wady

(15 wyników)
  • Witajcie, lekarz na zaproponował część komórek mojej żony przeznaczyc do klasycznego IVF a część do ICSI. Czytaliśmy w domu taka ulotkę informacyjną kliniki, że kobiety po 37 roku życia i te po ICSI wskazane jest aby wykonac badania mające na celu sprawdzenni czy nie ma żadnych wad płodu? Macie jakąś wiedzę na ten temat? Czy ICSI jest bardziej ryzykowne niż IVF? Prosze o informację. Pozdrawiam RS108
  • Witajcie, dziewczyny mam pytanie czy przed podjęciem decyzji o in vitro czy inseminacji czytałyście o zagrozeniach, jakie powoduja te metody?? Ja przyznam, że po "wgłębieniu" się w temat jestem załamana... Niska masa urodzeniowa,śmiertelność noworodków, wady rozwojowe,zwiększone ryzyko poronienia, U kobiet po 35 roku życia istnieje zagrozenie choroba nowotworowa Już sama nie wiem co mam myśleć...
  • Witam! Dawno nie zaglądalam, nie pisałam, miałam nadzieję, że etap leczenia i chorób (endometrioza) juz za mną. I teraz będziemy sie juz tylko cieszyc na forum bliźniaków. Jednak nie, losa nadal nas doświadcza. Jestem w ciąży po ICSI -mnogiej, mam 30 lat i ...jestem przykładem, że wady się jednak zdarzają. Nie wiem czy to "wina" ICSI, endometriozy, błąd ludzkiej ręki,jakichś wad w naszych kariotypach o których nie wiemy, a może (jak przekonuja mnie lekarze) przypadku, statystyka? Wie...
  • bede podchodzic do in vitro.wiec lepiej moze zrobic badanie... czy histeroskopia to wykryje czy zwykle usg? nie jestem zupelnie w temacie.. ale poczytalam posty i chce sie dowiedziec... k.
  • Hej. Chcę poznać i pogadać z dziewczynami które mają macice dwurożną lub dwie macice lub jaką kolwiek wadę. Razem może będzie nam łatwiej. Dowiemy się może od siebie nawzajem czegoś nowego i ciekawego, może pouczającego. Ja mam dwie macice z dwiema szyjkami. Jestem prawie 3lata po ślubie a staramy się od 5 cykli. Piszcie dziewczyny.
  • Ma pytanie do Was: Czy podczas zapłodnienia in vitro zarodek jest " zdrowy " , bez wad genetycznych czy jest to niewiadoma jak przy IUI? Czy warto ryzykować IUI , czy nie lepiej " zdrowy" zarodek { jeśli tak jest}, zwłaszcza, że duże jest ryzyko ich powstania po 30 rż? Dziękuję za odpowiedż.
  • Cześć. Właśnie zakończył się cykl po 3 nieudanym iui-znów polała się krew:( Zamierzamy jeszcze próbować 3 razy iui i jesli nie wyjdą to pewnie wtedy pomyslimy o ivf.Jeszcze nie wgłębiałam się w ten temat:jak to wygląda, co sie robi, jakie badania, jakie leki itp. Ale czy jesli juz miałyście z tym do czynienia możecie napisać jaka jest tego skutecznośc, czy Wam się udało,jesli tak to za którym razem?Czy na cały ten proces trzeba byc w szpitalu czy wystarczy dojezdzać na badania?Czy ...
  • dziewczyny, nastraszyly mnie roznorakie artykuly w gazetach (nie tylko polskich), ze dzieci po inv maja czesciej wady genetyczne i inne choroby. jak to jest naprawde? czy znajde gdzies jakas uczciwa statystyke?
  • Witam was dziewczyny, z mężem staramy sie od 7 miesięcy od dzidziusia. Moja pani doktor prosiła nas żeby mąż zrobił badanie nasienie. Wczoraj odebraliśmy wyniki tylko ze ja nie wiem czy są dobre czy złe. możecie mi pomóc je odczytać? Bardzo was proszę. Koncentracja: 58mln/ml Ruch postępowy prostolinijny(A): 8% Ruch postępowy(B): 50% Ruch niepostępowy(C): 0% Plemniki nieruchome(D): 42% Budowa prawidłowa: 9% wady akrosomu: 29% Wady główki: 50% Wady wstawki: 9% Wady witki: 0...
  • Dziewczyny, jako ze zycie powoli zmusza mnie do myslenia nad in vitro- chcialam zasiegnac waszych opinii. Pozsze, naopiszcie , co wiecie na ten tremat. Czy rzeczywiscie najczesciej z zaplodnienia pozaustrojowego zdarza sie ciaza mnoga?..no i jak mnoga?? Czy nie zwieksza ono pradopodobienstrwa urodzenia chorego dziecka? Czy ten kosmiczny koszt-to koszt tylko jednej proby? No i przede wszystkim napiszcie, czy Wam sie udalo? pozdrawiam
  • jak wyzej....
  • witam mam pytanie slyszalam ze kapiele w bardzo goracej wodzie powoduja bezplodnosc u kobiet, czy to prawda?
  • Czy którąś z Was dotknęło coś takiego? Czy są jakieś szanse na dziecko?? Jestem załamana.
  • Jutro koniec mojej radosci..... W 7 tygodniu echo zarodka jest rozmyte, bez bijacego serduszka.... Stan sie nie zmienil od tygodnia, wiec dostalam skierowanie do szpitala.... Nie chce sie zalic i prosic o pocieszenie, wyplakalam juz morze lez i na razie mi wystarczy.... Mam za to pytanie zwiazane z zajsciem w ciaze.... Probowalam wiele lat, nie wiadomo, dlaczego mi sie nie udawalo.... Niby pecherzyki pekaly, ale nic sie nie dzialo.... Zawsze mialam cienka blone sluzowa, ok 7 mm w ...
  • Może wyda Wam sie śmieszne moje pytanie...Tyle mówi się o przyjmowaniu podczas przygotowywania się do ciąży kwasie foliowym, a w zasadzie to jakią on spełnia funkcję? Bardzo dziekuje za odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się