ubogi

(5 wyników)
  • Mam taki problem. Syn lat 4 ma typową alergię zależną. Od początku jest na diecie bezmlecznej, bezglutenowej, nie może jaj no i wszystkich silnych alergenów. Naszym sukcesem jest,że może jeść już wszystkie warzywa, wszystkie rodzaje mięs, prawie wszystkie owoce. Niestety zrobił się bardzo wybredny, kiedyś jadł ladnie warzywa, zupy...a teraz zupy nie tknie, warzywami pluje. Najchętniej jadł by tylko mięso, ryż, kasze gryczaną, kanapki ( na chlebie bezgl) i pił swój bebilon. Jedynie w przedsz...
  • Kochane mamusie, może któraś z Was tu zajrzy i coś podpowie. Mój synek pije cały czas bebilon pepti 1. Od kliku dni dodaję mu pepti 2, teraz mieszam pół na pół. Z jednej zrobiły się 3 kupy kwaśne bez zmiany diety i odbyt zaczrwieniony. Pediatra nakręca nas na pepti 2 już kawał czasu. To druga próba wprowadzenia tego mleczka,ale chyba kiepsko idzie. Skóra się nie pogorszyła od niego, ale widzę, że przewód pokarmowy gorzej reaguje. Nawet nie dała ostatnio recepty tak jak chciałam twierd...
  • Moja córeczka właśnie skończyła roczek. Jej dieta, jest bardzo uboga w owoce i warzywa. Z owoców je tylko gruszki i brzoskwinie, z warzyw marchew, ziemniaki, buraczki i cebuję. Wiem, że to w sumie i tak stosunkowo dużo. Nie je mleka i jego przetworów. Czy wspomóc czymś jej dietę? W wieku 9 m-cy miała robione badania krwi. Oprócz lekkiej niedokrwistości wyniki były w normie. Oczywiście mogło być lepiej. Zwiększyliśmy ilość mięsa w diecie (z powodu tej niedokrwistości). No ale cz...
  • Moje dziecko od długiego już czasu nie je białka, wyłączyłam mleko krowie (właściwie nigdy go nie piła), jogurty, twarogi, jaja kurze - nic z tych rzeczy. Nic co zawiera najwięcej wapnia potrzebnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu, jak to wpłynie na kościec, zęby?. Martwię się ze w przyszłości może odbić się to na dziecku. mała pije tylko mleko sojowe. Jakie produkty mogą choć w części zastąpić białko?.
  • ....że głodzę moje dziecko...je tylko ziemniaki, wszystko co z ryżu, indyka, marchew, jabłko, brokuły, buraki, cebulę.........ewentulanie czasami truskawki i od czasu do czasu mandarynkę.........ale kiedy pofolgowałam mu z dietą okazało sie, że dopychał wszystko chlebem........i doszłam do wniosku, że owszem, byc może jego dieta nie jest zbyt urozmaicona, ale przynajmniej je zdrowo.............czy jest jeszcze ktoś, którego dziecko ma tak uboga dietę. ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się