Forum Dom Wspólnoty mieszkaniowe
ZMIEŃ
      ubikacja

ubikacja

(5 wyników)
    • Dom wielorodzinny z lat 20-30 bez łazienki i ubikacji w budynku. W chwili obecnej wykupiony przez zamieszkałych właścicieli. Czy można wyodrębnić część mieszkania (pokoju) na łazienkę o suficie i stropie drewnianym? Czy właściciel lub lokator niższego piętra musi wyrazić zgodę na zabudowanie części pokoju na doprowadzenie wody i odprowadzenie ścieków? Czy budując łazienkę należy posiadać dokumentację techniczną i przez kogo wydaną?
    • Waściciel lokalu mieszkalnego nie wykupił ubikacji kturą użytkuje a jest ona na klatce schodowej części wspólnej i na dzień dzisiejszy zalega z opłatami za czynsz i wodę za 12 miesięcy jak powinno się rozliczyć delikwenta z tego wychodka?
    • Sz. Panstwo mieszkam w budynku należacym do wspolnoty mieszkaniowej i mamy maly problem otóż dzisiaj rano okazało się że u sąsiadki na drugim piętrze zamarznął pion kanalizacyjny i woda i ścieki wybijają jej z muszli ustępowej prosto na korytarz.(Ubikacje są na korytarzach) Dzwoniłem do pogotowia awaryjnego ale niestety panowie przyszli pochodzili troszke po klatce schodowej i stwierdzili że pionu nie da się rozmrozić i że trzeba czekac az nastaną cieplejsze dni. To że pogotowie awaryjne mnie...
    • Mam pytanie zastanawiam się nad założeniem w tym roku wodomierza w mieszkaniu. Problem tylko polega na tym że muszę kupić je aż dwa ponieważ mam też ubikację na korytarzu i tam też takie urządzenie musi być zamontowane. Z ubikacji korzystam razem z sąsiadką. Tak więc wodomierz do ubikacji kupujemy razem czy mogę go kupić sam? Aha no i jakie są koszta związane z założeniem wodomierza? Tzn 2 wodomierzy.
    • Słuchajcie mam taki problem. Od 4 miesięcy w mojej ubikacji na korytarzu nie ma wody ponieważ ubikacja ktora znajduje się piętro poniżej jest uszkodzona i woda od drugiego piętra jest zakręcona. W niczym nie byłoby problemu gdyby nie to że administracja nie może nic zrobić ponieważ lokatorka (najemca) z mieszkania na drugim pietrze jest zadlużona i dopóki nie spłaci połowy zadłużenia administracja nie może naprawic tej ubikacji i niestety wygląda na to że będziemy bez wody. Mnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się