Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      wybory prezydenckie

wybory prezydenckie

(4 wyniki)
    • Witam! Czy ktoś mógłby mi doradzić jak dostać się w dniu 15.06 na wybory prezydenckie do Hurghady? W tym czasie będę w Sharm. Sprawdzam promy ale nie kursują w niedzielę, poza tym kolejność jest taka: HRG->SHS (rano, SHS->HRG wieczorem a więc odwrotnie do tego co mnie interesuje. Wyjazd dzień wcześniej nie wchodzi w grę, a ja chcę głosować, żeby zmiejszyć szanse, no wiecie kogo:-)
    • Ciekawa analiza sytuacji po wyborach w EG: wyborcza.pl/1,86117,12011474,Nie_bedzie_talibow_pod_piramidami.html
    • Witam, czy wiecie kiedy dokładnie maja odbywac sie wybory parlamentarne i prezydenckie? Wiem, ze we wrzesniu, ale którego wrzesnia? Bardzo chciałabym pojechać wlasnie we wrzesniu na kolejną objazdowke po Egipcie ale troche sie obawiam, i nie tego ze bedą zamieszki, tylko tego ze moga byc pozamykane obiekty muzealne -np Kair i Aleksandria. Bardzo prosze o info. Pozdrawiam
    • Witam wszystkich. We wczorajszej Wyborczej przeczytałam, że jesienią odbędą się wybory prezydenckie w Egipcie [cyt.: pierwsze prawdziwe wybory od 25 lat]. Wybieram się do Egiptu właśnie w tym czasie i zastanawiam się, czy jednak nie przełożyć wyjazdu. Jeżeli na forum są osoby, które znają Egipt nie tylko od strony kurortów, proszę o opinię. Już teraz w Kairze atmosfera jest trochę podgrzana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się