Forum Zdrowie Tarczyca dorosłych i dzieci
ZMIEŃ
      wyniki tarczycy

wyniki tarczycy

(4 wyniki)
    • Witam mam problem mianowicie. Rok temu lekarz rodzinny kazał wykonac mi badania tarczycy. TSH 0,713 norma 0,350-4,940 FT3 4,89 norma 2,63-5,7 FT4 2,40 norma 0,83-1,70 Z wynikami tymi udałam się do endokrynologa który stwierdził że to iż ft 4 jest podwyższone jest błędem labaloatoryjnym. Dodam, że zrobił mi usg i stwierdził że mam wole I stopnia ale tego nie trzeba leczyc. Powtórzyłam badania jeszcze dwukrotnie w przerwach kilku miesięcznych i wyniki ciągle wychodzą mi takie same. Ciągle j...
    • Próbowałam trochę podczytać forum, ale przyznam, że jestem zupełnie nie w temacie i zorientowanie się w szczegółach mnie przerasta. Jestem pod wrażeniem waszej wiedzy. Podzielicie się nią trochę? Od 6 lat biorę antydepresanty (najpierw depresja, potem 2 lata temu diagnoza chad II), w różnych konfiguracjach i z średnim skutkiem. Ostatnio zaczęłam własnoręcznie spekulować, czy problem nie jest jednak (lub też) tarczycowy - bo to, co biorę za objawy depresji, na chłopski rozum równie do...
    • Witam, Prosze o interpretację: TSH - 3,76(0,27-4,2) fT4 - 13,44 (12-22) FT3 - 4,44 (3,1 - 6,8) Moja Pani dr piereszego kontaktu powiedziała, że wyniki sa bardzo dobre... jednak moje samopoczucie i objawy wskazuja na to , że cos sie dzieje i postanowiłam drazyć. Poszłam do endokrynologa, który zrobił wywiad, dał jeszcze skierowanie na USG tarczycy, abty TPO i anty TG oraz prolaktyne. Powiedział, że ma pewne podejrzenia, ale musi...
    • Kochani pewnie nie napiszę nic nowego ani twórczego ale bardzo proszę o pomoc. Mam wszystkie objawy wskazujące na niedoczynność i borykam się z tym problemem od dosyć dawna. Lekarz do którego chodziłam stwierdził, że wszystkie moje wyniki mieszczą si w normach i powinnam nauczyć się żyć z tymi objawami, które według niego są uwarunkowane fizjologią moejgo organizmu. Ale jak tu dalej żyć kiedy najprostsza czynność sprawia mi wielką trudność. Poza tym jest mi ciągle zimno, jestem apaty...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się