wszy

(4 wyniki)
  • Jestem przedszkolanką,do dwoch dni swedziala mnie glowa ,myslalam ze to po farbowaniu wlosow nowa farba a dzis zauwazylam na grzebieniu chyba malutkie wszy.Zarazilam sie od dzieci brrrr albooo czy mogla mnie fryzjerka zarazic bo cos zbieglo sie to w czasie z farbowaniem......Jedyne co mi przyszlo do glowy to splukanie wlosow octem i ..nie wiem co dalej.Czy w aptece sprzedaja jakies srodki bez recepty?Chyba bede musiala pojechac taxi to calodobowej bo czuje sie fatalnie psychicznie...
  • Jeja jestem załamana w tych czasach,żeby wszów dostac w dobie tak wielu środków czystości?Skąd sie one biorą.Tesciowa mówi ,że dzieci ze szkoły musiały przynieśc .Poprosiłam w aptece o skuteczny środek to sprzedała mi szampon który 10 min na głowie sie trzyma i płyn trzyma sie go 3 godz (szok) Na drugi dzień poszłam i kupiłam jeszcze 1 podobno bardzo skuteczny szampon dosc drogi .Miał zabijac i gnidy,a ty cały czas wyczesujemy żywe wylęgające sie RATUNKU ! !Nie znacie jakiegos sku...
  • Ile czasu wylegaja sie gnidy? mam ich troche we wlosach ale nie mam jeszcze wszy. Czy jest jakis sposob aby sie tego pozbyc poza obcinaniem wlosow? moze sa jakies domowe sposoby albo lekarstwa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się