wady

(8 wyników)
  • Witam Jeździłam co kilka tygodni na usg (dobry sprzęt) nigdy żaden lekarz nie wykrył u maluszka nieprawidłowości. Przy usg w 32 tyg. lekarz stwierdził wielowodzie (AFI 26) - cały czas kontroluję ich ilość (usg co tydzień-dwa) - byłam już 2 razy - wód nadal za dużo ale ich ilość nie zwiększa się (,,nastraszyli'' mnie że gdy przekroczy 30 trzeba wody odciągać) Lekarz twierdzi że jest to wielowodzie idiopatyczne i że dzidzia nie ma wad (nie widzi żadnych nieprawidłowości na usg) Z...
  • Lekarz pediatra stwierdził u mojej 17 miesięcznej córeczki zespolenie dolnych warg sromowych. Nie zalecił leczenia, ale zasugerował że może mieć to wpływ na zapalenie układu moczowego i ewentualnie wtedy podjąć działania. Nigdy nie mieliśmy problemu z oddawaniem moczu,córeczka też nigdy nie była odparzona, mocz oddaje bez problemów. Czy mimo wszystko powinniśmy podjąć już jakieś kroki czy zaufać naszemu specjaliście.
  • wątek Kasiunci nakłania mnie do do tego wątku ciekawa jestem jak u was wykryto wade czy w okresie prenatalnym czy po urodzeniu dziecka- Jola
  • Proszę dopisywać tutaj nowe wątki o w/w tematyce . W celu usystematyzowania informacji przekopiowałam już istnijące.
  • Szukam informacji na ten temat lub kontaktu z ludźmi mającymi tę wadę lub rodzicami dzieci z tą wadą.Pozdrawiam.
  • My bardzo pragniemy mieć większa rodzinkę niż tak modny w naszych czasach Model 2+1, niestety choroba Filipka napawa nas niepokojem i obawami jeżeli chodzi o planowanie kolejnego dziecka. Po pierwsze u nas pewnie bedzie trzeba czekać aż Fil będzie po operacji bo po co w ten sposób fasolkę na złe wibracje poprzez mój stres, po drugie obawa o to czy ta choroba albo nie daj boże jeszcze coś gorszego dotknie rodzeństwo a ja bardzo nie chciałabym narażać dzieciątka na takie cierpienie....
  • Proszę Was o zaakceptowanie bądź odrzucenie treści apelu , jaki napisałam w naszym wspólnym imieniu,aby zamieścić na forum e-dziecko ciąża Witam Piszę w imieniu dziewczyn z forum wady układu moczowego, chciałybyśmy apelować o przywiązywanie wagi w czasie badań USG do stanu zdrowia płodu. Każda z nas patrzy jak zaczarowana na bijące serduszko, liczy paluszki a pomija jakże istotny organy, jakimi są nerki.Wy jako kobiety nie musicie się znać na badaniach, ale wymagajcie od lekarza...
  • Wiem, wiem, to nie forum towarzyskie a tematyczne ale myśle ze bedzie nam łatwiej ze sobą rozmawiać gdy sie troche poznamy. Może nie mam racji ale nie jest to forum o chorobach tylko tak naprawde o naszych dzieciach. Jeśli sie myle to prosze Barem skasuj ten post. To zaczynam. Mam na imie Kasia i razem z mężem i synkiem Kamilkiem mieszkamy na warszawskim Tarchominie. Zapomniałabym o bokserze Atamanku, który też jest przecież członkiem naszej rodzinki. My mamy po 25 lat a Kamilek w...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się