wysypki

(33 wyniki)
  • Obudzilam sie wczoraj z wysypka :( takie malutkie krosteczki, niektore wypelnione plynem, inne tak malutkie, ze nie widac, czuc tylko chropowatosc skory. W wiekszosci bezbarwne, niektore czerwone (ale moze od drapania, swedza jak jasna cholera :( ) I sa wszedzie, nawet we wlosach, pojedyncze nawet na dloniachi stopach. Najwiecej w okolicach obojczyka, szyi, zuchwy i gorze plecow. Najmniej chyba na nogach, bo nie swedza. A dzis jest chyba jeszcze gorzej. Tzn. "wysypalo" jeszcze w...
  • po depilatorze w kremie, którego użyłam pierwszy (i ostatni) raz. Na drugi dzień na całych nogach i na wewnętrznej części przedramienia (niechcący posmarowałam podczas nakładania na nogi) pojawiła się swędząca wysypka. Smarowałam już Elocomem, Diprogenta, brałam Zyrtec i nic - zero polepszenia. Jutro idę do dermatologa oczywiscie, ale piszę tutaj z nadzieją, ze może ktoś z was podrzuci mi jakieś smarowidło, po którym chociaż przestanie swędzieć. Dzisiaj rano obudziłam się z podrapanymi...
  • Witam, dostałam uczulenia po duomoxie, mam wysypkę od wczoraj na szyi, dekolcie i wciąż się rozprzestrzenia, swędzi niemiłosiernie, fenistil nie pomaga :( Dziś byłam u lekarza i mam dużo pić, zażywać wapno i za 2 dni się zgłosić na kontrolę. Fajnie ale ja się zastanawiam kiedy mi ta wysypka zejdzie? Bo już nie mogę znieść swędzenia, a poza tym wyglądam tragicznie :( Alergicy - pomóżcie
  • Witam, proszę o pomoc, mam na brzuchu od jakiś 5 dni wysypkę takie czerwone plamki po obu stronach brzucha, kończące się na dole piersi, lekko swędzą, w dzień są bledsze, pytanie brzmi(naczytałam się jakiś opisów) czy to może być przejawem ciązy?????? dziękuję za pomoc
  • witam czy spotkalyscie sie z tym, ze kobieta po 50tce ma przez 3-4 dni goraczke 39, potem oslabienie i wyspke - taka jakby podskorna. na pogotowiu lekarz podal lek na alergie. niby ze mozliwe ze po scorbolamidzie. a co do goraczki to nie wiedza. bylo przez weekend wiec trudno wyczuc. bo lekarz widzial pacjenta w pon. jak juz bylo po goraczce. zadnych innych objawow.
  • karmie maluszka juz 3,5 mca wszystko bylo ok-caly czas uzywam te same proszki do prania, płynu do płukania jedzenie nie jakies wymyslne tylko normalne i tu nagle jakaś wysypka nie wiadomo skąd i od czego.A oto objawy:swedzenie niemiłosierne az drapie sie do krwi po jakis czasie ustepuej i zanikaja za chwile znow w innym miejscu (plecy, nadgarstki,posladki uda i na szyji we wlosach)Oczywiscie bylam u dermatolog-dala masc baneocin i nadal swedzialo i pojawialo sie w innych miejscach.Poszl...
  • witam, zanim pojde z tym do lekarza (tylko do ktorego? do ginekologa?) chcialabym sie Was poradzic. Otoz od jakiegos czasu na wzgórku łonowym (tam, gdzie powinno być owłosienie) pojawiła się wysypka - krostki są dosyć duże (podobnego rozmiaru, co te trądzikowe, tyle, ze nie są ropne), lekko swędzą, zbiegiem czasu robi się ich coraz więcej, nie "goją się". Dziewczyny, miała któraś z Was kiedyś coś takiego? Co to może być? jak się tego pozbyć? nie wygląda to zbyt estetycznie:/ dodam je...
  • Czy ktoś dostał takiej strasznej i rozległej wysypki ? bardziej pokrzywki po zażywaniu tego antybiotyku ???? Czym można to złagodzić ???
  • Moje Drogie, wczoraj zauwazylam, ze moje dlonie pokryly sie z zewnatrz drobna wysypka, tak jakb male pecherzyki podeszle woda; to widac dopiero przy lepszym przyjrzeniu sie, zauwazylam tez podobna wysypke na lydkach, od wewnetrznej strony... troche swedzi, zastanawiam sie skad to sie wzielo i doszlam do wniosku, ze to moze byc alergia na ktorys z nastepujacych elelemtow, ktore " sporzylam " w ostatnich 3 -4 dniach : 1. truskawki, co prawda z wlasnej dzialki, ale gatunek nowy, z...
  • Przyszłam dzisiaj z pracy, patrzę w lustro i włosy mi staneły na głowie. Mam cały dekolt, ramiona i plecy wysypany krostkami czerwonymi z takim białym środkiem. Wygląda to jak trądzik. Jestem w trakcie przyjmowania antybiotyku DOXYRATIO M. Biorę ten antybiotyk na bakterie w pochwie (entercoccus feacalis). Co ja mam robić przerwać branie antybiotyku (biorę już 15 dzień)? Czy ta wysypka może być jego następstwem? A moż e to jakieś inne cholerstwo? Pomóżcie.
  • wysypka(6)

Bylam dzis na 8 mni w solarium (nie pierwszy raz) i na dekoldzie wyskoczyla mi wysypka, troche swedzi, jak moge zlagodzic te objawy?
  • Witam! Około 1,5 miesiąca temu wyskoczyła mi wysypka na wewnętrznej części rąk(na zagięciu łokci, ramionach), która przypomina gęsia skórkę(nie posiada żadnych ognisk zapalnych, zaczerwień itp.).Wysypka ta rozprzestrzenia się nieustannie, choć muszę zaznaczyć, że na szczęście w powolnym tempie. Ostatnio zauważyłam także podobne krostki (tylko nieco większe) na języku!! Przez około dwa dni czułam ostry, przekuwający ból podczas spożywania posiłków. Przed pojawieniem się wysypki na...
  • od dwoch dni odczuwam swedzenie przy wejsciu do pochwy, nie bardzo uciazliwe, ale jednak jest. zastosowalam lactovaginal, nie wiem wiec czy mam uplawy, czy po prostu resztki lactovaginalu we mnie siedzą. najgorsze jednak jest to, ze u mojego faceta dzis rano wystapila wysypka na czlonku, dosyc duza, do tego odczuwal tam swedzenie. posmarowal sie clotrimazolem, bo to mielismy w domu, przestalo go swedziec, ale wysypka nadal jest i wogole nie znika. jedyne co jeszcze mam teraz pod r...
  • Od 10 dni mam swędzącą wysypkę. Do dziś pojawiała się jedynie w nocy na dłoniach i stopach / kostkach, ale po ok. godzinie od przebudzenia nie było po niej śladu. Dziś - horror, wysypka zajęła całe uda + pośladki, swędzi przeokrutnie, skóra jest czerwona i bardzo ciepła. Nie zmieniłam chemii do prania, kosmetyków, diety. BARDZO PROSZĘ O POMOC - jak skutecznie pozbyć się tej wysypki? Może któraś forumka miała podobny problem i ma pomysł jaka może być przyczyna? upload.wikimedia.org/wi...
  • od tygodnia strasznie swedziały mnie nogi,zwłaszcza przy kąpieli i w nocy, dzis zauważylam małe czerwone plamki na wewnętrznej stronie ud i strasznie mnie to swedzi,pójde do lekarza w poniedziałek,ale może któraś z was sie orientuje co to może być? prosze pomozcie.
  • Mam 29 lat i od kilku lat taki problem:Co jakiś czas na twarzy w okolicach nosa,a także na policzkach pojawia mi się wysypka-coś w rodzaju opryszczki,ale nie jest to taka charakterystyczna opryszczka-są to małe czerwone plamki.Występuja koło nosa i na policzkach.CZasami te miejsca są bardziej zaognione,czasami mniej.Towarzyszy temu straszne zmęczenie.Czuję się od rana fatalnie-jestem słaba,ciągle zmęczona ,mam podkrążone oczy.TAkie coś pojawia się u mnie co parę mięsięcy ,a ostatn...
  • spotkalyscie sie kiedys z czyms takim? za kazdym razem kiedy pocwicze, na calym ciele pojawia mi sie swedzace uczulenie - mnostwo rozowych babelkow, zarowno pod ubraniem jak i w 'odkrytych' miejscach (np na rekach w krotkich rekawkach) Ostatnio zaczelam sie zastanawiac czy mozna miec alergie na wlasny pot?? co to moze byc....?? cierpie na to paskudztwo od ponad roku i chyba w koncu sie wybiore do dermatologa :(((
  • witam pijawiło się dziś na moim ciele coś dziwnego. Na brzuchu mam czerwone skupienie 4 krostek, w pobliżu na plecach dwa podobne ogniska. Mam wrażenie że nowe krostki za moment się pojawią w innych miejscach, bo czuję dziwne uczucie swędzenia. Co to może być? Proszę o pomoc
  • Poczytałam trochę w internecie,ale to tylko teoria.Proszę,odpowiedzcie mi na pytania,czy półpasiec jest niebezpieczny?Jak się go leczy?Czy to bolesne?Czy można leczyć w domu,czy wymagana jest hospitalizacja?Czy jest zaraźliwy?Kiedy szukać tej wysypki? Może któraś z Was przeszła tą chorobę?Podzielcie się ze mną doświadczeniem.
  • karmie piersia jestem 6 tyg po porodzie i dostałam jakies wysypki na udach, swędzi strasznie wieczorami i w nocy , na poczatku takie bąble jak przy ukąszeniu teraz od drapania już w niektorych miejscach krosty , masakra myślałam ze to od kremu -zaczełam nowy używac ale przestałam a to się nasila, wiec nie mam pojecia co to jest? nigdy przed ciaza nie miałam problemów ze skora, z wysypkami czy alergiami , umowilam sie do dermatologa ale może ktoras z Was wie co to , może to miała...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się