Dodaj do ulubionych

Storytel czy BookBeat?

13.03.26, 15:32
Legimi się nie sprawdziło. Storytel czy BookBeat? Co lepsze? Co wybrać? Chciałabym dużo słuchać. Nie zależy mi tylko na nowościach. Klasyka też jest ok. I podcasty. Poradzicie?
Obserwuj wątek
    • smoczy_plomien Re: Storytel czy BookBeat? 13.03.26, 17:17
      Nie używalam Storytel, używam BookBeat. Wrażenia: OK wink Przede wszystkim jest tanio, więc nawet jeśli mniej słucham w danym miesiącu, to nie mam wyrzutów sumienia. Słucham fantastyki, klasyki, powieści i zawsze mam, co wybrać. Minusem jest zasób. Wg mnie robią tam jakieś oszczędność i nie ma wielu nowości i hitów. Chciałabym posłuchać "Rozdroża kruków", "Najmilszych" Ćwieka i nie ma. Ten świetny audiobook Wiedźmina też wchodził z opóźnieniem względem innych platform. Z pewnego zakresu klasyki dostępne są jedynie audiobooki angielskie, np. nie ma "Władcy Pierścieni" po polsku, ale jest w dwóch wersjach po angielsku. Wiele audiobooków jest w dwóch lub więcej wersjach, więc to na plus. Sumarycznie: mimo wyraźnych braków ciągle mam co wybierać, a cena jest konkurencyjna, więc na razie trzymam się tej platformy.
    • feldmarszalek.duda Re: Storytel czy BookBeat? 13.03.26, 17:27
      Ja jestem zadowolona z BookBeata, ale Storytel nie miałam.
    • joana.mz Re: Storytel czy BookBeat? 14.03.26, 08:59
      Miałam bookbeat, w pewnym momencie nie miałam już co wybrać, teraz mam audiotekę. Nie zastanawiaj się za długo, zrezygnować możesz w każdej chwili.
    • marzenka12 Re: Storytel czy BookBeat? 14.03.26, 09:21
      Ja wybralam Storytel, bo wg zestawien miał najwiecej audiobookow. A co jest nie tak z Legimi?
      • sillke Re: Storytel czy BookBeat? 14.03.26, 10:16
        W sumie w Legimi korzystałam tylko z bezpłatnej wersji i kilka razy zabrakło kodów. Ale przeanalizuję też płatną wersję. Polecano mi BookBeat, chciałam zasięgnąć szerszej opinii. Zniechęca mnie to, że w każdym pakiecie tam są limity czasowe. Choć pewnie ich nie przekroczę.
        • marzenka12 Re: Storytel czy BookBeat? 14.03.26, 10:21
          W Storytel jest unlimited za 4 dychy
          • a_julka Re: Storytel czy BookBeat? 14.03.26, 11:30
            Mam od roku Storytel, i jestem zadowolona. Żadnych ograniczeń, dokupywania jakichś kodów. Weź sobie na próbę, teraz jest promocja dla nowych użytkowników, po 19,95 przez dwa miesiące. Możesz anulować w każdej chwili.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka