Dodaj do ulubionych

Jeansy z Mango - proszę o opinie

02.10.12, 10:57
Szukam dobrych, ale jednocześnie niedrogich jeansów-rurek (takich na 2-3 sezony). Zastanawiam się nad Mango, bo wpadł mi w ręce ich katalog, a w sklepie internetowym mają bardzo duży wybór spodni. Mam jednak kilka pytań do użytkowniczek tych spodni:
1. Jak jest z jakością i trwałością? Wypychają się czy nie? Przecierają? Da radę przechodzić w nich te 2-3 sezony (oczywiście nie non-stop, zamiennie z innymi ciuchami wink)
2. Jak jest z rozmiarówką? Czytałam gdzieś, że jest zaniżona, to prawda? Nosząc 36, powinnam brać 38? Czy dotyczy to całego asortymentu spodni, czy bywa tak, że jeden model ma regularny rozmiar, a inny zaniżony?
3. Porównywałam na stronie www kilka modeli i zastanawia mnie skąd taka różnica w cenie (89-189 zł) w przypadku spodni bardzo do siebie podobnych jeśli chodzi o krój, o identycznym składzie materiałowym. Wiecie skąd wynikają te różnice?

Będę też wdzięczna za wszystkie inne opinie n/t tej firmy smile
Obserwuj wątek
    • aleksandra8500 Re: Jeansy z Mango - proszę o opinie 02.10.12, 11:49
      Dwa dni temu kupilam rurki z Mango, zwykle jeansowe rurki tylko że z gumką w pasie zamiast guzika, mierzyłam dość długo i ogolnie wydaly mi sie wygodne no i ładne. Niestety gdy oberwałam metke i wyszłam z domu okazało się niestety że są dla mnie za niskie, jak siadam to spadają do połowy tyłka a ja tak nie lubie. I paska nie moge wsadzić bo jest ta gumka. Przy mierzeniu jakoś mi to nie przeszkadzało a chodzić się nie da.Ogólnie polecam bo jeans mocny ale tego modelu z gumka w pasie nie.
      • kroliczyca80 Re: Jeansy z Mango - proszę o opinie 02.10.12, 15:24
        A jaki masz rozmiar i jaki to model? Może odkupięsmile Napisz na privsmile
        • aleksandra8500 Re: Jeansy z Mango - proszę o opinie 02.10.12, 15:40
          Króliczyco80 coś nie moge na priv wysłać, rozmiar jeansow to 36 (ale ja zawsze nosze 38).
          Wystawiłam je na allegro, jak masz chęć to wejdz i zobacz, moj nick to pingwinek99, podalabym link do aukcji ale chyba nie wolno. Kupiłam je w sobote, mam paragon.
    • maaszymka Re: Jeansy z Mango - proszę o opinie 02.10.12, 11:51
      1. Jakość jak najbardziej ok. Mam chyba z 5-6 par z mango i nawet te 4 letnie wyglądają b. dobrze. Płaszcze, swetry, koszule też.
      2. Rozmiarówka jest nieprzewidywalna- kupowałam spodnie 2 pary ten sam fason- różniły się tylko odcieniem. Jedne mam 36 drugie 38. Z innych w szafie od 34- 40.
      3. Pewnie grubość materiału. Te droższe zazwyczaj lepiej wykończone chociaż nie zawsze.
      Aaa materiałowe spodnie - nie kupują wszystkie z jakiegoś takiego materiału, że wszystko sie do nich "przykleja"
      • naise Re: Jeansy z Mango - proszę o opinie 02.10.12, 12:03
        Zastanawiam się nad tymi modelami:
        https://st.mngbcn.com/rcs/pics/static/T7/fotos/S9/73328053_96.jpg
        99 zł
        https://st.mngbcn.com/rcs/pics/static/T7/fotos/S9/73328253_TS.jpg
        189 zł
        i nad tymi dzwonami:
        https://st.mngbcn.com/rcs/pics/static/T7/fotos/S9/73328274_TM.jpg

Któraś z Was mierzyła/macała te spodnie?
    • edik77 Nie Mango, ale rurki:) 02.10.12, 12:03
      Przez ostatnie 2 tygodnie poszukiwałam rurek, takich zwykłych, ciemnych, bez udziwnień. Znalazłam w końcu w S.Oliver, a że mają wyprzedaż to cena była bardziej niż akceptowalna. Generalnie polecam, mam 3 inne spodnie tej firmy i nie mam żadnych zastrzeżeń. Myślę, że możesz ewentualnie wziąć ten sklep pod uwagę.
    • nikitka78 Re: Jeansy z Mango - proszę o opinie 02.10.12, 12:05
      1. Spokojnie da się przechodzić nawet więcej sezonów, materiał jest grubszy i wytrzymały (np.mam białe rurki i po 2 sezonach wciąż są w bdb stanie, nic się nie przetarło, nie popruło itp, po praniu zawsze wyglądają idealnie)
      2. Trzeba mierzyć, np. ja zazwyczaj noszę rozmiar 29/34 a w mng pasuje 36 lub 38 (a nie jak napisałaś- większy). Ucieszyłabym się gdyby był rozmiar 37 wink
    • kroliczyca80 Re: Jeansy z Mango - proszę o opinie 02.10.12, 15:26
      Mam od pół roku jeansy z Mango, nie wiem jaki model, ale są obcisłe od góry az po koski. Fit jakieś, czy tam slim. Są bardzo wygodne, dobrze leżą, ale rzeczywiście są niskie i przy kucaniu obsuwają się ciut za nisko. Ale to już na pewno zależy od modelu. Ja polecam, zwłaszcza że ceny są super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka