Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      watykan

watykan

(5 wyników)
    • Czytal ktos? Jak Wam sie podobalo?
    • mimo całej sympatii dla autora ksiązki trudno mi się zgodzić ze stwierdzeniem, że narracja w Miastach pod skałą jest "sprawna". To chyba najgorzej napisana powieść Huberatha jaką czytałem. (i jest to największy minus książki)Piszę to z żalem, bo pomysły są niezłe. Autor recenzji chyba nieco się zagalopował w chwaleniu "Miast...". Albo nie czytał jeszcze naprawdę dobrze napisanej ksiązki.
    • Czytał ktoś?
    • Gide napisał coś ,co można nazwać "traktatem o wyższości pewnej formy miłości nad nieco inną formą miłości.:)" Rzecz ta nosiła tytuł "Corydon" .Szukam i szukam,ale rezultaty są opłakane ,podobnie jak stan katalogów bibliotecznych.Stąd moje podwójne pytanie: - czy "Corydon " był w ogóle tłumaczony na j.polski,czy pozostaje jedynie francuski oryginał? - czy ktoś zna namiary na jakiś porządny katalog,bibliografię prozy Gide'a ?
    • moze mi ktos podac kilka tytułow ksiazek o tematyce religinej a dokładniej ich tajemnic,nie chodzi mi o ksiazki oparte tylko na faktach ale i o fikcji literackiej zwiaznamyz tym tematem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się