Dodaj do ulubionych

POSOKOWIEC BAWARSKI ??

03.01.06, 13:43
Witam, czy mogę prosić o jakieś wypowiedzi o posokowcach, jak się chowają?
planuję wziąść takiego pieska, dzięki
Obserwuj wątek
    • tessciowa Re: POSOKOWIEC BAWARSKI ?? 03.01.06, 23:52
      Bardzo wrażliwe psy o dużym popędzie łownym. Szybko się uczą, chętnie
      współpracują z człowiekim. Dość inteligentne. Te z którymi pracowałam nie
      wykazywały agresji w stosunku do inych psów i ludzi. Przyjacielskie i
      przytulaśne :)
      • tribeka Re: POSOKOWIEC BAWARSKI ?? 05.01.06, 12:33
        BARDZO DZIĘKIUJĘ, chcę wziąć takiego pieska, poczytałam o tej rasie, zalet
        wiele ale są też wady, wszędzie piszą iż młode pieski demolują mieszkanie - czy
        to prawda? każdy szczeniak trochę poniszczy, czy posokowce wyróżniają się w tej
        dziedzinie? :-)
        • pierozek_monika Re: POSOKOWIEC BAWARSKI ?? 05.01.06, 13:03
          suka moich znajomych trochę im narobiła szkód.
          Te psy nie lubią samotności.
          • tessciowa Re: POSOKOWIEC BAWARSKI ?? 07.01.06, 12:36
            W sumie to sporo psów bez względu na rasę niszczy w domu. Często jest to wynik
            nudzenia się, zaburzonej hirarchii itp. Ja swojego szczeniaka do pewnego
            momentu zostawiałam w klatce przewozowej dzięki czemu suka nie nauczyła się
            niszczyć, bo miała ograniczone pole manewru. Teraz zostaje luze i nic się nie
            dzieje.
            • auksyna Re: POSOKOWIEC BAWARSKI ?? 13.01.06, 20:12
              Mam posokowca 8 miesieczną sukę. Bardzo przyjacielski, wesoly, wrazliwy i
              lagodny pies. Nie szczeka, nie warczy, uwielbia dzieci i psy - czasem jest to
              wkurzajace, bo nie wszystkie dzieci i psy lubia inne psy. Co do niszczenia to
              prawda - jak zostaje sama w domu zjada nam sukcesywnie wykladzine w przedpokoju,
              pokoje musza byc zamkniete bo nie wiadomo co zastalibysmy po powrocie. Na forum
              posokowcow znalazlam okreslenie - pies - demolka :). Gdy jest z nami zachowuje
              sie bardzo grzecznie. Uwielbia pluszowe zabawki - kradnie je corce na okraglo.
              Odda swoja kosc, miske, jedzenie, zabawke bez protestu.W zabawie jest bardzo
              uwazna, aby nie zawadzic zebem, nie mowiac o gryzieniu - nie ma mowy. Potrzebuje
              duzo ruchu - jest nie do zameczenia. Nie znosi smyczy - ciagnie. Bardzo wrazliwa
              na krzyk, uderzona traci zaufanie i boi sie. Trzeba postepowac lagodnie i
              cierpliwie. Mysle, ze to idealny pies do domu z ogrodem - my mamy mieszkanie w
              bloku i mysle, ze lepiej czulby sie w domu, ale oczywiscie spiac i mieszkajac w
              nim a nie w kojcu.
              • a444 Re: POSOKOWIEC BAWARSKI ?? 21.01.06, 15:19
                A mój szczeka i to dużo! Uwielbia wygłupy z dziećmi.
                Przede wszystkim posokowiec wymaga bardzo dużo ruchu i nie powinien mieć
                opiekuna przesiadującego przed telewizorem:) Żal mi ściska serce, kiedy widzę
                utuczone suczki-posokowce. Piękny pysk, smukła szyja i słoniowy tułów!
    • smikor Re: POSOKOWIEC BAWARSKI ?? 26.04.06, 17:30
      Witam
      Mam co prawda mieszańca posokowca (po tacie a po mamie to mieszanka owczarka
      niem. z bokserką ;) ) Ale po posokowcu na pewno odziedziczył: wygląd i dość
      silny instynkt myśliwski. Jak ktoś napisał tu napisał na forum: pies nie do
      zdarcia: kiedyś na spacerze w górach w kopnym śniegu powyżej kolan i bieganiu
      luzem zmęczył się po ponad 4godz biegania za patykami etc. Poza tym pieszczoch
      i przylepa, nie znosi być sam, lubi mieć zajęcie choć nigdy nic nie zniszczył w
      mieszkaniu natomiast na dworze bierze do pyska wszystko co popadnie... długo
      mogłabym pisać o moim ulubieńcu...
      • baabeczka Re: POSOKOWIEC BAWARSKI ?? 28.04.06, 20:10
        Bardzo lagodny, nie lubi samotnosci, zostawiony samotnie w domu szczeka
        niezmordowanie i to bardzo glosno, doszlo do tego, ze zawsze ktos musi byc w
        domu, zeby nie narazic sie sasiadom, bardzo to ogranicza zycie domownikom. Nie
        do zmeczenia, wymaga bardzo duzo ruchu i zabawy, nasz ma juz trzy lata i ciagle
        zachowuje sie jak dziecko:-) Duuuzo cierpliwosci zycze, bo trudno z posokowca
        zrobic kanapowca. Pozdrawiam
        • aniouek.pl Re: POSOKOWIEC BAWARSKI ?? 06.05.06, 15:32
          ja mam co prawda posokowca hanowerskiego, suczke, ale moge dodac ze jest to
          piesek strasznie wrazliwy i wymaga naprawde delikatnego traktowania i bliskosci
          czlowieka. zadnego pokrzykiwania, zadnych klapsow, bo wtedy wydaje sie jakby
          jej serduszko mialo peknac :) poza tym nie ma i nie bylo z nia zadnych
          wiekszych problemow, moze tylko to ze strasznie strachliwa jest (od szczeniaka
          taka byla) i o ile wobec ludzi ktorych zna jest naprawde slodziutka, tylko
          calowac i przytulac (co uwielbia), to wobec obcych jest dosc nieufna, szczeka i
          chetnie zlapalaby za nogawke gdyby nie paniczny strach ktory kaze jej uciekac :
          ( no ale to cecha konkretnego psiaka i wina wychowania i nie mozna jej
          przypisywac do danej rasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka