właścicielka ;-)"

-fajnie,pozDrawiaM
                                        • anikaone Re: Wesoło tu i ożywienie jakie! 27.02.11, 17:47
                                          ...tak, w pewnym sensie Alfa odzwierciedla moją osobowość. Mam ogromną frajdę jeżdżąc nią. A tych co mają uprzedzenia do "naszych" samochodów, nie raz wprawiłam w osłupienie i wściekłość kiedy moja bella zostawiła tych wieśwagenów z tyłu. Dobre przyspieszenie, niezawodny silnik i lekkość w prowadzeniu to niewątpliwe atuty Alfy :-) Miłego wieczoru....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka