teatr

(18 wyników)
  • Teatr(4)

Chciałabym się wybrać z moją prawie trzylatką na jakieś przedstawienie do teatru. Polećcie coś w Warszawie.
  • Chciałabym zacząć chodzić z 23 miesięcznym synkiem do teatru - chodzi o taki teatr "lalkowy" dla dzieci:) Zastanawiam się tylko, czy nie jest na to jeszcze za wcześnie - oczywiście zawsze mogę z małym iść np. w najbliższy weekend i wyjść gdy przestraszy się, będzie się wiercił strasznie itp. Może któraś z mam ma doświadczenie w tej materii ;-)
  • W ostatni weekend chciałam zrobić mężowi niespodziankę i zaprosiłam go do teatru Roma na "Koty" Andre Lloyda Webera. Wszystko byłoby super, gdyby nie siedzące za nami trzyletnie dziecko. Przez całe przedstawienie musieliśmy (my i ludzie dookoła) słuchać jak mamusia opowiada swojemu synkowi na czym polega przedstawienie. Pierwsze 15 minut było jeszcze ok ale później dziecko znudziło się oglądaniem kotków (bo nie potarfiło zrozumieć fabuły) i chciało koniecznie iść na scenę i ciąg...
  • Moja córka ma prawie 2,5 roku. Wypatrzyłam spektakle od 4 lat które trwają 70 minut z przerwą. Myślicie , że można iść czy jeszcze za wcześnie?
  • Dzis po raz pierwszy byłam z moim 3-letnim dzieckiem w teatrze. Mam jeszcze ochotę na film 3D (Piorun), ale trochę obawiam się, ze się będzie bał. Sluszne to obawy? Teatrem jest zachwycony.
  • witam Wybieram się z synkiem (2,8)na spektakl Trzy Świnki.Bardzo lubi jak czytamy tą bajeczkę, oglądał też na dvd, i zastanawiam się czy spododa mu się w teatrze. Bardzo cieszy się na to wyjście.Spektakl trwa coś ponad godzinę. Czy byliście z 2,5- 3 latkami w teatrze i jak to u Was wyglądało. A może ktoś był na Trzech Świnkach ??POZDRAWIAM
  • czy był ktoś w teatrze z dzieckiem w wieku 3 latka 6 miesięcy. Czy to nie za wcześnie Mamy zaproszenie na teatr Złota Kaczka.
  • 2,5 latek o umiarkowanym temperamencie ;) w teatrze na Muminkach ? Czy mi usiedzi ? Nie dopytałam ile trwa spektakl, ponieważ jest jeszcze przed premierą pani nie potrafiła powiedziec czy widowisko bedzie miec charakter interaktywny czy dzieci będą pasywnymi odbiorcami. Macie jakieś doświadczenia ?
  • Witajcie,przeczytałam tekst o spektaklu lalkowym dla dzieci, we Wrocławiu www.kulturaonline.pl/Piekna,Parysada,we,Wroclawiu,tytul,artykul,456.html CZy ktoś z Was był na tym? Od jakiego wieku można zabierać dziecko do teatru, żeby się nie bało. Mam 3-latka i nie wiem, czy jeszcze nie za wcześnie.
  • Co prawda moja coreczka ma dopiero 2 latka, ale ja juz marze o dniach, kiedy bedziemy razem chodzic do teatru, na rozmaite przedstawienia dla dzieci. Prosze napiszcie, kiedy pierwszy raz poszlyscie ze swoimi szkrabami do teatru i faktycznie dzieci byly zainteresowane tym, co dzieje sie na scenie, a nie zniecierpliwione i znudzone, ze musza tyle czasu wytrzymac w jednym miejscu.
  • Kiedy po raz pierwszy Wasze dziecko było na przedstawieniu? Jakie to było przedstawienie i jak je odebrały?
  • w ostatnia niedziele wybralismy sie z nasza coreczka do teatru Baj (w-wa)na w/w spektakl. co za pomylka! bajka jest smutna ,trudna i pelna rasizmu i przemocy. adresowana jest do dzieci od lat 3, caly czas spiewaja ze piesek jest niebieski -inny- i z tego powodu zly, w jednej piosence pojawia sie nawet tekst "murzyn bandyta"!!! caly czas teksty w stylu "wynos sie" a wjednej scenie , zreszta w wiezieniu" dwa psy niezle sie bija. duzo dzieci plakalo , kilka poszlo do domu w trakcie s...
  • zagladalam na strone jednego z dzieciecych teatrow i maja repertuar dla dzieci od 3 rz. Zastanawia mnie czy warto by pojsc na takie przedstawienie z mlodszym dzieckiem np takim ktore ma juz 2,5 roku. Od jakiego wieku Wy chodzicie ze swoimi dziecmi?
  • Czesc dziewiczyny Chcialabym z moja mala isc do teatru pierwszy raz... (ma 2 lata i 10 miesiecy, w zlobku sa organizowane przedstawienia i jest odrobine zapoznana z sensem calosci). W kinie wytrzymuje srednio 60 minut, po tym czasie zaczyna sie wiercic (chodzimy na Poranki). Weszlam na strony trzech znanych mi teatrow dla dzieci w Warszawie: - Bajka - Guliwer - Lalka Przestawienia sa opisane wiekowo, i np. Bajka ma obecnie niewielki repertuar dla dzieci, w Guliwerze nie graja w tej c...
  • Jak często i dokąd (a konkretnie, na jakie odległości) jeździły Wasze dzieci na przedszkolne wycieczki. Chodzi mi o "typowe;-)" wycieczki, a nie o wyjazdy np. do kina lub teatru.
  • Chcę się wybrać z trzyletnią córeczką do kina na "Pioruna" - żona mojego taty idzie z moim czteroletnim bratem i zaprosiła nas. Jak myślicie, czy to wypali? Córeczka była już trzy razy w teatrze lalek, bardzo jej się podobało i zachowywała się idealnie, ale kino to trochę co innego - głośniejszy dźwięk, obrazy, a nie żywi ludzie, w sumie chyba ciemniej na widowni, nie ma przerwy w połowie. Będzie umiała wysiedzieć, a co najważniejsze, nie przestraszy się?
  • kukiełkowym?? albo innym przedstawieniu np. przedszkolnym. :))
  • W jakim wieku można zabrać malucha do kina ? A może mogłybyście polecić jakąś bajkę (film) na ten pierwszy raz ? I czy warto iść z przedszkolakiem czy lepiej poczekać ? Proszę o opinię mamy przedszkolaków ... Pozdrawiam Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się