Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      wady

wady

(3 wyniki)
    • "Kiedy... przyjrzelismy sie juz dokladnie naszym wadom, kiedy omowilismy je z kims innym i kiedy stalismy sie gotowi je usunac, nasze wyobrazenie o pokorze zaczelo nabierac glebszych tresci." - - - - - - To sa slowa (fragment) z dzisiejszej Refleksji AA, ktore moga pomoc, aby nie bylo takich "haniebnych zachowan...!" A... ;-))
    • wyjątkowy splot okoliczności mógłby sprawić, że profesor uniwersytetu- alkoholik- na głodzie alkoholowym pobiłby starszą kobietę. A menel tłuczę po głowie za 3 złote na piwo i to niekoniecznie na głodzie tylko bo chce mu się akurat napic piwa. nie zgadzam się na zestawianie mało realnej hipotezy i rzeczywistosci. ta różnica jest dla mnie o wiele większa niż podobieństwo. p.s. menel i profesor to okreslenia umowne- chodzi o kregoslup moralny osoby a nie o role spoleczne.
    • Tak ciekawi mnie ten temat, bo w moim otoczeniu jest wiele osób sporadycznie palących trawę lub wciągająch kokainę. Ciekawi mnie jak taki tryb życia ma wpływ na ich potomstwo, dzieci które będą kiedyś mieli, kiedy będą czyści, tzn. nie będą brali już nic, pól roku, rok. Czy ogólnie kwasy, tabletki, amfetamina i palenie mają jakiś wpływ na to że np. płod będzie chory, niedorozwinięty, niedonoszony, albo będą ogólnie trudności z zajściu w ciąze. I czy bezpieczniejsze pod tym względem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się