sofia

(10 wyników)
  • Sofia(14)

Co powiecie o tym imieniu? Nie Zofia tylko wlasnie Sofia. Nie mieszkamy w Polsce i Sofia jakos lepiej tu brzmi i bardziej nam sie podoba. Czekam na komentarze. Pozdrowienia
  • jakie imie wybrac dla drugiej corki? pierwsza - Sofia, w skrocie Sonia, Sońka, Soniusia :)
  • zastanaiam się nad tymi dwoma imionami...chce żeby brzmiało tak dostojnie jak z wyższych swer wydaje mi sie że oba zapeniłyby mojej córeczce dobry strat w życie powiedzcie które piekniejsze wiem że ciezko wybrac ale plisss postarjacie sie cos pomóc!!???
  • Czy w Polsce można nadać imię Sophie? Ponieważ Sofia ani Zofia nie bardzo mi się podoba :) Poza tym dawno nie pisałam, więc witam po przerwie (musiałam troszkę zmienić nick, ponieważ skleroza nie boli i zapomniałam hasła, więc to nadal ja anna- maria ;) Pozdrawiam serdecznie! :)
  • Sonia Słowińska Sofia Słowińska Paula Słowińska Pola Słowińska a może coś bardziej wydumanego? np. Larysa Słowińska Blanka Słowińska Luiza Słowińska Eliza Słowińska Czekam na sugestie...a moze i inne dobre pomysły:)
  • blizniaki(15)

Wincenty będzie na pewno. Drugi dzidziuś jest dziewczynką. Jego rodzice chcieliby jakieś krótkie imię, ładnie brzmiące nie tylko w Polsce. Podsunęłam im Leę. Co myślicie?
  • [b][u]chłopcy[/u][/b] [b]7[/b] Filip [b]6[/b] Jan Mikołaj [b]5[/b] Bartosz Michał [b]4[/b] Antoni Jakub Szymon [b]3[/b] Damian Mateusz Oliwier Patryk [b]2[/b] Adam Aleksander Dawid Gabriel Ignacy Jacek Julian Krzysztof Łukasz Piotr Ryszard Stanisław Tomasz Wiktor [b]1[/b] Adrian Alan Bartek Borys Dariusz Dominik Emil Eryk Franciszek Gracjan Hubert Juliusz Kacper Karol Ksawery Marcel Mieszko Milan Miłosz Olivier (polskie nazwisko) Paweł ...
  • Achilles Ada Adela Aida Albin Albina Aleksy Alfreda Alma Alojza Amon Anatolia Angelina Ariadna Aurora Bazyli Beniamin Berenika Bibianna Blanka Bruno Cezar Dianna Dionizja Dobrochna Eleonora Eulalia Felicja Filipa Flora Hilaria Jaromir Jeremi Julian Klemencja Klotylda Kordelia Ksawery Leona Leonia Liliana Liza Lucja Lukrecja Makary Marietta Marika Maryla Maurycy Melania Melchior Mira Mirella Miron Nadzieja Nestor Nimfa Ofelia Petronela ...
  • Imiona z różnych zródeł: Żeńskie: Andromeda Flora Flawia Aella (?) Lilla Lilia Lilianna Ariadna Zefiryna Luiza Tabita Tabea Sofia Męskie: Karim Enzo (bardzo mi się podoba) Eliasz (bardzo mi się podoba) Tycjan Ali (?) Parys Agni
  • ALINA(24)

Chcialabym Was prosic o podpowiedz jakie drugie imie pasuje do imienia Alina. Wszystko wskazuje na to, ze bede miala coreczke i wlasnie Alina jest obecnie moja faworytka. Co prawda nie ma zbyt wiele zdrobnien od Aliny (poza Alinka, bo Ala itp. raczej kojarza mi sie z Alicja a nie z Alina), ale bede wdzieczna za Wasze opinie o samym imieniu i propozycje na drugie imie. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.