Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      silnik

silnik

(557 wyników)
    • Przepraszam za banalne być może pytanie:czy motocykl podczas hamowania silnikiem-podobnie jak samochód-zużywa zero jednostek paliwa? Jeżdżę tegorocznym CBF 600NA-często się nad tym zastanawiam przy spidbrejkowaniu na dojezdzie do świateł.Komputera pokładowego pokazującego chwilowe zużycie nie mam na pokładzie... i dobrze :) pozdro.
    • dlaczego silniki chooperów mają o wiele ładniejszych dzwiek niż silniki przecinaków? Wiem, że w chooperach montuje sie silniki v2, ale sa też sporty, czy też turystyki z takimi silnikami i dzwięk jest o wiele gorszy. Wie ktoś dlaczego tak jest?
    • Witam wszystkich.Prosił bym o pomoc, nie działa wyłącznik silnika na kierownicy, silnik odpala normalnie ale gasić go muszę stacyjką. Co mam sprawdzić? Poza tym wszystko działa. Motocykla cagiva canyon. Pozdrawiam
    • Mam Mz 350 BK z 59 roku. Dwa lata jeździłem nim. Teraz chcę go wyremontować na "cacy". Jak zrobić blok silnika, żeby tak lśnił jak na zdjęciach w necie ?
    • moze orientuje sie ktos na forum jak to jest z wymianą silnika w moto. z tego co wiem silnik jest uznawany za czesc wymienną. ale czy można wsadzic np w junaka silnik od gsxr-a czy to moze byc tylko silnik od przykładowego junaka?? i jak rozwiązac ewentualne sprawy papierkowe w urzędach jesli jest możliwość wsadzenia w moto silnika innego typu, pojemnosći itp.:-)
    • Witam, prosze o pomoc, posiadam kawasaki GTR1000, odpala ładnie, troche kopci, chodzi w miare równo, ale do czasu całkowitego nagrzania silnika. Przykładowo wyjade, zrobie kilka kilometrów i zaczynaja sie jaja tzn: kopci niemiłosiernie, przy gwałtownym dodaniu gazu i rozpedzaniu się. Czekając na zmiane swiateł kopci, gaśnie, dodatkowo nie pracuje na wszystkie gary, ogólnie do dupy ;(( Oleju nie ubywa, płybu chłodzącego nie ubywa, nie przegrzewa sie. Koledzy jak to naprawic???
    • Orientuje się ktoś w której częsci silnika znajduje się jego nr? A dokładniej w kawasaki zxr 400 kupiłem 2 mc temu motor dopiero w domu rozkręcilem plaskitki i chciałem poszukać nr silnika ku mojemu zdziwniu nr nie był na silniku tylko na ramie. Czy to możliwe? Trochę mnie to zaniepokoiło. Bo wszyskie papiery mam i zarejestrowałem bez problemu. tu zdjecie gdzie widać nr www.mocznik.eu/s.jpg
    • pl.youtube.com/watch?v=DKW83hId-6M&feature=related silnik pl.youtube.com/watch?v=cnx_1qFA7OE&feature=related pl.youtube.com/watch?v=-7YK3Gd0thg&feature=relatedsterlinga pl.youtube.com/watch?v=6rt6xfxsYO0&feature=related Jak zamienic ruch posówisty tłoka na obrotowy bez urzycia wałku korbowego pl.youtube.com/watch?v=FA3nSL_b5cI&feature=related Silnik na powietrze aczkolwiek nie czaje co jest paliwem jesli sprezone powietrze to cos te powietrze musi sprezyc Silik stozkowy...
    • silnik(5)

...aż mnie nosi by wstawic silnik 4 suwowy do MZ...tylko.. czy ktos ma moze taki do sprzedania??najchetniej tak ze 250cm3...a najchetniej caly motocykl..rozbity tylko ze sprawnym silnikiem( z elektryka)?? andrzejek1977@gazeta.pl pozdrawiam! -ja
    • takie mam pytanie, bo baaardzo żadko używam tylnego hebla, ale kilka razy się zdażyło i wtedy odczułem coś jakby 'stukanie' Takie samo coś zdażyło się na kilku różnych motocyklach i to mnie zastanawia co się wtedy dokładnie dzieje?
    • Czy prawda jest ze w przypadku dwusuwowego silnika - jak w cagivie mito czy planet - nie mozna hamowac silnikiem? Wogole jest jakas inna technika jazdy?
    • www.allegro.pl/item90109019_suzuki_gs_550l_z_silnikiem_widlastym_pilnie_.html - strasznie dziwny sprzęt. Moze ktoś poznaje silnik tej maszyny? Czy to nie silnik transalpa?
    • tak jak w temacie chciałabym kupic stolik podstawą jest silnik V2 wyrzeźbiony w drewnie na tym szklany blat, widziałam takie na motobazarze w Łodzi, ma ktoś może namiar na to ?
    • Jak to jest z numerami silnika?Podobno od zeszłego roku weszła ustawa stwierdzająca, że silnik to taka sama część jak koło czy błotnik i w związku z tym jego numery nie muszą się zgadzać z tymi w dowodzie...Ktoś zna szczegóły?
    • Znalazłem w necie taki opis: -------------------------------------------------------------------------- Docieranie całkowicie wyremontowanego silnika przebiegać powinno w trzech etapach. Pierwszy etap, to praca na wolnych obrotach w dziesięciu cyklach pięciominutowych, przerywanych całkowitym wystudzeniem cylindra, a następnie w dziesięciu cyklach dziesięciominutowych, przerywanych całkowitym wystudzeniem cylindra. Drugi etap, to dziesięć pięciominutowych jazd i pięć dziesięciominutowych ...
    • Jaki możecie polecić sportowy motocykl z silnikiem V2. Chodzi mi o pojemność 1000cc, od kilku lat jeżdżę na rzędowych czwórkach (zx6r, cbr 929, GSXR 750) teraz chciałbym spróbować czegoś nowego. Szukam jakiegoś fajnego motocykla z silnikiem V2. Im 'ostrzejszy' tym lepszy :)) do tego dobrze by było gdyby był w miarę niezawodny
    • czesc chce kupic motur na allegro www.moto.allegro.pl/show_item.php? item=117932205 juz sie dogadalem co do ceny i numery sie zgadzaja, motur idzie jak buza tylko troche to dziwne jest - czemu wlasciciel twierdzi ze w chondzie jest silnik kawasaki? Napisow zadnych nie ma na silniku co mi radzicie??
    • A jeśli nie są produkowane, to dlaczego ?
    • Szukam silnika z wysciem walu na prawa strone. Czterosuw, jedno lub dwu cylindrowy rzedowy, pojemnosc 125-400 ccm, mozliwy do zdobycia na rynku. Slyszal ktos o takim? Z gory dzieki Sarac
    • W miarę kompletny oczywiscie. Na zlocie bedzie konkurs rzut silnikiem komarka. I nie wiem jaką masą trenować:) Poważne pytanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się