-
a raczej wykwity skórne w okolicy węzłów chłonnych szyjnych. Dermatolog stwierdził, że to trądzik, ale leczenie nie przynosi efektu, ginekolog zalecił leki hormonalne i też nic. Dziadostwo wygląda jak kaszak, ale wyciskane wychodzi wężykiem, nie ma zapachu, ale szpeci, źle się z tym czuję. Dbam o siebie, ale szyja wygląda okropnie.
Od ponad pół roku przyjmuję lek Asmenol, choruję na astmę i alergię od 7-miu lat, do tego wziewy. Od czasu kiedy przyjmuję ten lek ma tą wysypkę, więc nie wiem cz...
-
Witam,
Pisałam już na forum "Zrowie dziecka", ale pozwolę sobe tu przekleić moje wywody i zapytać Was, co sądzicie o takiej wysypce...
Nasza sytuacja wygląda następująco:
Koniec września - katar, bez żadnych innych objawów, po tygodniu poprawa, pare dni przerwi i znów tygodniowy katar.
Zaraz po tym na pupie synka pojawiła się czerwona plamka, która w ciągu dnia, kiedy pupa była sucha - bladła, a wieczorem po kąpaniu znów czerwieniała. Myślałam, że to może mikro odparzenie i stosowałam...
-
Dziś mam dzień na pytania. Czy Waszym zdaniem, najlepiej popartym wiedzą od Ozimka, jak dziecku wyjdzie wysypka, to trzeba odstawić pokarm, który się właśnie wprowadziło? Bo zaczynam mieć podejrzenia, że ta wysypka to niekoniecznie u małego objaw uczulenia, ale wysypka lambliowa. Np. właśnie teraz ją ma, bardzo delikatną, na plecach i brzuszku, pełno drobnych kropeczek, nie wypukłych, czasem widocznych tylko pod światło. Na co miałby mieć teraz uczulenie? Bułki już nie je od dobrych paru dni,...
-
Często piszecie o wysypce/pokrzywce lambliowej. Jak ona wygląda? W necie nie znalazłam żadnych zdjęć.
z góry dziękuję za odp.
-
Jesteśmy właśnie po pierwszej serii Furazolidonu, od poniedziałku zaczynamy drugą serię. Od 3 dni daję małemu małe ilości kaszki Nutriton (na 30 ml mieszanki, wiec naprawde ilosci niewielkie). Tradycyjnie zaczyna mu wychodzic delikatna wysypka, taka bezbarwna kaszka na pleckach. Bede obserwowala, czy sie nasila, czy taka pozostanie. Ja juz nie wierze, ze to sa alergie. To niemozliwe, zeby ktos mial alergie na wszystko, na najbardziej hipoalergiczne produkty, zeby nie mogl nic jesc. Mysle tylk...
-
Witam, od pół roku podejrzewam syna o alergie i czekam na testy alergiczne z krwi. Jednak ostatnio przyszło mi do głowy, że nie ma on alergii tylko grzybicę,może pasożyty czy coś podobnego.Syn ma teraz 10 m-cy. Zmiany od około 6 miesiąca. W morfologii podwyższone eozynofile ok 7% (co może podobno świadczyć o alergii i pasożytach).
Jego zmiany na nogach i rękach mają charakterystyczny kształt (niby takie okręgi puste w środku, stopniowo małe i powiększające się). Schodzą po hydrocortizonie...
-
Od tygodnia mam bardzo dokuczliwą wysypkę na całym ciele, ktora raz pojawia się raz znika, najbardziej dokuczliwa jest wieczorem, lekarz przepisął mi zyrtec, ale on jedynie łagodzi swędzenie, a wysypka nadal jest. Dzisiaj robiłam badania morfologię i badanie kału - wyszły lamblie i teraz moje pytanie jest takie, czy ktoś z Was mial taką wysypkę przy lambliach? Poza tym mam niską hemoglobinę, bo tylko 8,9 i czy to tez moze być z powodu lambli, jakie są Wasze doświadczenia w tej sprawie, czy dł...
-
Witam moze któras z was miała podobny problem u dziecka robiłam badania w Feliksie wyszł candida sp ++ pasozytów zdanych nie ma, mały ma ciagla wysypke z która nie umiem sobie poradzic, niby nie od diety bo nie jadł nic nowego, alergolog stwierdziła ze moze roztocza ale mi sie to nie bardzo zgadza:(moze miałbyscie podobne przypadki leczy trzeba taka candide czy to normalny stan u dziecka,robic posiew doodatkowo pediatra twierdzi ze to nie candia albicanis wiec nie ma sie co martwic, a mały ni...
-
Rozpoczęłyśmy kuracje 3 dni temu. gabi cała zsypana w taki inny niż
dotychchczas sposób. czy może być to sprawka podawanego czarnego orzecha i
leków homeopatycznych ?
-
Wczoraj zaczełam ostatni rzut furadolizonu,przy pierwszym zero
efektów ubocznych,a wczoraj...Dzieciak poszedł z babcia na
spacer,zasnął i po godzinie obudził sie z jęczącym
placzem,gorączka,bordowy na buzi,spuchnięty,oczy czerwone i duszący
się!Pojechalismy na pogotowie,tam dostal zastrzyk odczulający,bo
bylismy pewni,że cos go ukasiło na spacerze(on na komara reaguje
koszmarnie,wiec wiedzielismy,ze jak cos go ukasiło to lekko nie
będzie).Pod okiem na policzku ma 1cm gulkę,ktora...
-
Witam, przez jakiś tydzień brałam balsam kapucyński na glistę, ale
po tygodniu dostałam uczulenia, cały brzuch mam w krostach (nie
ropnych) na opakowaniu pisze że może on sie pojawić i wtedy trzeba
balsam odstawić, ja juz go nie biorę tylko zastanawiam się czy ktoś
już coś takiego miał? czy może to uczulenie na coś innego (np. na
jakiś kosmetyk?)
-
Znów jestem pełna nadziei. Początkowo gdy zmienialiśmy Krzysiowi Pepti MCT na zwykły Pepti, pojawiła się lekka wysypka i wydawało mi się, że ma jakieś kłopoty brzuszkowe, gorzej spał, wiercił się. Byliśmy u alergologa i ona mówiła, że ta wysypka jest nietypowa jak na pokarmową, w nietypowym miejscu i ona jej raczej nie wiąże z mlekiem. Mówiła, że być może to skutek leczenia candidy (bo właśnie skończyliśmy dawać Nystatynę) - że może organizm się oczyszcza itd. Zaleciła Nystatynę jeszcze przez...
-
Przeczytałam w Antykowym wątku, ze ze skóra problemy macie . Jakie są wysypki
w jakich miejscach zlokalizowane ?
Ale czy tylko ???
W badaniach wyszły Wam robale ?
-
W trakcie drugiej serii Furazolidonu zaczęłam małemu robić wg przepisu. Szczerze mówiąc tylko dlatego, że na pewno nie zaszkodzą, ale nie do końca wierzyłam w ich skuteczność, bo nie rozumiem jak to miałoby działać. Podczas brania Furazolidonu mały nie miał żadnego pogorszenia, żadnych wysypek, nic. A o dziwo, już po pierwszym okładzie małemu wyszła wysypka! Typowa, taka jak na zdjęciach, wysypka lambliowa. I to nie tam, gdzie okład, tylko w górnej części plecków! O co chodzi? Furazolidon nie...
-
Gdzieś wyczytałam ze te zioła pomogły w walce z lambliami?czy dużo osób wyleczyło w taki sposób dziecko?czy mozliwe wogóle jest wyleczenie poprzez same okłady?Pytam zanim je zdecydujemy sie zakupić.Szukam w miare delikatnej metody w walce z tymi lambliami a nie chemii.Moze cos doradzicie?
-
zrobiłam dziecku w desperacji kompres z ziół bittnera na noc na brzuch.
dziecko było grubo wysmarowane pod to maścią nagietkową. i teraz ma koszmarną
wysypkę w miejscu kompresu - postaram się wrzucić za chwilę zdjęcia. czy to
efekt trucia lamblii czy raczej uczulenia na zioła?