Forum Dom Architektura
ZMIEŃ
      wentylacja

wentylacja

(10 wyników)
    • Czy ktoś ma jakieś materialy na temat wentylacji w baroku? Czy były jakieś sposoby, rozwiązania wentylacji obiektów sakralnych w tym okresie?
    • Witam, problem mam taki, że kratki wentylacyjne w kuchni i w łazience, zamiast wyciągać powietrze, wdmuchują je do środka. I to nie tylko jak wieje b. silny wiatr. Praktycznie tylko jak jest cisza to ciągną (ale słabo), a najczęściej dmuchają do środka. Do tej pory mi to specjalnie nie przeszkadzało, trochę dmuchało po plecach pod prysznicem, ale dało się przeżyć ;) ale jak sąsiedzi z dołu zaczęli gotować, to mi w kuchni się unoszą ich zapachy, a to już nie jest fajne :( ...
    • Witam. Zbudowałem i sprzedałem dom parterowy,z możliwością adaptacji poddasza, w technologii tradycyjnej(YTONG), bez podpiwniczenia,. Zimą wystąpiło zjawisko skraplania się pary wodnej na spodniej stronie folii dachowej. Poza oczwistymi błedami w wykonaniu wentylacji dachu za jedną z przyczyn uznano(cytat): "brak izolacji termicznej na ścianie zewnętrznej poniżej poziomu posadzki. Projekt architektoniczno - konstrukcyjny nie przewidywał wykonania izolacji termicznej na ścianie f...
    • witam .mam pytanie odnośnie otworów wentylacyjnych w bloku.czy jest w przepisach budowlanych określona minimalna odległość otworu wentylacyjnego od dachu.chodzi mi o otwory wentylacyjne między stropami ostatniej kondygnacji.w nowo budowanym bloku wykonano takie kratki 8cm nad daszkiem balkonowym który jest płaski.czy w okresie zimowym nie będzie tam zaciekać woda powstała z topniejącego śniegu.za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuję.
    • Witam Pilnie potrzebuję pomocy i rady fachowca. W łazience mam grzejnik drabinkowy umiejscowiony na ścianie bocznej dokładnie pod kratką wentylacyjną. Ciąg w kratce jest dość silny. Czy nie będzie takiego efektu, że całe ciepełko z grzejnika będzie uciekało przez wentylację. Albo wogóle będzie zakłócony obieg powietrza i będzie słaba wentylacja. Dodatkowo drzwi są dokładnie centralnie, spróbuję to narysować a ASCI ;-) _______________________________________ I I I UMYW...
    • www.naturalnydom.pl/naturalnydom.html czy ktoś go poznał ?
    • Witam, Mam pewien dylemat i do tego nie bardzo wiem gdzie szukać pomocy; mam nadzieję, że ktoś z was mi odpowie. Mieszkam w nowym mieszkaniu z małą, chociaż bardzo widną kuchnią. Kuchnia jest oddzielnym pomieszczeniem z dużym oknem, wyciąg (tzn. ta kratka ? pod sufitem) działa dobrze, poza tym okno otwieram często, więc nie ma jakiegoś zaduchu. Planuję teraz zabudowę kuchenną i nie chciałabym montować żadnego wyciągu ani pochłaniacza, z powodów powiedzmy estetyczno- oszczędzając...
    • witam, jakich materiałów uzyc by parterowy 100m2 domek byl bardzo cieply? moze jakies podwojne sciany? jak odizolowac podloge? Dziekuje
    • Witam!!! poszukuje projektu domu, który uwazgledniałby kotłownie z piecem (c.o.) na paliwo stałe (węgiel groszek). Większość dostępnych projektów - domów do 150m - ma kotłownie 4-5m z piecem gazowym. Ile metrów powinna mieć kotłownia by wstawić do niej kocioł na paliwo stałe? Dziękuję za sugestie i porady!
    • Witam i proszę o przyjrzenie się temu oto projektowi: www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=30&a=58&sid=5 Zawsze marzyliśmy z małżem o domu zasadniczo jednopoziomowym, bez latania góra- dół. Gienia spełnia niemal wszystkie nasze oczekiwania, zmiany dotyczyć będą tylko: * podwyższenia nieco kąta dachu /wymóg planu zagosp./ * poszerzenia i przedłużenia garażu, by zmieścił się jeszcze mini-warsztacik i graciarnia rowerowo-sprzętowa *ew. zmiany miejsca komina /przeniesienie do garażu/...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się