Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      zakwasy

zakwasy

(8 wyników)
    • Witam wszystkich, mam możliwość zamówienia z gospodarstwa ekologicznego prawdziwego 100% chleba żytniego PEŁNOZIARNISTEGO oraz RAZOWEGO na zakwasie, ręcznie wyrabianego, z certyfikatem eko, żadnych drożdży, cukru ani polepszaczy! Tylko że przesyłka kurierska sporo kosztuje. Czy ktoś byłby też zainteresowany? Jestem z Bielska- B.
    • Jak on wygląda? Myślałam że musi być ciemny i ciężki. Ponieważ w mojej okolicy chleba takiego nie ma a na pieczenie nie mam siły poprosiłam kogoś żeby ten chleb kupił mi w Krakowie. I dostałam - ale on jest BIAŁY! Pani w piekarni na 100% twierdziła, że bez drożdży, był wcześniej zamówiony. Czy można jeść biały chleb? Czy możliwe, że jest on żytni, na zakwasie i biały?
    • Czy wiecie gdzie w Krakowie można kupić "prawdziwy "chleb na zakwasie ? Czy spożywacie go w czasie diety i nic wam się nie dzieje. od marca jem tylko cały czas suche pieczywo Wasa i mam już dosyć
    • Kiedy można mówić o zespole poboreliozowym? Tzn. gdy wyniki są ok., a objawy nadal, ale w mniejszym stopniu i bez zażywania jakichkolwiek leków? Opiszcie czas po wyleczeniu, czy czuliście się tak jak przed chorobą? Czy ktoś spotkał się z objawami zmęczenia nóg, drżenia, odczucia a la zakwasów w mięśniach nóg?
    • mam nadzieje ze wątek nie jest niezgodny z regulaminem Ponieważ ktoś szuka czasem adresów piekarni, podam w Wawie i w innych miastach gdzie można kupić chleb taki jaki mieliście na zjeździe w ub roku, od Szwajcara Petera z Ewą i inne chleby też razowe na zakwasie Miasta: # Warszawa # Poznań # Katowice # Wrocław # Kraków # Łódź # Płock #Gdańsk - Wrzeszcz # Rumia www.organicmarket.pl/nasze-sklepy.html są adresy i telefony do sklepików ekologicznych z podanych miejsc ...
    • Dostałam zadanie od rodziny, że mam sobie wypatrzeć maszynę do wyrobu i wypiekania chleba w jednym i zostanie mi ona zakupiona na imieninki;) Stąd moje pytanie. Ma ktoś takową i może polecić? Czy da się w niej zrobić chleb bez drożdży? Macie przepisy? I druga sprawa: siostra zrobiła mi sernik z kaszą manną. Smakuje i wygląda jak omlet... Dodatkowo miałam po nim zgagę:( Kazała się zapytać czy można zmodyfikować przepis dając mniej jajek, więcej sera, i proszek do pieczenia...?
    • Kochani, kupilam chleb zytni na zakwasie na lisciu tataraku w ALMIE w Katowicach poniewaz sprzedawczyni zapewniala mnie ze nie zawiera klasycznych drozdzy piekarskich. Ale jest tak smaczny ze podejrzewam ze zawiera cukiej i domieszke innej maki. Czy znacie ten chleb? I co mozecie o nim powiedziec? Nie chcialabym aby moje dziecko zlapalo grzybice juz na poczatku leczenia.
    • Zaczynam leczenie abx. Uprzejmie proszę o informację, czy i gdzie w Lublinie jest sklep gdzie można kupić produkty spożywcze które stosowane są w diecie podczas leczenia antybiotykowego (chleb, ew. składniki do pieczenia, jakieś inne produkty). Jakie kasze można jeść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się