watykan

(4 wyniki)
  • Nie wiem, czy znany jest Wam temat szczepionek dla dzieci - i to obowiązkowych, które są produkowane z udziałem ciał dzieci z aborcji? To nie są mity, to jest absolutnie pewny fakt, który potwierdzają sami producenci. Np. szczepionka MMR na różyczkę, odrę i świnkę jest właśnie w ten sposób produkowana. Producenci piszą, że wirusa odry i świnki udało się wyhodować na zarodkach kurzych, ale różyczki niestety tylko na ludzkich. Dla mnie to niepojęte! Nie dość, że czytam teraz mnóstwo niepokojący...
  • Chodzi mi oczywiście o kontrowersyjny - przynajmniej jak dla mnie - nowy- w planie - dogmat maryjny. Z tego co pamiętam, ogłoszenia sie wpółodkupicielką (jakoby) domagała się (jakoby) Maryja w objawieniach w Amsterdamie. Dla mnie to niesłychanie kontrowersyjne, żeby nie rzec - demoniczne. Nijak mi nie pasuje do cichej, pokornej, skromnej, kochanej, dobrej Miriam z Nazaretu ani sianie niezgody i nieposłuszenstwa jak to co robi zjawa z Medziugorjie, ani pyszne wywyższanie się i st...
  • OK od początku. Najpierw - nie wsadzam kija w mrowisko, ale przyznam, że mi się to jakoś nie trzyma razem. No ale nie jestem katoliczką. Dlatego też ciekawa jestem, jak Wy to rozumiecie. Najpierw tekst, skopiowałam z onetu: Antychryst nie istnieje, to tylko owoc fantazji - w ten sposób prefekt Kongregacji Spraw Kanonizacyjnych kardynał Jose Saraiva Martins odpowiedział na łamach dziennika "La Repubblica" Alemu Agcy, który w 1981 roku strzelał do Jana Pawła II. W wywiadzie dl...
  • Franciszkanin z Medjugorie porzucił kapłaństwo Ojciec Tomislav Vlasic, „duchowy przewodnik” osób, którym miała w Medjugorie ukazywać się Matka Boża, porzucił kapłaństwo. Watykan wszczął przeciw niemu postępowanie dyscyplinarne po oskarżeniach o wyolbrzymianie historii objawień i romans z zakonnicą. Papież Benedykt XVI przeniósł do stanu świeckiego franciszkanina Tomislava Vlasica, który nie zgodził się, by Watykan zweryfikował doniesienia o jego niemoralnym prowadz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się