Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      wysypki

wysypki

(25 wyników)
    • Zaczelo sie na piersiach, pozniej podbrzusze, brzuch, boki, pojedyncze na udzie czy na plecach. Dziwne to jest troche, pojedyncze wypukłekropki i plamki, kolor rozowy lekko nawet taki zołtawy, jakby łososiowy. Nie jest to zaognione, nie łuszczy sie skora, nie ma obrzeku. To są takie okolo 1 cm nierownomierne plamki wypukle, z bliska widac jakby skladaly sie z kilku zlanych kropek. Nie widac w tym płynu, nie pęka. To jest taka nieladnei wygladająca wysypka, nierownomierna, tzn rzucają sie w oc...
    • Dziecko, 5 lat, obudzilo sie z drobna wysypka na calym ciele, swedzaca. Mysle, ze sprawca moga byc truskawki, choc jadla je cala rodzina i u innych takich objawow nie ma. Leczymy sie klasycznie, lekarz niedostepny obecnie. Probowalam z poumon histamine ale nic nie pomoglo. Chyba pozostaje mi podac zyrtec, jesli nic nie poradzicie.
    • Proszę o radę, czy 13 letniemu dziecku na wysypkę grudkową ( brzuch, szyja i plecy) prawdopodobnie na podłożu alergicznym ( jutro wyniki badań krwi ) mogę podać sulfur. Jeżeli tak to jak często i jaka potencja. W domu mam 9, 30, 200. Z góry dziękuję.
    • Witajcie! Ja znowu z problemem. Moja 18 miesięczna Jula ma od 2 dni wysypke na ciele. Zaczęło się od czerwonych małych punkcików na brzuchu i plecach, dzisiaj ma już na buzi nogach i ramionach. Od 3.02 podaje jej Colibacillinum 15 CH (1* 3 kulki) i Juniperus krople ( 2* 3 kropelki). Posiew moczu wykazał bakterię Escherichia Coli 10^6 w ml. Dwa dni temu młoda dostała kawałek kiwi i myślałam, że to uczulenie po zjedzeniu owocu, ale ta wysypka "wychodzi" stopniowo wiec pomyślałam, ...
    • Mój synek jak skończył 9,5 dostal wysypki pod kolankami, na rączkach...) Dodam ze karmilam go wtedy piersią i do kaszek dodawalam nan ha 2. Lekarka kazała mi odstawić to mleko i podawać nutraamigen. Ale wysypka nie ustępowala,przestalam go karmić piersia bo już nie mogłam dojść do tego czy uczula go to co ja zjadłam , czy to co on zjada.Dodam ze bylam na ścislej diecie do początki karmienia zero nabialu , cytrusów...) Także zostel sam ten nutramigen, no i oczywiscie zupki, deserki...
    • Podalam swojej 6 mis. corce amilie (Beladonna 5C, Chamomilla 9C, Ferrom phosp 5C) - pojawila sie wysypka na twarzy po podaniu dwoch dawek z 24 h odstepem. Ulotka informacyjna zastrzega mozliwosc pojawienia sie wysypki lub goraczki. Co powinnam w tej sytuacjii zrobic? Oprocz wstrzymania sie z podawaniem dziecku kolejnej dawki? Czy mozliwe jest, ze jest to efekt uboczny leku? Bede wdzieczna za wszelkie sugestie wiktorka
    • Witam. Mój syn od tygodnia przyjmuje "odtrutki" na szczepionki (prevenar, infanrix, i inne) i jednocześnie ma stosowane leki tj. Citrokehl (30 kropli) , sankombi , santa herba, kalium muriaticum, pulsatilla. W połowie tygodnia zauważyłam na plecach i od szyi do nasady brzucha maleńkie czerwone kropeczki , teraz są na całych plecach tylko i troszkę na szyi i zlewają się w plamki , innych objawów brak. W żłobku jakieś cztery tyg. temu była różyczka , on był tylko dwa dni w żlobku ale mógł...
    • Od tygodnia mam na szyi, twarzy i dekoldzie wysypkę, drobniutkie krostki, zakończone białym czubkiem, które nie bolą i nie swędzą. Jestem uczulona na słońce (wtedy mam taką samą wysypkę), ale teraz przecież nie ma słońca! Myślę, że to uczulenie na antybiotyk, który brałam Fromilid 500mg. Homeopata na wysypkę spowodowaną przez słońce przepisał mi Psorinum 30CH. Czy w tym przypadku mogę wziąść ten sam lek czy radzicie inny? Bardzo proszę o pomoc!
    • Moj synek podaczas kataru i ząbkowania dostal na twarzy czerwonej zaognionej wysypki, zwlaszcza na policzku i na brodzie, koło ust. Zauważylam, ze rozmazuje sobie sline i katar po twarzy. Jak sobie z tym poradzić homeopatycznie? Juz mial raz coś takiego i pediatra, po stwierdzeniu, ze wysypka sie nadkaziła, przepisala erytromycynę do smarowania. Tym razem chcialabym uniknąć antybiotyku. Proszę o pomoc.
    • Witam serdecznie, od poczatku ciazy nie moge poradzic sobie z nawracajaca ( a w zasadzie nieschodzaca) wysypka na lewej dloni. Zmiany wygladaja okropnie, zaczyna sie jak pokrzywka, przechodzi w male babelki, jest ich z kilkanascie, kilkadziesiat na palcu, swedza tak, ze mam ochote odrabac sobie reke, przechodza w bolaca, krwawiace (od drapania ofkors) zmiany ropne, saczace sie, zasychajace w strupki. Dermatolog oczwiscie dala antybiotyk i steryd w sprayu (ulga natychmiastowa, zer...
    • Ostanio moje dziecko miało ostrą biegunkę. Objawy idealnie pasowały do wskazań leku China kompleks nr 107 firmy Lehning, więc go podawałam - tak jak zalecano - stanach ostrych co godzinę (2 krople na wodzie -dziecko ma niecałe 2 lata) przez całą noc. Rano i tak musieliśmy jechać do szpitala bo mała nie chciała pić. Po paru dniach na karku i szyi wystąpiła żywo czerwona wysypka, zlewająca się w plamy. Mam pytanie: czy to mogło być po leku homeopatycznym czy przyczyny mam szukac g...
    • Witam! Mój syn ma dobrane ostatnio jako lek konstytucyjny lycopodium. Od kilku dni na ciele pojawiają się krosteczki, które miejscami zamieniają się w taką czerwoną łuszczącą się plamkę. Pojawiły się krostki na buzi. I oczy - białka w zewnętrznych kącikach są całe czerwone! Nasza pani doktor do wylewnych i gadatliwych nie należy i stąd moje pytanie - czy tak ma (może)być?
    • Az sie boje pisac, bo nie sledze na biezaco wszystkich watkow i nie wiem czy zostal tu ktos, komu mozna wierzyc... No nic, zaryzykuje: Corka ma od 2 miesiecy wysypke wokol ust - ma 2.5 roku, nigdy wczesniej nie miala takich stanow zapalnych skory. Cala skore ma ladna, gladka, bez najmniejszych zmian. Jednak jest alergikiem, wiec ta wysypka wokol ust prawdopodobnie ma podloze allergiczne. Obstawialam juz iw ykluczalam rozne rzeczy, ale bez efektu. Skora jest juz bardzo wysuszona i cienka - co...
    • Męcze się z nią juz od dwóch miesięcy:((((( Najpierw byłya ulokowana tylko za uszami-pomyslałam, ze od kolczyków, przestałem je nosić posmarowałam sie ze dwa razy elocomem i przeszło. Na jeden dzień. Drugiego znów wyszła. I tak w kółko, co zniknęło to wyszło nowe. Ale było to jeszcze "w normie". W tym momencie od dwóch tygodni wysypka jest na całej szyi, szczególnie w części z przodu. Sa to duże swędzoce bąble, zakończone ropą. Wyglada to fatalnie. Jestem zrozapczona, od...
    • Dzisiaj byliśmy z naszym synkiem ( 5 mies) u homeopaty. Dostaliśmy kilka leków m.in odtrutkę od szczepienia 6w1 (mieszkamy w Irlandii) Na leku napisane jest "6-in-1 at 2002". Ktoś spotkał się z tą odtrutką?
    • Mój synek w 4 tygodniu życia dostał wysypki, najpierw zdiagnozowanej niepoprawnie jako skaza!!! Kolejny lekarz zdiagnozował łojotokowe zapalenie skóry dostaliśmy maść i wszystko zniknęło póki stosowaliśmy. Obecnie ma nadal zmiany na policzkach, nie są jakieś strasznie duże i chyba nie swędzą, bo mały oprócz wpychania łapek do buzia nie drapie się. Szukam pomocy doradzcie jakąś maść, bo lekarz teraz od razu ze sterydem wyjechał!! Chciałabym tą ewentualność traktować jako ostatecznoś...
    • Maly (12 m-cy) drugi dzien ma goraczke, nic poza tym sie nie dzieje. Najwyzsza byla wczoraj nad ranem - prawie 40, zbilam panadolem. Pozniej spadla do 36,2. W ciagu dnia oscylowala sie miedzy 37 - 38,2. Od wczoraj podaje tylko belladonne 9 CH. I teraz moje pytanie: czy ta potencja wystarczy (mam jeszcze 15 CH)i jak czesto podawac? Czy leciec do lekarza? Do homeo mam daleko, a tu juz wiem co uslysze. Dzieki wielkie za odpowiedzi.
    • Mój synek ma infekcję wirusową. Lekarz zapisał nam 4 razy dziennie po 2 granulki Aconitum napellus i 3 gran. silicea comp. Zaczęliśmy podawać wczoraj po południu, dziś wieczorem na całym ciele wysypka. Nic nie jadł oprócz mojego mleka (ja też nic nowego nie jadłam). Silcea wcześniej przeszła bez żadnych problemów (w czopkach) więc podejrzewam Aconitum. Czy to wogóle możliwe? Lekarz będzie dostępny dopiero jutro i nie wiem czy dalej podawać to czy nie? Będę wdzięczna za radę.
    • Opiszę Wam kuracje mojego 2 -letniego syna i powiedźcie co o tym muslicie. Poszlismy do hoeodoka bo Mat jest alergikiem-miał wysypke na lewej stronie ciała. Wywiad był "obszerny", pierwsza wizyta była w czerwcu.. kuracja:5 zastrzyków mesenchym/calcium comp- raz w tygodniu ; hepatodoron 3x 1 przez miesiąc, 2 x 1 2 miesiące; sulfur 5 gr co drugi dzień przez tydzień, potem 2 x tyg po 5 gr przez misiąc, do do dnia dzisiaejszego jest 1 x w tyg. 5 gr czyli już 6 miesiecy; tuberculinum 10 gr ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się