ubogi

(3 wyniki)
  • Moja córeczka ma 10 mcy. Od 5 mcy jest na nutramigenie, bardzo dobrze przybiera na wadze(9 kg),jest wesoła , zywotna, przesypia całe noce.Ale z uwagi na alergię pokarmowa jej dieta jest uboga w porównaniu do rówiesników. Asia 5 razy dziennie pije 180 ml nutramigenu i je 1 słoiczek na obiad- może jeść dynię, ziemniaki,marchewkę, kukurydzę,kalafior,groszek, indyka. Królika nie lubi, a na owoce (jabłko, brzoskwinia, morela, gruszka:-()jest uczulona- wysypka, więc soczków tez nie pije ...
  • Panie Doktorze, mam pytanie co do jadłospisu dla 14 miesięcznego bobasa. Wydaję mi się, że zaproponowana dieta przez członka mojej rodziny jest zbyt uboga w składniki odżywcze. Przykładowy jadłospis: Śniadanie: mleko modyfikowane Nestle Junior wg przepisu 7 miarek i 200 ml wody do tego 1 kromeczka chlebka wasa Obiad: pol sloiczka gerber indyk/kurczak (maly sloiczek ok. 70gr), lyzka ryzu/kluseczek i troszke warzyw Deserek: owoce ze sloika Kolacja: 6 miarek kaszki owocowej na ...
  • Pani doktor, Moj syn skonczyl 9 m-cy i tak naprawde nic poza mlekiem nie bardzo chce jesc. Daje mu zupki Gerbera [miesno-warzywne] oraz jabluszko, ale nie zjada tego wiele. Jak tylko staram mu sie "wcisnac " troche wiecej jedzienia ma odruchy wymiotne. Zdarza sie ze zrobi kilka takich odruchow i wymiotuje wszystko co zjadl wczesniej. Moze poddam jego jadlospis pod ocene. 7-8godz. 210ml mleka Bebilon HA 2 10-11godz. 210 ml mleka + troche jabluszka 13-14godz. zupka Berber [jarzynk...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się