Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      staw skokowy

staw skokowy

(3 wyniki)
    • Witam, Czy macie jakieś doświadczenia odnośnie orzecznictwa lekarzy ZUS w ocenie poniesionego uszczerbku na zdrowiu w wyniku wypadku? Złamałem nogę w stawie skokowym, było tego 100 dni na L4. Orzecznik jednoosobowy z ZUS orzekł, że mój uszczerbek wynosi 3%. Co do przyznanego odszkodowania wiem, że zależy od rodzaju zawartej umowy ubezpieczenia. Mnie interesuje, czy ktoś miał podobne złamanie i ile procent uszczerbku orzeczono. Wg. mnie 3% to trochę mało..
    • dlaczego złamany (potrójnie) staw skokowy leczy się w Niemczech 6 tyg a w Polsce ( w NFZ ) pół roku?
    • Gips(15)

Mam pytanie.Wczoraj skręciłem noge w stawie skokowym.Jestem sportowcem. Byłem u chirurga który od razu powiedział że trzaba włożyć noge w gips...No wiec mam pytanie ...czy w takim wypadku gips jest niezbedny,czy jesli juz musi byc gips to czy istnieje możliwość założenia jakiegoś miejscowego gipsu który nie przeszkadz zbytnio w chodzeniu.Po prosty zależy mi na jak najszybszej rehabilitacji,a jednoczesnie zalezy mi aby noga nie była unieruchomiona ,a jesli juz to zeby to unieruchom...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się