ue

(14 wyniki)
  • wiadomosci.onet.pl/1879845,12,item.html "W ramach mechanizmu solidarności w pakiecie klimatyczno-energetycznym, Polska dostanie 60 mld złotych w latach 2013-2020; to olbrzymi sukces Polski - ogłosili wspólnie szef MSZ Radosław Sikorski i szef UKIE Mikołaj Dowgielewicz w piątek, drugiego dnia szczytu UE. - Premier Donald Tusk osiągnął olbrzymi, osobisty sukces - powiedział Sikorski. Jak dodał, Tusk jest jeszcze w sali obrad, ale "jak do państwa przyjdzie będzie mógł powiedzieć »yes, ...
  • Jeszcze troche i jesli politycznie sie uspokoja, to inwestycje zaczna ladowac w rosji. O ile roznica podatkowa nie oznacza obnizenia oficjalnych podatkow o wysokosc kwot wplacanych mafii i lapowek dla urzednikow ?;) tinyurl.com/32yg8 Zapowiedź obniżenia podatków w Rosji 13:02 19.03.2004 piątek Rosja zamierza dokonać cięć w stawkach ubezpieczeń społecznych i zmniejszyć w ten sposób obciążenia podatkowe pracodawców - wynika z wypowiedzi ministra finansów Aleksieja Kudrina. ...
  • Mam mieszane uczucia - ale raczej odbieram to bardziej negatywnie. Mam wrazenie, ze tak naprawde jest to odpowiedz na niemieckie obawy, ze firmy pouciekaja do polskiego "raju podatkowego". Teraz bedzie to niewygodne i przewlekle - nie wystarczy kupic pomieszczenia i wynajac mieszkania dla kadry kierowniczej przenoszonej firmy. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040427/kraj/kraj_a_5.html Szlaban dla cudzoziemców Jak Unia nam, tak my Unii. Po burzliwej dyskusji wewnątrz rządu zapad...
  • Pewnie juz wszyscy czytali ta jego "niefortunna" wypowiedz. Facet pograza sie jeszcze bardziej pseudoprzeprosinami, w ktorych zaluje glownie, ze slowa jego w ogole opublikowano. " Wszystkich, w Polsce i w Niemczech, którzy poczuli się zaskoczeni, skonfudowani i urażeni tymi sformułowaniami - przepraszam - napisał w poniedziałek b. prezydent Aleksander Kwaśniewski w sprostowaniu do swego wywiadu dla magazynu "Vanity Fair". Kwaśniewski na łamach "Vanity Fair" zasugerował, że jeżel...
  • Czytalam komentarze na onecie i GW na temat naglej smierci tego kontrowersyjnego dla wielu polityka.Roznia sie skrajnie.A na tej samej stronie co informacja o smierci znajduje sie inny artykul: wiadomosci.onet.pl/1834255,12,sukces_prawicy_w_austrii_izrael_zaniepokojony,item.html Pod artykulem w GW nie mozna bezposrednio komentowac, tylko jest odsylacz do forum.
  • Jakies mam nieprzyjemne skojarzenia,kasa na zabytki, kasa z doplat i ksiadz jest za UE. Zaczynam tez rozumiec kolege antyklerykala, ktory sie wcale nie cieszyl z wejscia Polski do UE. -- Drewniany kościółek "Gazeta Wyborcza"/ Polskie kościoły odnowi Unia Europejska 12.07.2005 Warszawa (PAP) - Do parafii w kraju na niespotykaną dotąd skalę płyną miliony euro z Unii. Proboszczowie odkryli źródło, dzięki któremu ratują zniszczone zabytkowe świątynie i wyposażają je w systemy ochrony ...
  • Moja wizja swiata* Do EU wchodza Ukraina i Turcja.. - pod naciskiem islamskich bojowek tureckich religia obowiazujaca staje sie islam.Oj zapomnialem, no tak.. dochodzi do masowych mordow na zydach w calej europie czemu przyklaskuja neonazisci z zach europy. - szanowni obywatele ukrainy jada do niemiec i francji po swoje.. Czy to by wystarczylo, zeby zakonczyc zycie tego nowotworu zwanego UE? Btw czy muzulmanin moze zostac socjalista lub komunista? - zastanawiam sie czy k...
  • na tym forum duzo jest eurosceptykow. zachod wydaje sie byc przede wszystkim zagrozeniem w tym zagorzeniem dla suwerennosci polski. tymczasem kreml odnosi sukces za sukcesem uderzajac przy tym w strategiczne interesy polski. konsolidacji wewnetrznej rosji towarzyszy coraz wieksze uzaleznenie energetyczne polski od wschodu. rurociag baltycki odetnie nas od norweskich zloz gazu. od poludnia pojdzie rurociag przez ukraine i slowacje do niemiec. rurociag odessa-brody bedzie przesylal rosyj...
  • wiadomosc dzisiejsza serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2258592.html szczyt rosja-niemcy-francja. czym to pachnie? a teraz pytanie: czy lepiej dla nas zeby ue byla silniejsza i bardziej spoista czy lepiej zeby byla slaba i amorficzna? a moze lepiej byc poza i przygladac sie leniwie rzadowym samolotom latajacym nad naszym pieknym krajem? zracam uwage na zakonczenie tekstu -------------------- Przywódcy, którzy nawiązali bardzo bliskie kontakty jako opozycja wobec amerykańskiej i...
  • Strategia lizbonska ? Liberalizm ? Nie,rozwiazaniem jest zwiekszenie budzetu UE,ujednolicenie CIT(40%) i uspolecznienie reform. To jest wg autorow alternatywa dla strategii lizbonskiej, brrrr. -- 17.12.2004 Warszawa (PAP) - Złagodzenie polityki monetarnej Europejskiego Banku Centralnego i zwiększenie budżetu UE - to główne postulaty kierowane do grudniowego szczytu UE w Brukseli przez ekonomistów europejskich z grupy "Euromemorandum", działających na rzecz prospołecznej polityki...
  • Postawie pewna teze. Przeczytalem zeznania Dochnala i uderzyla mnie jedna sprawa. Ten facet jest doradca inwestycyjnym. Z moich oberwacji w Polsce zapamietalem sobie jedna rzecz. Masa inwestorow. Wszedzie pelno ludzi, ktorym sie wydawalo, ze cos wiedza o rynku kapitalowym. Oprocz tego poznalem kilku maklerow i wymagania egzaminacyjne na "maklera". To umiarkowanie trudny egzamin, wymagajacy wiedzy. Niewielu ludzi mialo ochote sie uczyc. Ten egzamin byl trudny. Dla wielu nie do prze...
  • Moje domysly okazaly sie sluszne. Nadwyzka w rozliczeniach z budzetem UE w 2004 r. w 85% wynika z platnosci w ramach funduszy przedakcesyjnych, ktore stanowily kwote 4,7 mld PLN. Informacja o tej kwocie jest chronia przed opinia publiczna niczym tajemnica panstwowa. Nie moglem jej znalesc na zadnej stronie rzadowej. Polska beneficjentem unijnego budżetu Europejska nadwyżka Nie sprawdziły się czarne scenariusze: ponad pół roku po akcesji do Unii Europejskiej Polska wciąż otrzy...
  • Obserwując wydarzenia w telewizorni i czytając newsy mam, pewne wątpliwości. Już 1-Majowa nocna uroczystość na Pl. Piłsudskiego wzbudziła moją konsternację, kiedy na maszt wciągnieto tylko flagę UE. Flaga Unii przed Pałacem Prezydenckim Data: [2004-05-03] Autor: Andrzej Rejnson Ten akt symbolizuje zwieńczenie naszych nadziei - oświadczył prezydent Aleksander Kwaśniewski podczas poniedziałkowej uroczystości podniesienia flagi Unii Europejskiej przed Pałacem Prezydenckim. Z o...
  • Czytalem dyskusje kolegow o wplywie retoryki na poparcie dla Leppera i uwazam sprawe za calkiem prosta. - PiS jest uwazany za partie o chwiejnych pogladach ze wzgledu na poparcie dla Unii a potem cofanie tego poparcia. Masa ludzi mowi, ze PiS to takie ugrupowanie, co nie wie czego chce. Pytalem kilku osob i mam taka sugestie, ze PiS zalatwil sie referendalnie sam. - LPR jest partia konserwatywnych DEWOTOW, ktorych moralne poglady odstraszaja wiekszosc wyborcow. Dewoctwo i kato...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się