Forum Turystyka Europa Ukraina
ZMIEŃ
      symferopol

symferopol

(15 wyników)
    • Mieliśmy jechać w 7 osób, niestety jedna się wykruszyła. Może ktoś jest chętny na bilet dla 1 osoby. Wyjazd z Warszawy 14.08.2007r. ok. 21 , powrót do warszawy 01.09. ok 6 rano. Wyjazd z Symferopola 30.08.07 ok.15. Szczegółow nie pamiętam bo nie mam biletu przy sobie. Koszt biletu w obie strony (W-wa do Symferopola i do Warszawy), sypialny, około 360-365 zł.(zależy od kursu EUR). Ponieważ jesteśmy traktowani ze względu na liczbę osób jako grupa zorganizowana obejmuje nas zniżka z ...
    • Jak rozwiązaliście problem powrotu samolotem z Krymu? Chodzi mi o sposób wczesnego dotarcia na lotnisko.Czy wskazane jest bycie w Symferopolu dzień wcześniej? A może ktoś z was ma namiary na kwaterę? Napiszcie, proszę jak sobie poradziliście.
    • Witam! Mam pytanie do forumowiczów .... Czy ktoś z Was wie ile kosztuje bilet na pociag z Kijowa do Symferopolu? A przy okazji byłabym wdzięczna za wskazanie takich kosztów za przejazd z Krakowa do Kijowa... Bede niezmiernie wdzieczna za odzew. Dziękuję
    • Witam, gdzie, jak, i czy bez problemu dostane bilety z Odessy do Symferopola 25 sierpnia? Slyszalem ze w kasach dworca bywaja "problemy" z kupnem biletu. Czy mozna go kupic np. na lotnisku w Odessie lub gdzies indziej w centrum? A moze znacie sposub jak "przekonac" kasierke na dworu zeby jednak sprzedala bilet? ;-) Dziekuje za pomoc! Pozdr.
    • Witam Będę w Eupatorii przez 2 tygodnie i chciałbym na Krymie troche pozwiedzac.Dlatego interesują mnie połączenia pomiędzy Eupatorią a innymi miastami (Sewastopol, Simferopol, Ałuszta, Jałta itd.). Będę wdzięczny za odpowiedzi :)
    • Kupiłem bilet Wwa - Symferopol - Wwa - 1250 zł (Aerosvit - z przesiadką w Kijowie), z ciekawości sprawdziłem ile kosztowałby lot tylko Wwa - Kijów - Wwa - w te same dni. Okazuje się, że o kilka złotych drożej.
    • Nie ukrywam, że Krym chodzi za nami od lat, ale jakoś dotąd nie mieliśmy odwagi, by się tam wybrać. Mąż wykluczył dojazd własnym autem, wiec pozostają dwie opcje. Szukamy połączenia kolejowego bezpośrednio ze Szczecina lub jedziemy autem do Chełma lub Warszawy i tam zostawiamy auto u znajomych, a może dojechać jakoś do Lwowa i stamtąd ruszyć pociągiem? Jakie połączenie jest najlepsze? Jak długo jedzie się na Krym np. z Warszawy? Jaki przedział wybrać? Czy nie ma problemów z rezerwacją ...
    • Mam kuszetki,ale tylko w jedna strone do Symferopola.Jaka jest szansa,ze uda mi sie zakupic je na Krymie na powrot do Polski?Czy ktos z Was ten wariant "przecwiczyl"?
    • Za szybko wcisnęłam enter.Byłam na Krymie dwa razy, ale jechałam do granicy i od granicy ukraińskimi pociągami. Wiem,że jest połączenie dwa razy w tygodniu z Warszawy i raz w tygodniu z Poznania (Berlin-Symferopol); koszt 340 zł. Ze względu na małą córeczkę(10 m-cy)w grę wchodzi tylko bezpośrednie połczenie. Czy ktoś z Was jechał tym pociągiem? Jak długo stoi na granicy? Czy wagony są polskie, rosyjskie czy niemieckie? No i czy jest zatłoczony?
    • Czy możecie mi odpowiedzieć ile kosztuje bilet kolejowy Odessa-Simferopol. Pisano na tym forum, że nie ma połączeń promowych (już). Jadę w marcu - jak najlepiej (najszybciej) się dostać?
    • kurcze, czy trudno kupic takie bilety na dworcu w odessie (w krakowie sprzedaja bez miejsc sypialnych!!! i nie wiedza czy jak sprzedadza to nam uznaja ich bilety na ukrainie !!!-cokolwiek to znaczy) wyjazd w piatek, pomozcie, a moze jakis prom, albo autobus dalej na poludnie sewastopol np. Piszcie!bede dozgonnie wdzieczna ;)) pozdro
    • Hej, Wybieram sie na Krym w przyszlym roku w czerwcu, szukamy jakies fajnej kwatery, pomozcie. Oprocz tego mam kilka pytan: w jakiej miejscowosci sie najlepiej zatrzymac? w jaki sposob sie dostac na krym? jakie sa ceny? Pozdrawiam
    • Witam Szanowni Forumowicze! Chciałabym skorzystać z Waszej wiedzy i doświadczenia. Wybieram sie na 15 dni z rowerem i chciałabym zobaczyć np. północ półwyspu. Na co warto zwrócić uwagę? czy ktoś z Was ma namiary na tamtejsze turbazy? Albo inne noclegi? w Interesują mnie namiary na konkretne miejsca położone na całym obszarze Krymu. W końcu to nie ostatni mój wyjazd w te strony... Liczę na Waszą pomoc pozdrawiam Diafora
    • Mam pytanie do osób, które były na Krymie. Wybieramy sie tam w sierpniu, dwie rodziny, samochodami. Jaka jest szansa na znalezienie przyzwoitych kwater (bez robactwa, toaleta, prysznic z ciepłą wodą) jak najbliżej morza? Niezły koncert życzeń:) ale do tej pory zawsze udawało się nam coś takiego właśnie znaleźć. Tyle że w Chorwacji, Bułgarii i Grecji... Nie chcę mieszkać w syfiastym mieszkaniu w centrum i 15 min. zasuwać do morza. Wielkie dzięki za info
    • planuje tygodniowy wyjazd na Krym w czerwcu i niestety mam raczej sporo problemow ze zorgaanizowaniem podrozy :( po pierwsze - nie moge znalezc sensownego polaczenia samolotowego, po drugie - jak juz tam dotre, czy jest mozliwosc wynajecia samochodu (jak to ewentualnie koszt), zeby jak najwiecej pozwiedzac. Moze cos wiecie i jako fachowcy pomozecie? :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się