Gość: brrrr IP: 156.17.63.* 17.12.03, 10:05 Od jakiego tytułu najlepiej zacząć poznawanie Jej twórczości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soova Re: Chmielewska 17.12.03, 10:29 Zdecydowanie od "Wszyscy jesteśmy podejrzani". Świetny prawdziwy kryminał, z intrygą jak u Agathy Christe. Można też od debiutu autorki, czyli "Klina", ale tu jest przewaga wątku romansowego nad kryminalnym, w odróznieniu od pierwszej pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Chmielewska 23.12.03, 16:48 "Lesio" i jego różowe słonie - ja przynajmniej tak zaczynałam :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pletwa3 Re: Chmielewska 17.12.03, 11:12 Powiem Ci od czego NIE zaczynać - od książek napisanych w ostatnich kilku latach, są coraz gorsze. Natomiast te z lat 60-tych i 70-tych możesz czytać w ciemno, jak leci, każdą, kolejność nie ma znaczenia, ale ja bym Ci poleciła na początek Lesia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keja Re: Chmielewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 11:37 Wszystko czerwone, Lesio, Całe zdanie nieboszczyka naprawdę gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Chmielewska 23.12.03, 15:48 "Wszystko czerwone", potem "Całe zdanie nieboszczyka", następnie może nie baaaardzo śmieszne, za to z niezwykłym klimatem "Wszyscy jesteśmy podejrzani" - i dalej możesz czytać już wszystko w byle jakiej kolejności;) Czyli książki o Janeczce i Pawełku, o Teresce i Okrętce, znakomity "Klin", "Autobiografię"... Miłej zabawy;) Odpowiedz Link Zgłoś
edeka5 Re: Chmielewska 24.12.03, 00:03 Zdecydowanie starsze książki. Osobiście polecam "Wszystko czerwone", "Boczne drogi", "Lesio". Zajrzyj na forum fanów Chmielewskiej: www.chmielewska-ff.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś