Forum Turystyka Europa Bułgaria
ZMIEŃ
      sofia

sofia

(22 wyniki)
    • Chyba nieco przegięte w drugim kierunku, ale wole takie spojrzenie: podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,10108416,Bulgaria__Sofia__Paryz_Wschodu.html
    • Kupiłem w promocji Lot'u bilety do Sofii na marzec 2011. W Bułgarii byłem baaardzo dawno temu, z rodzicami na wczasach. W Sofii nie byłem nigdy. Może ktoś poradzi co warto zobaczyć w Sofii, gdzie można się zatrzymać (hotel tak w cenie do 50EUR/noc), jakie są ceny w restauracjach, jak dojechać z lotniska do centrum, jak się poruszać po mieście (autobus, tramwaj, taxi, pieszo). Z góry dziękuję za pomoc!
    • czy znacie jakies miejsce: hotel, motel albo pensjonat w okolicy Sofii? W tym roku myslimy o tym, zeby zrobic krotka przerwe w podrozy i przenocowac w drodze do Obzoru. Bede wdzieczna za namiary
    • witam wakacyjnie. wkrotce lece do Sofii. bede wdzieczna za kazda wskazowke dot.sofijskiego lotniska, dojazdu do niego, butikow, restauracji i ich godizn otwarcia. z Sofii udaje sie do Rzymu, odlot mam o godz.6.00 rano. jak wyglada sprawa trans.publiczn. i taksowek o tej godz.( ceny, czestotliwosc, uczciowsc). M.
    • Proszę podpiszcie petycję www.petycje.pl/petycja/4750/likwidacja_instytutu_polskiego_w_sofii.html
    • Może mi ktoś poradzić jak dostać się z lotniska w Sofii do Słonecznego Brzegu?
    • Mam pytanie ile trwa podróż autobusem ze Słonecznego Brzegu do Sofii ?? Pozdrawiam
    • Witam, wybieram sie w sierpniu na kilka dni do Sofii, ale znajomi mnie strasza, ze nalezy bardzo uwazac, bo tam ludzi oszukuja. Nie chce wpadac w paranoje, dlatego moze ktos kto tam byl wypowie sie na ten temat. Zamierzam zatrzymac sie w hotelu Greenville. dziekuje
    • czy ktos moze wie czy na lotnisku w sofii mozna kupic bulgarska ceramike (trojan)? info o przyblizonych cenach mile widziane. pozdrawiam
    • dostalem zaproszenie na interview w Sofii, kliknalem w skyscanner ...i sie przerazilem. ceny masakra. ktos wie jak tanio dostac sie BG ? mam doswiadczenie w jezdzie stopem po europie ale tym razem potrzebuje szybszy i pewniejszy srodek lokomocji. S.O.S. spasiba; -)
    • Mam pytanie- czy jest już skończona,planowana na ten rok, autostrada z Burgas do Płowdiw? Czy dalej jest tak, że autostrada jest od Burgas do okolic Karnobat i potem od okolic Starej Zagory dalej aż do Sofii?
    • Chodzi mi konkretnie o autobus rejsowy do Sofii. Jest to firma łotewska i chyba jedyna której autobusy wyjeżdżają z Białegostoku. Pytam czy ktoś jeździł z tą firmą bo wolę jechać dobrym autobusem z wyspanymi i normalnymi kierowcami. Ceny mają bardzo ciekawe ale zastanawiam się czy nielepiej zapłacić trochę więcej i dojechać bezpiecznie do celu.
    • jezyk(4)

Witam. Ja wybieram sie we wrzesniu do Bulgarii. Mam pytanie odnosnie komunikowania sie: Czy mozna sie tam dogadac po angielsku?? Czy np menu jest po angielsku lub nazwy artykulow, ktore bede chcail kupic? CZy wszystko jest po "ichniemu" czyli bulgarska cyrlica?? Wiem ze stronki z komunikacja lub kwaterami sa po bulgarsku. Jak jest z pociagami lub autobusami?? Chce sie zatrzymac w Burgas i chcialbym pojechac do Varny oraz Sofii pozwiedzac. Z gory dziekuje serdecznie za odpowiedzi i wszelkie in...
    • Czy ktoś w tym roku jechał do Bułgarii trasą Serbską (tj. Cieszyn-Zilina- Kremnica-Sturowo-Zsambek-Budapeszt-Szeged-Horgos-Belgrad-Nis-Kalotina-Sofia- Plovdiv-Stara Zagora-Burgas). Czy na tej trasie są jakieś utrudnienia w ruchu (remonty, objazdy,itp.) Szczególnie interesuje mnie odcinek Nis-Sofia. Wyjeżdżam 15 lipca i z góry dziękuję za każdą informację.
    • czy orientuje się ktoś jak jest z dostępnością przyzwoitych cenowo noclegów poza wybrzeżem w czerwcu (około 10e na osobę)? mamy zamiar 6 czerwca wybrać się do Bułgarii 4 os. dorosłe i 3latek. tylko trochę inaczej niż większość forumowiczów, bo chcemy zobaczyć ciut więcej niż tylko plaże. tzn. zaczynamy od Sofii i w drodze na południowe wybrzeże zwiedzić kilka miejsc. łącznie około tygodnia zwiedzanie kraju i drugi tydzień wybrzeże. czy przejście w Widin to rozsądne rozwiązanie? czy szukanie n...
    • słyszałem że z Katowic można szybko i wygodnie dojechać bezpośrednim autobusem do Sofii, orientujecie się ile może kosztować taka przyjemność? Chociaż szacunkowo, ciekaw też jestem ile może kosztować podróż pociągiem...
    • Witam , w czasie wyborów akurat bedziemy właśnie na wszasach w SB, jednak chciałabym zagłosować ,co trzeba zrobić tzn. czy potrzebne jest coś jeszcze oprócz paszportu ?, czy mogę sobie normalnie iść i zagłosować ?
    • Wiec chce sie wybrac kolo 20 sierpnia do bulgarii, jade z dziewczyna, chodzi nam o to zeby wyszlo rzecz jasna najtaniej i najlepiej w zwiazku z tym parę pytan: 1) Jaki region dysponuje najlepszym stosunkiem cena/jakosc ;) i ile kosztuja noclegi i wyzywienie w danym regionie i co jest ciekawego do zobaczenia. 2)Co sie bardziej oplaca, autokar (np. orbis do sofii w dwie strony 460 zl), czy samochod (starszy diesel pali ok. 6 l/100km), w przypadku samochodu a)czy jest bezpiecznie? b)j...
    • Chce wypoczac z dala od kurortow, wynajmujac kwatere, ale nie chce jechac samochodem tylko leciec. Czy ktos z Was znalazl sensowny, w miare tani przelot do Burgas lub Warny (w ostatecznosci Sofia)?
    • Jadę do Bułgarii na 2,5 tygodnia. Konkretnie to do Sofii. Nie interesuje mnie ani dojazd, ani noclegi, ani w zasadzie jedzenie. Chcę się dowiedzieć ile powinnam wziąć pieniędzy na same wstępy, jakieś pamiątki (typu Rakija czy inne specjały) oraz owoce. Spędzę tam czas raczej bez szaleństw, bo jadę tam zwiedzać. Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się