Dodaj do ulubionych

Interpretacja wyników tarczycy

29.05.12, 13:50
Witam mam problem mianowicie. Rok temu lekarz rodzinny kazał wykonac mi badania tarczycy.
TSH 0,713 norma 0,350-4,940
FT3 4,89 norma 2,63-5,7
FT4 2,40 norma 0,83-1,70
Z wynikami tymi udałam się do endokrynologa który stwierdził że to iż ft 4 jest podwyższone jest błędem labaloatoryjnym. Dodam, że zrobił mi usg i stwierdził że mam wole I stopnia ale tego nie trzeba leczyc. Powtórzyłam badania jeszcze dwukrotnie w przerwach kilku miesięcznych i wyniki ciągle wychodzą mi takie same. Ciągle jestem rozdrażniona zle się czuje i chudnę. Czy to, że mam podwyższone Ft4 nie ma znaczenia czy powinnam poszukac porady u kogoś innego????
Bardzo proszę o interpretacje moich wyników.
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka