Dodaj do ulubionych

Czy Cersanit jest gorszy niż Koło?

11.11.05, 18:53
Planowalam kupno ceramiki lazienkowej Cersanitu, ale wyczytalam kilka opinii,
ze jest ona gorsza jakosciowo od Kola (mikropekniecia?, porcelit a nie
porcelana?) i nabralam watpliwosci... Pomóżcie! Ma ktos jakies problemy z
Cersanitem - latwo sie brudzi, żółknie czy cos takiego? Ktos na forum pisal
tez ze ceramika moze byc niesymetryczna - faktycznie w sklepie wydawalo mi
sie ze deska od kibelka z jednej strony bardziej wystaje... A moze jednak
znajda sie zadowoleni uzytkownicy Cersanitu?
Bede bardzo wdzieczna za wszystkie opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Czy Cersanit jest gorszy niż Koło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 20:40
      U nas w domu jest umywalka Cersanitu z szafką podumywalkową. Jeśli chodzi o
      umywalkę, to nie mam żadnych zastrzeżeń (po 3 latach użytkowania wygląda jak
      nowa - wystarczyło tylko dbać o czystość), nie ma żadnych pęknięć i
      przebarwień. Jeśli natomiast chodzi o szafkę, to zawiasy są pordzewiałe (w
      łazience jest przecież dość wilgotno i powinni wziąć to pod uwagę) i ponadto
      popękały plastikowe łączniki. Na temat firmy KOŁO się nie wypowiadam, bo nie
      znam. Pozdrowienia!
      • ursa_pl Re: Czy Cersanit jest gorszy niż Koło? 13.11.05, 13:39
        Dzieki :) Szafki na szczescie nie planuje.
        Nikt wiecej nie uzywa Cersanitu??
        • Gość: blackmolly Re: Czy Cersanit jest gorszy niż Koło? IP: 212.33.86.* 13.11.05, 23:55
          Mam kompakt Cersanit oraz umywalki.
          Co do tych ostatnich nie mam żadnych
          zastrzeżeń, ale muszla klozetowa
          wyraźnie zżółkła i nie da się jej
          doczyścić żadnym domestosem czy
          płynem na kamień i rdzę.
          • ursa_pl Re: Czy Cersanit jest gorszy niż Koło? 14.11.05, 17:40
            blackmolly, jesli mozna spytac - kupowalas taki tanszy model supermarketowy czy
            ze standardowej oferty Cersanitu?
            Co do czyszczenia toalety, to probowalas srodka Sansed? Byl juz wielokrotnie
            reklamowany przez forumowiczow, a ja odkrylam go niezaleznie i rowniez
            polecam :)

Pozdrawiam i dzieki za wszystkie wypowiedzi. Ale prosze o jeszcze :)
            • Gość: blackmolly Re: Czy Cersanit jest gorszy niż Koło? IP: 212.33.86.* 08.02.06, 12:55
              Mam kompakt Cersanit President, naprawdę nie polecam. A do mycia używam zwykłego Domestosa, kamień zaś usuwam Cilitem w żelu do toalet.
    • Gość: mm Re: Czy Cersanit jest gorszy niż Koło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 15:29
      mam cersanit, ponieważ ma bielsze szkliwo niz koło.w użytkowaniu jest ok a mam
      go klika ładnych lat :) pozdrawiam
      • lw73 Re: Czy Cersanit jest gorszy niż Koło? 13.11.05, 21:48
        Witam
        Ja handluje tak Cersanitem jak i Kołom i w zasadzie różnica jest w odcieniu
        kolorystycznym. Cersanit ma "śnieżną" biel w przeciwieństwie do Koło którego
        biel jest "kremowa".
        Pozdrwaiam
    • Gość: kwiecienka9 Re: Czy Cersanit jest gorszy niż Koło? IP: 57.67.177.* 08.02.06, 13:45
      Ja jednak stawiałabym na Koło. Jakiś czas temu miałam podobny dylemat. KIlku
      sprzedawców (sklepianych, nie marketowych) zdecydowanie odradziło mi Cersanit -
      wyglądało, że wiedzą co mówią, choć również podkreślali różnicę w bieli jako
      jedyny argument za "C". Jednak ostatecznie przekonało mnie obejrzenie Cersanitu
      u znajomych (umywalka, wanna i kompakt)po czterech latach średnio
      zaawansowanego używania - DRAMAT
      • Gość: Pio Re: Czy Cersanit jest gorszy niż Koło? IP: *.net81-66-141.noos.fr 08.02.06, 23:21
        dokladnie!! dobrze udalo Ci sie to ujac. Cersanit nie przekonuje mnie wygladem
        na dluzsza mete, ja mam KOLO juz 9 lat i jestem nadal zadowolony z koloru
        porcelany, design tez sie na szczescie nie zestarzal :)
        • ursa_pl Re: Czy Cersanit jest gorszy niż Koło? 10.02.06, 02:03
          Coz, ja kupilam jednak cersanit - zobaczymy jak sie bedzie sprawowal...
    • kielonek2301 Re: Czy Cersanit jest gorszy niż Koło? 10.02.06, 10:18
      ja mam ta serie www.madalena.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka