-
:[quote]"Watykan zdecydował o zabiciu papieża. Zaplanował i zorganizował to. Rozkaz zastrzelenia papieża wydał kardynał Casaroli" - powiedział Agca cytowany przez rosyjską gazetę "Prawda". Jak pisze "" kardynał Agostino Casaroli był sekretarzem stanu Stolicy Apostolskiej.[/quote]
-
Watykan odmówił współpracy w śledztwie irlandzkim dotyczącym molestowania seksualnego dzieci przez księży w Dublinie - wynika z informacji ujawnionej przez portal Wikileaks. Według Stolicy Apostolskiej wnioski składane w tej sprawie nie były zgodne z procedurami
Według depeszy wysłanej z ambasady USA w Rzymie, wnioski o udzielanie informacji, skierowane do Stolicy Apostolskiej, "[b]uraziły wielu ludzi w Watykanie, gdyż uważali je oni za zniewagę wobec suwerenności[/b]" kościelnego państwa....
-
www.youtube.com/watch?v=FfIF5tThR3Q&feature=related
www.youtube.com/watch?v=ZEfC_Gi7pIs
-
Wawrzyniec Smoczyński
Ostatnie zamachy - mechanika obłędu
Szaleńcy wystawiają rachunek
Co łączy Włocha, który złamał nos Berlusconiemu, Szwajcarkę, która wywróciła
Benedykta XVI, i Nigeryjczyka, który próbował wysadzić samolot nad Detroit?
PowiększKolejne obostrzenia na lotniskach świata nie przełożą się na większe
bezpieczeństwo, za to skutecznie obniżą wpływy przemysłu lotniczegoKolejne
obostrzenia na lotniskach świata nie przełożą się na większe bezpieczeństwo,
za to skuteczn...
-
[quote="Przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski, metropolita przemyski, abp Józef Michalik"]Jesteśmy dzisiaj świadkami narodu, który dzieli się. Nie można o tym mówić bez bólu. Naród jest dzielony na partie. Polska staje się partyjna. Nie narodowa, nie państwowa nawet, Polska staje się partyjna. Ja jestem z tej i nie chce patrzeć na tamtego, a ja jestem z tamtej partii, nie pokazujcie mi z tamtej, z tej drugiej czy z trzeciej, czy z czwartej.
I dlatego na zewnątrz się to przejawia, ...
-
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8514808,Papiez_do_Sarkozy_ego__nie_chce_twojej_zony_w_Watykanie.html
Linkuje z sasiedniego forum:) ale powstrzymam się od koment na temat tamtejszej dyskusji, bo nieo to chodzi.
Zakladając, ze informacja jest całkowicie prawdziwa dostrzegam dwa elementy:
1. Nie tylko polskim plitykom zalezy na odwiedzaniu Watykanu i papieza W pzpadku Sarkozego jest to tym dziewniejsze, ze Franca ejst panstwem aickim, a jego "grzech" w postaci rozwodu i now...
-
Całe Oświecenie poszło się jebać. Najpierw obywatel Windsor w śmiesznym czerwonym mundurku, teraz pielgrzymi spragnieni widoku zwłok JP2.
[b]Kolejka do trumny papieża. Wierni brną w wielkiej ilości śmieci[/b]
[i]Tysiące wiernych ustawiają się w liczącej kilkaset metrów długości kolejce, by oddać hołd relikwiom Jana Pawła II. Po beatyfikacji trumna z doczesnymi szczątkami papieża została wystawiona w bazylice św. Piotra w Watykanie.
Duża część uczestników uroczystości beatyfikacyjnych...
-
...będzie aresztowany - może
Richard Dawkins i Christopher Hitchens chcą posłać Ratzo do Hagi!
To byłby dzień!
‘Jestem pewien, że można przekroczyć próg immunitetu’, twierdzi Mark
Stephens, jeden z prawników wynajętych przez R. Dawkinsa i C.
Hitchensa w celu zbadania możliwości sądownego ścigania papieża,
Benedykta 16 za przestępstwa przeciw ludzkości.
Watykan, wbrew temu co jego ‘sukienkowi’ lokatorzy twierdzą, nie
jest rozpoznawany w prawie mi...