Dodaj do ulubionych

Wyciskarka Panasonic Slow Juicer - warto?

27.09.15, 15:38
Właściwie chciałam kupić sokowirówkę, bo stara właśnie padła, ale może zamiast tego sprawić sobie wyciskarkę?
Nie chcę inwestowac w Huroma czy Kuvingsa, bo soki robimy niezbyt często (tzn. w zimie częściej, ale w zasadzie raz/dwa razy w tygodniu to max).
Widziałam dziś w sklepie Panasonica Slow Juicer za tysiaka i wydał mi się całkiem sensowna.
Może któraś z Was ma tę wyciskarkę i podzieliłaby się opinią - przede wszystkim chodzi o to, czy daje radę z nasionami i zielskiem np. jarmużem, natką pietruszki itp.
Obserwuj wątek
    • kostruszka Re: Wyciskarka Panasonic Slow Juicer - warto? 27.09.15, 21:11
      A może ktoś się wypowie na temat wyciskarek jednoślimakowych? Bardzo zależy mi na opiniach.
      • nenia1 Re: Wyciskarka Panasonic Slow Juicer - warto? 27.09.15, 21:20
        A co być chciała wiedzieć, od razu mówię, że mam Kuvingsa.
    • zabka141 Re: Wyciskarka Panasonic Slow Juicer - warto? 27.09.15, 21:38
      Tez jestem zainteresowana.

Wlasciwie nie moge zdecydowac sie czy jednak ten slow juicer (Panasonic Slow Juicer MJ-L500) czy moze zwykla wyciskarka Philips HR1869. Czy ktos moze cos doradzic?

Zalezy mi tez by ten juicer nie zabieral za duzo miejsca i zeby w miare wygladal jakos porzadnie. Jak to jest z tym Panasoniciem?

Dzieki!
      • kostruszka Re: Wyciskarka Panasonic Slow Juicer - warto? 28.09.15, 09:45
        Nenia, ale4 Kuvings jest chyba dwuślimakowy? nTo chyba jednak insza inszośc wink Wiem, że te są super, ale taq cena...
        • kostruszka Re: Wyciskarka Panasonic Slow Juicer - warto? 29.09.15, 17:43
          fruuuu

Może ktoś nie zauważył wątku...
          • zabka141 Re: Wyciskarka Panasonic Slow Juicer - warto? 29.09.15, 20:42
            Albo brakuje doswiadzcen z ta wyciskarka.

A ja sie jeszcze doüytam - troche glupio - rozumiem caly ten slow, ale czy ta wyciskarka tak w uzyciu nie jest tez wolniejsza niz normalne wyciskarki?
            • kostruszka Re: Wyciskarka Panasonic Slow Juicer - warto? 29.09.15, 21:02
              Ona jest wolna, ale o to chodzi, by proces nie był szybki, bo - jak zrozumiałam - w trakcie szybkiego wyciskania podnosi się temperatura i ginie duża część witamin, poza tym sok traci właściwą konsystencje, ponieważ się napowietrza.
              Mnie wolne tempo nie przeszkadza, ale chciałabym wiedzieć, czy naprawdę jest w stanie (ta jednoślimakowa, bo dwuślimakowa to wiem, ze tak) wycisnąć sok np. z natki pietruszki czy selera naciowego.
              Myślałam, ze więcej osób korzysta z wyciskarek, a tu cisza sad
              • 1unia4 Re: Wyciskarka Panasonic Slow Juicer - warto? 29.09.15, 21:13
                Mam Huroma.Nie wiem jak inne. Ta niby woloobrotow-ale to nie znaczy,że sok wyciska sie wolno.Wyciśnięcie 1 l soku trwa chwilę np z jabłek +krojenie ok.5minWyciska sok z buraka itp.Bardzo lubię melon ,ogórek +listki miety+alkohol.
                Spokojnie wyciska(jako dodatek)natkę pietruszki itp

• kostruszka Re: Wyciskarka Panasonic Slow Juicer - warto? 30.09.15, 18:09
                  Napisz, proszę, jaki konkretnie model Huroma masz.
        • nenia1 Re: Wyciskarka Panasonic Slow Juicer - warto? 29.09.15, 22:20
          Ja mam tą i jest napisane, że jednoślimakowa smile

www.vimedlux.pl/pl/p/KUVINGS-B6000S/108

Ja bym brała Kuvinga albo Huroma, bo to specjaliści w wyciskarkach, Panasonic mi się bardziej z telewizorami kojarzy smile
          Podobno Hurom daje bardziej klarowne soki, ale Kuvings ma większą moc i mnie zależało, żeby jak najmniej się narobić przy sokach, bo mam już dwie sokowirówki, które stoją, bo nikomu się nie chce kroić na małe części, a tu wrzucam jabłko w całości, po umyciu, ale sok nie jest klarowny, z tym że mnie to nie przeszkadza. W sokowirówce pozostaje znacznie więcej miąższu, tu wychodzi raczej sprasowany wiór. Kuvings wyciska wszystko - nawet zieloną pietruszkę, jedyny problem miałam z ananasem, bo mi włókna zapychały sitko, ogólnie to widzę, że lepiej miażdży twarde warzywa, marchew, burak, szpinak - wyciśnie do końca na suchy wiór. Chcę spróbować robić mleko kokosowe, ale jakoś jeszcze nie spróbowałam, podobno też ekstra wychodzi.

• kostruszka Re: Wyciskarka Panasonic Slow Juicer - warto? 30.09.15, 21:37
            Dzięki Nenia smile Ale Hurom i Kuving to jednak 2 tys. kosztują, miałam nadzieję, że uda się kupić tańszy, ale w miarę dobry sprzęt.
            Myślę i myślę nad tym Panasonicem, szkoda, ze nikt go nie testował.
            • skarolina Re: Wyciskarka Panasonic Slow Juicer - warto? 30.09.15, 22:33
              O panasoniku nic nie słyszałam, ale z tej półki cenowej znajoma ma wyciskarkę juice me i soki z niej wychodzą świetne. Dokupiła też sitko do homogenizacji i równie świetne masło orzechowe robi, więc wyciskarka stałą się wielofunkcyjna smile
              • kostruszka Re: Wyciskarka Panasonic Slow Juicer - warto? 05.10.15, 19:24
                Skarolina, dziękuję smile
    • timinka Re: Wyciskarka Panasonic Slow Juicer - warto? 09.02.16, 13:09
      A ja kupiłam sobie Kuvingsa .Na poczatku równiez zastanawiałam się czy w niego inwestować czy nie bo jednak jest to trochę drogi sprzet. Doszłam jednak do wniosku,ze jeśli już coś będę kupowała to niech bedzie to coś porządnego co będzie robiło smaczne soki. Jestem bardzo zadowolona bo sok w smaku rewelacyjny a sama wyciskara jest wydajna( mozna wrzucać całe jabłka ).
      Na stronie jest wygodny poradnik o tym czy lepsza jest wyciskarka czy sokowirówka:
      www.eujuicers.pl/wyciskarka-czy-sokowirowka.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka