Forum Zwierzęta Psy rasowe
ZMIEŃ
      szczekanie

szczekanie

(12 wyniki)
    • pytanie może i głupie, ale sprawa jest dość poważna; sąsiadom przeszkadza szczekanie owczarka niemieckiego i prowadzi to do poważnych scysji - z drugiej strony jestem to w stanie zrozumieć więc mam pytanie, jak to zrobić, żeby nie szczekał - wiem, że w USA mają na to sposoby, bo tam prawo zobowiązuje właścicieli psów, by potrafili je uciszyć...
    • Mam pytanie , które może wydawac się normalne bo to u szczeniaków normalne ale nie wiem dokładnie czy mały golden tak jak inne psy gryzie , warczy , szczeka..Goldeny to bardzo łagodna rasa i nie wiem czy tak powinno być a jeżeli tak to kiedy to przejdzie..? prosze o pomoc
    • Kiedy wchodze do sklepu i zostawiam mojego psa przed wejsciem do niego to on zaczyna przerazliwa jazgotac. Jak go tego oduczyc? Czasami mam wrazenie ze nie potrzebnie go nauczylam szczekać:(
    • Na wstępie zaznaczę, że jestem osobą unikającą konfliktów, sama mam psa - labiszona. Istotą mojego problemu jest sąsiadka, a właściwie jej "mała" przydomowa hodowla szetlandów. Mieszkamy na niewielkim osiedlu domków jednorodzinnych, od Pani A.dzieli mnie może z 10 m. Pani A. posiada 8 psów, a w okresie rozmnażania 8 plus około 6 szczeniąt. Problem tkwi w tym, że te psy non stop szczekają, dosłownie jazgoczą. Nie można normalnie na niczym się skupić. Nawet mój pies tylko je obserwuje i ni...
    • Przeprowadzilismy sie do nowego mieszkania. Niestety nasz pies nie bardzo chce to zaakceptowac. Jak wychodzimy do pracy i zostaje sama to caly czas szczeka. Minely juz trzy tygodnie i nie ma zmian. Moze macie jakies sposoby na taka sytuacje? Dodam ze jest to mieszkanie w bloku.
    • Wycie(5)

Mój czarny jedenastomiesięczny labrador zaczął ostatnio strasznie wyć w nocy. Dwukrotnie zdarzyło mu się to w ciągu dnia gdy przejeżdżała straż pożarna lub karetka na sygnale. W nocy natomiast było cicho, a mój pies nagle zaczął przeraźliwie wyć. Myślę że to nocne wycie było przez sen bo zanim zaczął wyć to przez kilka minut popiskiwał przez sen tak jak już mu się to wcześniej zdarzało podczas snu gdy mu się coś śniło. Czy przyczyną tego nocnego wycia może być pełnia księżyca która...
    • Witam, czy uważacie ze te pieski są głośne? tzn. ze dużo szczekają i często z byle powodu? Zamierzam kupic takiego pieska. dzięki
    • Witam, czy mogę prosić o jakieś wypowiedzi o posokowcach, jak się chowają? planuję wziąść takiego pieska, dzięki
    • Mam problem ze swoim psem.Chce byc caly czas w centrum uwagi.Szczeka skacze jak spokojnie chce siedziec i nie zwracam na niego uwagi.co mam zrobic czy olac go totalnie niech szczeka czy co no wlasnie niech mi ktos powie jak mam sie zachowac.To ja jestem Alfa w stadzie i teraz juz nie wiem jak mam ta pozycje utrzymac.Nie chce zeby pies wlazil mi na glowe prosze o pomoc.Dodam ze to rasa dog kanaryjski
    • na labrador.pl moge przeczytać "Nie liczmy jednak na to, że nas obroni gdy zajdzie potrzeba" na pedegree.pl "Jest idealnym towarzyszem zabaw dzieci, dobrym psem rodzinnym i stróżującym." to jak to jest ? przeczytałem juz o Labkach tyle, że wiem, że na ulicy nikogo nie zaczepi, a jak to wygląda ze stróżowaniem w nocy w domu ? Obudzi się i będzie szczekał jak niepożądani gości pojawią się na posesji ??? Macie jakieś doświadczenia ? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
    • No dlaczego??
    • mam wspanialą 5 mcy bokserke i dziwie sie ze na pierwszej stronie nie ma o tej rasie zadnego postu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się