Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      ubikacja

ubikacja

(6 wyników)
    • Przepraszam za tytuł, ale nie potrafiłam ładniej :) Mam dziwny problem z ubikajcją. Od czasu do czasu zauważam tak jakby woda w ubikacji nie było spuszczona po sikaniu. Początkowo myślałam że rzeczywiście zapomniałam tego zrobić, ale ta sytuacja powtarza się (zawsze jeśli wyjeżdżam na dłużej z domu, czasami gdy wracam po pracy). Czym to może być spowodowane? Niewłaściwym montażem ubikacji, czy jakimiś rurami w bloku i fachowiec, który montował mi muszlę nie ma na to żadnego wpły...
    • Mieszkam w bloku z wielkiej płyty wybudowanym w 1977r.Największy problem mam z wyciągiem wentylacyjnym w ubikacji.Do mojej ubikacji wchodzą zapachy z innych kuchni, wiem kiedy ktoś praży kukurydzę,pali papierosy ,a u mnie po skorzystaniu z ubikacji,żeby szybko ulotniły się zapachy muszę otworzyć okno,aby przewiało.Inaczej wszystko wychodzi na mieszkanie.Próbowałam zrobić test wyciągu powietrza przy pomocy świeczki.Zapaloną świeczkę wstawiłam do otworu wentylacyjnego w ubikacji i o...
    • Mam problem z łazienką. Była już ona przebudowywana (mieszkanie w bloku). Połączono ją z oddzielnym wc. Ubikację przenoszono. Powstał wyjątkowo nieustawny twór o wymiarach 260 na 150cm z wnęką 55/55cm w jednym rogu. Efekt jest taki, że jest b mało miejsca na wannę, a kabiny nie mam gdzie ustawić, bo zostają mi tylko 2 rogi, a w jednym jest wspomniana wnęka! Moje pyt: - czy zamiana miejscami ubikacji i wanny jest możliwa? - ile by to orientacyjnie kosztowało? Zdaję sobie sprawę, ...
    • Witam, chciałam prosić o poradę, czy można podłączyć kanalizację (ubikacja i prysznic) do pionu tzw. wodnego - czyli "cienkich rur" - jeski! Ale PROFESJONALISTKA!!! Planuję zabudowanie łazienki w mieszkaniu ale nie ma tam dostępu do tzw. kanalizacji grubej. Czy są do takiego podłączenia potrzebne jakieś specjalne urządzenia? Może moje pytanie wydaje Wam się głupie ale w pobliskiej hurtowni wod.-kan. sprzedawca usiłował mi "wcisnąć" jakiś MŁYNEK za ponad 2 tys złotych...
    • Witam, Ekipa położyła mi w łazience i w ubikacji fugę Ceresit CE 40 aquastatic - z tego samego opakowania. Problem w tym, że w ubikacji fuga ma jednolity kolor zgodny ze wzornikiem natomiast w łazience jest łaciata - w wielu miejscach ciemniejsza. Panowie stwierdzili, że fuga musi wyschnąć i to może portwać nawet 3 tygodnie. Minęły 3 tygodnie i niewiele się poprawiło - fuga nadal jest łaciata, może odrobinę mniej niż na początku ale zdecydowanie jest łaciata. Czy możliwe jest ...
    • mam problem ze spłukiwaniem wody w ubikacji. Otóż w mojej ubikacji są duże trudnośi, aby strumień wody wychodzący ze zbiornika spłukującego o typowej objętości "zabrał" ze sobą to, co w danej chwili pływa w ubikacji. Problem jest nie tylko przy spłukiwaniu czegoś większego, ale nawet sam papier toaletowy czy zwykła chusteczka higieniczna znika dopiero po 3-4 spłukaniach. Proszę poradźcie coś, przez taką wadę trudno jest utrzymać WC w należytej czystości, nie mówiąc już o wielokrot...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się