Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      wszystko czerwone

wszystko czerwone

(9 wyników)
    • ktora ksiazka chmielewskiej wam sie najbardziej podobala? specjalnie uzywam slowa ksiazka, a nie powiesc, bo chmielewska nie tylko powiesci pisze ;) jchmielewska.kipme.pl/
    • Chmielewskiej, hmm jestem troche skolowana bo mam wrazenie ze jest to ksiazka utrzymana czasowo w czasach komunistyczych, czy nie? a w pewnym momencie jedna z postaci uzywa skrotu "spoko". wydaje mi sie ze tego typu skroty powstaly dopiero w epoce internetu, czy mi sie tylko tak wydaje? Minnie
    • czyli Byczki w Pomidorach już od 7 maja
    • jakie wg was sa najlepsze, i które kryminały christie i chmielewskiej lubicie najbardziej ???
    • Kiedyś, jako dziecko przeczytałam Nawiedzony dom i drugi tom tegoż. Wszyscy dookoła się lubują w Chmielewskiej a ja podjęłam kiedyś próbę (nie pamiętam co to było...)i mi "nie poszło", było chyba, jak na mój ówczesny gust zbyt infantylne.. Osttnimi czasy szukam czegoś co mnie wciągnie na dłużej i chcę znowu spróbować Chmielewskiej. No i od czego zacząć??? Napisała kobieta trochę książek...
    • Od jakiego tytułu najlepiej zacząć poznawanie Jej twórczości?
    • O Chmielewskiej slyszałam od dawna, ale nigdy nie sięgnęlam po jej książki. Chmilewska to, Chmelewska tamto, polecam Chmielewską, ulubiona Chmielewska, świetna Chmielewska. Poza tym, że jest świetna, rewelacyjna i super, wiedzialam tyle, że pisze kryminały czy coś takego. Jedyny kryminal jaki w zyciu przeczytalam to Nazywam się czerwień Orhana Pamuka, wiec do fanek gatunku raczej nie należę. W końcu kupiłam jej książkę w dworcowej księgarni. Bylo kilka, wzięlam pierwszą z brzegu: Por...
    • Uwielbiam Chmielewską!!! Wg mnie najlepszy jest Nawiedzony dom. A co wy lubicie???
    • "Morderca pragnie pani życie pozbawić (...) On chadza wokoło. On ma powoda. On poszukiwa. Dziwne. On zabija pani i potem inne, mrowie osoby, poszukiwa takoż. Potem znalazywa i wie, kto on jest. Dla jakiego powoda on pragnie pani śmierć?" Może ktoś wie? Pozdrowienia Wojtek
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się