Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      sezam

sezam

(7 wyników)
    • www.organic-planet.com/products/a_Black_Sesame.html super roslinka b.duzo wapnia i żelaza , białka , itd dane w tabelce w podanym linku czarny sezam juz mozna kupić tez w Polsce mniam mniam
    • - sezam mielony w malakserze (albo w młynku), - miód (lub dla wegan cukier trzcinowy albo inny słód np.: melasa, słód jęczmienny, syrop klonowy ) - wanilia (najlepiej prawdziwa) - kakao sezam zmielony troche podprażony na patelni (suchej patelni - bez tłuszczu) wszystko sie miesza i już ;-)
    • Witam. Poratujcie prosze. Mam w domu 2 kg ziaren sezamowych i robie z nich paste, miksujac je z odrobina miodu i oliwy. Pyszne :-) A jaki jest sklad tahini? Czy tam jest cos oprocz sezamu? Wstyd sie przyznac, ale nie wiem, bo dotad jadlam je tylko w skladzie hummusu, ktory to chetnie bym sobie teraz zrobila...
    • www.rozanski.gower.pl/nigella.html nasionka dostepne w sklepach wystraczy zemlec i dosypywac np. do chleba, do sałatek do wszelakich mas , twarożków (także z tofu) działanie prozdrowotne - gwarantowane przez Naturę
    • Znacie może jakieś fajne przepisy z użyciem różnych orzechów, migdałów, sezamu tudzież innych orzechowatych? Niekoniecznie na słodko. Bo tak mnie ostatnio naszło na różne takie gadżety i szukam inspiracji.
    • Czy to prawda ze otreby i siemie szkodza na watrobe ...jakie sa zalety a jakie wady zjadania tych wiorkow?
    • Czy ktoś z Was robi tahini? Jeśli tak, to bardzo proszę o przepis.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się