Dodaj do ulubionych

pogoda - gorąco?

20.07.18, 22:23
będę nad morzem czarnym od początku sierpnia - prognozy na najbliższe dni takie sobie, wg accuweather temp. wody to 22-23 st., lubię patelnię w powietrzu i ciepłą wodę w morzu - jak to wygląda z punktu widzenia tych, którzy są tam aktualnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: pogoda - gorąco? IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.18, 00:03
      Hurghady czy Ejlatu nie oczekuj na wybrzeżu czarnomorskim. Prognozy na początek sierpnia sa super. Tamtejszy klimat nad morzem jest taki ,że kilkanascie kilometrów na lądzie burze i deszcze a w SB czy gdzie indziej chmurzy się ,coś pokropi i rano lampa. Byłem teraz całą drugą dekadę czerwca w Primorsku i SB , noce juz ciepłe a woda juz miałe 23 st i więcej np. na południowej plaży Primorska było 25 st . Codzienna temperatura powietrza oscylowała 26-31 st i to jest wystarczające bo na słońcu na plaży nie idzie wyleżeć bez parasola. Sierpniowy klimat jest jeszcze lepszy bo na noc nie ma spadków temperatury poniżej 20 st ,nawet gdy zachmurzy się i pokropi. Byłem w kurortach tam kilkakrotnie i też sprawdzałem prognozy internetowe,pokazują np, burze i deszcz na jakiś dzień a faktycznie jest cały dzień lampa, wieczorem chmury,pobłyska z daleka, coś pokropi i tak jak pisałem rano dalej lampa.
      • wojtkras Re: pogoda - gorąco? 22.07.18, 11:26
        bardzo dzięki Andrzej, mam nadzieję, że będzie, jak piszesz. Raz byłem w lipcu w Albenie i było ok. 22-24 stopnie, chmurki i często niezbyt ciepły wiaterek, ale może to był wyjątek - no i lipiec, a pierwsza połowa sierpnia ponoć najpewniejsza.
      • alaveda Re: pogoda - gorąco? 23.07.18, 22:37
        Latem może i kilka dni być z zachmurzeniem i silnym wiatrem, chociaz ciepło, ponad 20C.
      • kolpik124 Re: pogoda - gorąco? 28.07.18, 23:02
        To że nocą temp. nie spada ponizej 20c to masakra, nie da się spać bez klimy.
    • tequila_sunrise78 Re: pogoda - gorąco? 23.07.18, 17:09
      Dotsrlam do SB wczoraj przed poludniem. Upal, woda w morzu cieplutka. W nocy byla potezna burza. Od 10 lampa, plazowanie, ale woda w morzu chlodniejsza. Od okolo 16 przelotnie acz intensywnie pada. Na jutro prognozy zapowiadaja najgorsza dzien tego tygodnia. Zobaczymy
      • wojtkras Re: pogoda - gorąco? 27.07.18, 09:05
        a jak tam teraz temperatury i słoneczko?
        • pani_puchatkowa Re: pogoda - gorąco? 29.07.18, 15:29
          Tropiki to tutaj nie są :)
          • wojtkras Re: pogoda - gorąco? 30.07.18, 23:06
            ile stopni w dzień na plaży?
            • kolpik124 Re: pogoda - gorąco? 30.07.18, 23:16
              Im chłodniej tym lepiej, optymalnie to 25C.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka