Dodaj do ulubionych

Ciągle wzdęty brzuch

28.04.16, 20:23
OdpowiedzZgłoś nadużycie
Ciągle mam wzdęty twardy brzuch. Jest to bardzo niewygodne. Gdy wstaje rano jest mniejszy ale ciągle wzdęty. Trudno jest mi go wciągnąć. Nie jest to tłuszcz, ponieważ moja waga wynosi 48kg przy 166cm wzrostu i wystają mi żebra. Zdarzają sie dni gdy nie jest wzdęty, ale bardzo rzadko. Objawy utrzymują sie juz kilka miesięcy, potem jest przerwa i znowu powracają. Często mam zaparcia, zgagę. Brzuch jest tak duży, że strasznie napiera na pęcherz i czasem boli. Brałam espumisan ale nie pomagał. Nie wiem co to może być i jak sobie z tym poradzić.
Obserwuj wątek
    • 2apytalska Re: Ciągle wzdęty brzuch 10.05.16, 13:37
      Problemy ze wzdęciami pochodzą z samych jelit, a przez to mogą się wiązać z trawieniem (np. nietolerancja laktozy), z mikroflorą jelitową (mikroflora gnilna wzmaga wydzielanie gazów takich jak siarowodór), stanem zapalnym jelit i ich przeciekalnością, nietolerancjami pokarmowymi, celiakią i jeszcze paroma innymi przyczynami. Spróbuj na początek odstawić produkty słodycze, mleczne i smażone, zobacz czy jest zmiana. Jeśli i tak ich nie spożywasz to warto zacząć się badać chociażby pod kątem alergii czy nietolerancji pokarmowych. I pamiętaj, że Espumisan Ci nie pomoże na dłużą metę, bo jeśli w ogóle to poradzi sobie tylko ze skutkami a nie przyczynami.
    • magdalena_buka Re: Ciągle wzdęty brzuch 17.06.16, 09:15
      Masz pytania dotyczące celiakii?
      Chcesz o niej porozmawiać?
      Nie wiesz czy twoje objawy wskazują na celiakię?
      Wejdź na nasz czat i porozmawiajmy :)

www.testdna.pl/celiakia

testDNA
      Laboratorium Badań DNA
      • zibi35krk Re: Ciągle wzdęty brzuch 25.07.16, 00:29
        Witam mam wzdęcia 15 lat z oczywiście czasem nie ból niesamowity gazy zatrzymane brzuch jak balon dziś zacząłem brać xifaksan macie jakiś ppomysl co to jest pomocy
    • dziennikzywieniowy24.pl Re: Ciągle wzdęty brzuch 29.08.16, 21:24
      Na portalu dziennikzywieniowy24.pl można dokonać analizy spożytych posiłków. Możliwa jest również analiza spożytych pokarmów pod względem produktów z dużą zawartością FODMAP dziennikzywieniowy24.pl/planner/strony/analizy/analizy.xhtml.
      dziennikzywieniowy24.pl/planner/strony/analizy/analiza/fodmap.xhtml

Planowanie posiłków również jest jak najbardziej możliwe na dziennikzywieniowy24.pl.
    • nattienat Re: Ciągle wzdęty brzuch 28.07.19, 15:21
      ja niestety miałam to samo i okazało się, ze mam właśnie celiakie. Ale zanim mi to wyryli to brzuch miałam wzęty jak balon, miałam strasznie smierdzące kupy i okropne gazy. Teraz staram się unikać jednak tego glutenu, zeby nie przeżywać tego koszmaru ponownie, ale wiadomo, ze nie zawsze się da.. moja uprzejma teściowa niestety nie uznaje "dietek bezgulenowych" więc jak wracam od niej z obiadu to zawsze łykam Ulgasim, żeby reszty dnia nie spędzić w osamotnieniu. A ten produkt działa dosć szybko, nie musze się krępować niczym i przede wszystkim wysłuchiwać od teściowej jaka to jestem delikatna i jaki to ze mnie francuski piesek..
      • sabinkaduchess Re: Ciągle wzdęty brzuch 12.08.19, 18:09
        współczuję Wam bardzo, bo ja bardzo rzadko mam wzdęcia, ale to nic przyjemnego, rzeczywiście. no, ale też, jak już mam te objawy, to biorę te same tabletki. w ogóle to ostatnio lekarz polecił mi je przed kolonoskopią, bo w składzie jest symentykon, który powoduje rozbijanie gazów, a to poprawia przejrzystość badania.
    • basi-a272 Re: Ciągle wzdęty brzuch 16.12.19, 13:51
      mi pomogło odstawienie cukru i picie aloesu ale nie taki z apteki tylko aloe vera gel ręcznie zbierany jak chcesz to mogę ci napisać gdzie taki kupiłam i jeszcze zioła gastrobonisan ojca grzegorza.
    • wozny1234 Re: Ciągle wzdęty brzuch 02.12.21, 13:29
      Ja tylko dodam, ze u Pani objawy z układu trawiennego mogą być wywołane przez obecność pasożytów. Proszę zrobić diagnostykę w gabinecie Herbasol w Wrocławiu lub zadzwonić do nich to Pani wszystko wytłumaczą.
      • fctheduck Re: Ciągle wzdęty brzuch 12.12.21, 20:33
        Publikując taki spam zachęcasz tyko ludzi to omijania tego waszego gabinetu dużym łukiem. Nachalne naganianie jeleni do gabinetu, który nie ma nawet własnego adresu email i przyjmuje jedynie płatność gotówką świadczy o tym, że wasze usługi to naciąganie frajerów, którzy tam pójdą.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka