Forum Turystyka Europa Ukraina
ZMIEŃ
      sewastopol

sewastopol

(9 wyników)
    • Czy ktoś się orientuje w jakiej cenie są wejściówki,a jeśli nie tam to może coś innego w kololicy miasta?
    • Hej wybieram sie za kilka dni na Krym. Interesuje mnie jaki jest mniej wiecej kozt rejsow na Krymie np. wokoljaskolczego gniazda? Albo jałta-Sewastopol? Bardzo drogo, bede baaaaaaaaadzo wdzieczna za info!
    • Witam Będę w Eupatorii przez 2 tygodnie i chciałbym na Krymie troche pozwiedzac.Dlatego interesują mnie połączenia pomiędzy Eupatorią a innymi miastami (Sewastopol, Simferopol, Ałuszta, Jałta itd.). Będę wdzięczny za odpowiedzi :)
    • Hej. Zamierzam pojechać pierwszym dostępnym autobusem z Jałty do Sewastopola i po zostawieniu betów w kamerze schranienia udać się do Bałakławy. Dość skomplikowanie napisany jest dojazd tam z Sewastopola. Jak tam dotrzeć i ile czasu moze to zająć? Jak wygląda sprawa z przepłynięciem się stateczkiem po okolicach? Chodzi mi gł. o dawną bazę łodzi podwodnych. Czy po powrocie jest jeszcze szansa zobaczyć Chersonez Taurydzki w Sewastopolu i wyjazd ostatnią elektryczką do Bakczysaraju? Napi...
    • moze ktos wie - czy z Odessy plywa prom do Sewastopola (lub innego miasta na Krymie). A moze orientujecie sie, czy sa promowe polaczenia Krym-Rumunia...
    • prosze o ciekawostki z tych okolic
    • Czy ktos plynal z Kerczu do Rosji? chcialabym uzyskac jakies informacje na ten temat?
    • Czemu u polakow jest tak popularna wlasnie wschodnia czesc wybrzeza Krymu - tz Koktebel, Feodosja, Nowy Swet - moze dla tego ze tam taniej, moze dla tego ze wiecej reklamy, nie wiem. U rosjan i ukraincow wszyscy sie dziela na dwie polowy - wielbicieli wschodu i zachodu (ich wiecej). Czemu prawie nikt z polakow nie pisze o Sevastopolu, jego cichych zatokach - np zatoka miedze przyladkiem Aja i Sarycz, zatoka Laspi, piekne skaly, lasy z sosnami, najczystsza woda na calem wybrzezu na...
    • Podajcie najciekawsze dla Was miejsca, które zwiedziliście na Krymie. Chciałabym tak wybrać miejsce wypoczynku, żeby była plaża, na której można się opalać i popływać i dobra baza wypadowa do zwiedzania najciekawszych miejsc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się