Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      teatr

teatr

(44 wyniki)
    • teatr narodowy ale mała scena :) dawno nie byłam, podobno zasady się zmieniły i ludzie chodzą w dżinsach... ja w dżinsach nie pójdę ale czy np kozaki zimowe są ok? do wąskich spodni? a góra - jakaś elegancka bluzka czy może być sweter? a facet - koszula i spodnie są ok czy powinien być krawat i garnitur?
    • Byłam dziś w teatrze Groteska i naprawdę nie rozumiem po co rodzice biorą tam dzieci np półroczne czy roczne. Maluchy płaczą, jęczą, wyrywają się. Rodzice wciskają im smoczki do paszczy, poją, karmią, zabawiają, spacerują z nimi. Jaki to ma sens? Bo wątpię, że rodzice chcą sobie obejrzeć bajeczkę o tygrysku, co mu paski zabrano za brak odwagi :) Co o tym myślicie? Od jakiego wieku bierzecie swoje pociechy do teatru?
    • Chodza panie? W liceum byłam w klasie humanistycznej i trochę obowiązkowo, trochę z własnego zapału chodziliśmy na wszystko. Potem miałam jakiś zastój, ciągle się wybierałam, ale nie miałam z kim, potem nie chciało mi się, nie miałam czasu bo dzieci itd. W zeszłym roku obiecałam sobie, że raz w miesiącu pójdę do teatru/na koncert symfoniczny/balet/operę. Nie udało mi się z tym raz w miesiącu :( Nie było to 12 spektakli, ale kilka było :) Za każdym razem wychodzę zachwycona, lepsza;) ...
    • Witajcie Mamy :) ostatnio naszła mnie ochota na wybranie się do teatru. Przyznam, że dawno nie byłam i jak zaczęłam przeglądać repertuar to ceny mnie zszokowały. Teatr Narodowy - 70-80 pln, Komedia - 50-80, Roma - tu już w ogóle kosmos, 60-130. Pójście do teatru we dwoje to wydatek średnio 150 pln. Nie będę pisała co, z punktu widzenia rodzica, mogę za to kupić ;) Macie jakieś patenty na tańsze bilety? Chodzi mi o Warszawę i o jakieś fajne przedstawienie :) Pozdrawiam
    • Kto ma plan zasiąść przed TV - bo ja już się cieszę od tygodnia!
    • Pamiętacie? Oglądałyście? Może czas tupnąć nogą i zawalczyć o przywrócenie teatru tv dla dzieci? Raz: archiwa TVP są pełne wszelkich realizacji dla dzieci, począwszy od wierszy, poprzez baśnie (a nawet i lektury szkolne) do sztuk adresowanych już do młodego, nastoletniego widza. A zatem spokojnie można to, co jest udostępnić, żeby zacząć wreszcie realizować misję tv publicznej. Dwa: no przecież szkoda, żeby to wszystko tak leżało i niszczało. I żeby, zamiast czegoś fajnego, karmić nasz...
    • ubraniowy:( czy spodnie wpuszczone w oficerki + welurowa marynarka,to zbyt swobodne ubranie na takie wyjście?
    • co wybieracie? ja do kina praktycznie nie chodzę, a do teatru lubię, ale tu niestety bilety trudno dostępne i drogie:(
    • Zbliżają się 60 urodziny mojego taty i z tej okazji chciałabym przygotować dla niego jakiś miły prezent. Nie chcę żadnych oklepanych prezentów typu koszula, sweter itp, myślałam o czymś bardziej wyjątkowym. Pomyślałam, że fajnym pomysłem będzie kupno biletów do teatru. Niestety sama byłam w teatrze wieki temu i nie wiem co jest aktualnie na topie. Ostatnio podarowałam tacie bilety na "Upiora w operze" (bilety dostałam, a my z mężem nie mogliśmy akurat iść) i był zachwycony. Czy ...
    • Zabrałam swoją czteroipółlatkę do Teatru Polskiego w W-wie na "Pastorałkę" Schillera. Myślę sobie: "Spektal ok, barwny,kostiumowy,ze świętami związany, będzie dla niej w porządku". Oglądamy sobie, oglądamy, na scenie pojawia się Herod, wygłasza swoje kwestie, a ta w ryk! Sala na nas. Ja ją na kolana, przytuliłam i modlę się,żeby się nie rozdarła po swojemu (a potrafi tak się rozwyć,że jej to kilka minut zajmuje,a drze się,jakby ją ze skóry obdzierano). Uspokoiła się dosyć szybk...
    • Mam pytanie do osób bywałych "w świecie" :)Czy wypada po spektaklu podejść do aktora z prośbą o autograf? Przyznaję, wieki w teatrze nie byłam :)stąd to ,śmieszne może, pytanie:)
    • bardzo lubie chodzic do teatru..w ciazy chodzilam na co sie dalo..maz nie bardzo lubil i chcial ale wciagnal sie i teraz sam pyta kiedy na cos idziemy. udaje nam sie (po zalatwieniu opieki do dzieci)isc razem z 5 razy w roku...ja czasem dodatkowo ide z mamą-lubi dostac taki wlasnie prezent.
    • No wlasnie. Wybieramy sie na koncert zespolu Antony and the Johnsons do Teatru Wielkiego. I tak: z jednej strony to koncert muzyki hmm powiedzmy pop, czyli nie nadeta impreza. Z drugiej strony to jednak wieczor w Teatrze Wielkim. Miejsca siedzace, numerowane, zadne tam przepychanie sie pod scena. Bilety dosc drogie, wiec pewnie bedzie "smietanka" (my dostalismy bilety w prezencie, dodaje na wypadek oskarzen, ze chce sie zaliczyc do "smietanki :P ). Zastanawiam sie jak sie ubrac? Luzac...
    • Czesć dziewczyny Przed urodzeniem Basi często chodziliśmy z mężem do teatru ( głównie kwadrat ). Teraz jakoś nie było czasu. Strasznie mi tego brakuje, a mąż nie chce za bardzo. A samej to ttak głupio. Wszyscy, którzy mogli by pójść ze mna albo są zajęci albo nie maja kasy. Myślicie , że to obciach pójść samej do teatru? Poszłybyście? Szczerze mówiąc to mam ochotę. Pozdrawiam Monika
    • ja już zajęłam miejsce w loży;)
    • Ile mialy Wasze dzieci jak pierwszy raz poszly do teatru kukielkowego. Ja bylam niedawno z moja coreczka jak skonczyla 2 lata. Miala wtedy taki okres ze co kogo zobaczyla to ryczala. Ale jak juz ja utulilam to naprawde ogromnie to przezywala i wytrwalysmy bez problemu do konca. Bylysmy w Guliwerze na Tymoteusz wsrod ptakow, o misiu ktory chcial wysiadywac kukulcze jajo. Utalia
    • Niezłe przedstawienie, co? Oczywiście, pradsa polska z opóźnieniem i bez głębszej analizy. Szostkiewicz jako tako, zwłaszcza ostatni wniosek: że są być może w Watykanie środowiska, które maja dość polityki Watykanu w ogóle. Niemiecka prasa od początku pyta, kto stoi za tym kamerdynerem. nasi: łeb w piasek i nie widzimy. A ja mam ubaw, bo jak na dłoni widać, że pękło coś zasadniczego. Teraz odbędzie się przedstawienie pt: "jak uciec z tonącego okrętu tak, by wyglądało, że nie uciekam". ...
    • Ja ogladalam - cos ekstra!!! Cos co pozwolilo mi zrozumiec , ze to co przezywalam bylo normalne i jak najbardziej OK.. Podobal mi sie koniec - zaskakujacy , ale jakze prawdziwy - ja teraz po rozwodzie , tez patrze na tego faceta i mysle - "to nie mozeliwe , zeby to przez niego....!" Bylo pokazane prawdziwe reakcje - roznych kobiet na zdrade.. Bardzo mi sie powdobalo jak wyraqznie bylo pokazane , ze madrych , psychologicznych rad - udziela sie jak nas problem nie dotyczy.., A jak ...
    • Jestem mama ktora lubi spedzac czas aktywnie. nie jestem typowa kura domowa. podroze nadaja sens mojemu zyciu i uspokajaja mnie wewnetrznie. moj partner ma podobne zainteresowania i w tym glownie sie zgadzamy. w te wakacje bylismy z Turcji samolotem na wczasch z dzieckiem ale organoizowalismy sobie rozne wyprawy zeby choc troche pozwiedzac. juz mamy zaklepane wczasy w grecji na wrzesien i tam takze bedziemy podrozowac na wlana reke albo fakultatywnie. oszczedzamy caly rok aby wyje...
    • Mieszkamy w Warszawie, gdzie spektakli sporo, ale zupełnie nie jestem na bieżąco. Może mogłybyście coś nam polecić? Najlepiej do pośmiania, bo ostatnio coś smętki mnie dopadły. Czekam nieciepliwie. Majka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna