Dodaj do ulubionych

Strona z testami i materiałami o ASD

16.09.11, 23:47
Hej! Czytam Inny Świat od dawna, ale się nie wypowiadam. Sama jestem ze spektrum, ale nie mam dzieci. Jeśli będę kiedyś mieć, to już trochę rzeczy wiem z forum :).

Tydzień temu uruchomiłam stronę autyzm.za.pl/ i pomyślałam, że może się wam spodobać.
Zamieszczam tam różne treści o ASD. Na razie jest ich niewiele, ale to kwestia czasu. Muszę dużo tekstów przetłumaczyć, obrobić itp.
Obserwuj wątek
    • katja.asd Re: Strona z testami i materiałami o ASD 26.09.11, 23:47
      Poszerzyłam moją bazę danych o anglojęzyczne teksty. Wszystkich znających język zapraszam tutaj :)
    • nefret_ete Re: Strona z testami i materiałami o ASD 27.09.11, 14:22
      Świetna strona. Nawet nie wiesz ile czasu spędziłam na poszukiwaniu tych testów w necie. Będę śledzić www na bieżąco!Dziękuję!
      • halogen75 Re: Strona z testami i materiałami o ASD 27.09.11, 16:56
        No powiem Ci, że masę czasu musiałaś poświęcić:)
        Dzięki.
      • katja.asd Re: Strona z testami i materiałami o ASD 27.09.11, 17:30
        Dzięki :)

Staram się wstawiać ile się da. Póki co jestem jedyną osobą tworzącą i obsługującą stronę, więc różnie z tym bywa. Czasem nie mam czasu, czasem mi się zwyczajnie nie chce, jak to w życiu. Zależy mi na udostępnieniu jak największej ilości treści. Wykorzystuję do tego moją językową obsesję, zwłaszcza że w Polsce cienko z literaturą. Chciałabym jeszcze pokazać, że ASD nie gryzie i nie dotyczy wyłącznie dzieci (co już pewnie wiecie od Tijgertje).
    • halogen75 Re: Strona z testami i materiałami o ASD 27.09.11, 17:40
      katja, w teście dla dorosłych (AQ 50 pytań) w pytaniu 16 brakuje opcji zaznaczenia "zgadzam się zdecydowanie". Sorki za szczegółowość ale wydaje mi się to ważne;)
      • katja.asd Re: Strona z testami i materiałami o ASD 27.09.11, 17:46
        To dobrze, że zwracasz uwagę. Strona ma działać, inaczej to bez sensu.

Już poprawione :)
        • dasia_23 Re: Strona z testami i materiałami o ASD 28.09.11, 09:30
          Katja.asd dzięki, chylę czoła :) A dla potwierdzenie poprawności testów dzielę się wynikiem synka 31,5, wyszło ZA i młody ma diagnozę ZA
          • wszystko-wiedzaca Re: Strona z testami i materiałami o ASD 28.09.11, 09:55
            stronka faktycznie super, a z testow mi wyszlo ze syn w ogole nie jest zaburzony, a to chyba nie dokonca prawda. W piatek mamy dostac diagnoze to zobaczymy.
            • dasia_23 Re: Strona z testami i materiałami o ASD 29.09.11, 09:13
              To tylko się cieszyć. I mojego jest ZA i wyszło ZA, a teście dla dorosłych też mi sie zgodziło. A ile latek ma twój mały?
          • katja.asd Re: Strona z testami i materiałami o ASD 28.09.11, 10:35
            Moi drodzy, nie odpowiadam za wyniki testów, bo nie jestem autorką żadnego z nich. Z tych wszystkich psycho-spraw po prostu ssę. Testy znajduję w pracach naukowych, tłumaczę je i robię wersję online.
            • wszystko-wiedzaca Re: Strona z testami i materiałami o ASD 28.09.11, 13:27
              Absolutnie nic Ci nie zarzucam, chodzi mi o to ze niektore przypadki w tym mojego syna, sa troche bardziej skomplikowane, ale to temat na osobna dyskusje, osobiscie uwazam ze takie testy sie przydaja, gdy rodzicow cos martwi, niepokoi itd i ogolnie strona mi sie podoba, zwlaszcza linki do dlugich przeltumaczonych publikacji.
              • tijgertje Re: Strona z testami i materiałami o ASD 29.09.11, 09:24
                Dlatego wlasnie diagnozy dobi psychaitra, a nie rodzic w internecie:)
    • tijgertje Re: Strona z testami i materiałami o ASD 28.09.11, 10:23
      Brawo Katja:) Mysel, ze twoja strona ma duze szanse na sukces. Wiadomo w koncu, ze to takie typowe dla ZA: jak drazyc, to do dna;)
      Skad wytrzasnelas polska wersje kodow kreskowych? Wklejalam je, tyle, ze po tubylczemu w ubieglym roku, a z tego co mi wiadomo, ksiazka nie zostala przetlumaczona na polski.
      • katja.asd Re: Strona z testami i materiałami o ASD 28.09.11, 10:28
        Przetłumaczyłam. Lubię tłumaczyć.
        • halogen75 Re: Strona z testami i materiałami o ASD 28.09.11, 10:36
          Mnie się jeszcze bardzo podoba filmik o autyście w autobusie. Widząc coś obrazowo mam większą szansę na zrozumienie pewnych rzeczy.

Raz jeszcze dziękuję:)
        • tijgertje Re: Strona z testami i materiałami o ASD 28.09.11, 10:58
          Z niderlandzkiego?
          • katja.asd Re: Strona z testami i materiałami o ASD 28.09.11, 11:12
            Na to wygląda :P
            • tijgertje Re: Strona z testami i materiałami o ASD 28.09.11, 11:44
              No nie wiem, nie sparawdzalam tlumaczen na inne jezyki, albo ewentualnego plagiatu tubylczej autorki;) jakie znasz jezyki?
              • katja.asd Re: Strona z testami i materiałami o ASD 28.09.11, 17:34
                Tłumaczenie jest w 100% moje. Dopiszę z jakiej książki pochodzi i zalinkuję twojego bloga, ok?

Dobrze, że nie zapytałaś, w jakim języku mówię. Nie lubię tak sformułowanego pytania, bo nawet po polsku niewiele mówię :).
                Znam angielski, niemiecki, trochę rosyjski, esperanto. Niderlandzki jest zbliżony do niemieckiego, więc sporo rozumiem. Tutaj zresztą było tylko kilka słówek, żadne tam skomplikowane zdania z dialektami i idiomami. W ogóle języki indoeuropejskie są podobne i przy odrobinie spostrzegawczości łatwo się w nich połapać :).
                • tijgertje Re: Strona z testami i materiałami o ASD 28.09.11, 18:58
                  :) no, ja to gadam jak najeta, tylko tak szybko pisac nie moge. cale szczescie... Dla wszystkich, ktorzy moje dlugasne posty musza czytac;) Linkuj bloga jak chcesz, prosze bardzo:)
                  Niderlandzki faktycznie jest podobny do niemieckiego, ludzie, ktorzy znaja niemiecki ucza sie niderlandzkiego w kilka miesiecy. Mi to nie pomoglo, niderlandzki znam dobrze, ale niemieckiego nie cierpie i chyba nigdy sie nie naucze;)
    • baskokvet Re: Strona z testami i materiałami o ASD 28.09.11, 12:23
      Dziękuje.świetna robota!!!
    • szironna Re: Strona z testami i materiałami o ASD 29.09.11, 12:44
      Kawał dobrej roboty :) Super!!! Dzięki ogromne :)
    • madziulec Re: Strona z testami i materiałami o ASD 13.11.11, 23:05
      Testów brak, strona poszła w cholere.

Szkoda, bo to był kawał solidnej roboty.
      • ania-pat1 Re: Strona z testami i materiałami o ASD 14.11.11, 10:03
        A co z Katią? Bo jesień to niefajna pora....
        • nefret_ete Re: Strona z testami i materiałami o ASD 14.11.11, 22:03
          Hej, co się stało ze stronką ? :(
          • halogen75 Re: Strona z testami i materiałami o ASD 15.01.12, 18:54
            Katja,

czy strona już nigdy nie będzie działać?:(
            • nefret_ete Re: Strona z testami i materiałami o ASD 15.01.12, 19:27
              ja też czekam aż będzie działać
            • katja.asd Re: Strona z testami i materiałami o ASD 15.01.12, 19:47
              Ma działać, musi działać i nawet w wersji na komórkę będzie. Strona jest napisana, cała filozofia to przerzucić treści i pilnować tego wszystkiego.
              A JA SIĘ CAŁYMI DNIAMI GAPIĘ W EKRAN I NIC NIE ROBIĘ! Mam do zrobienia rzeczy o wyższym priorytecie niz ta strona, ale też nic się nie dzieje.

Chociaż chyba mi się trochę poprawia, bo zaczynam pisać.
              • nefret_ete Re: Strona z testami i materiałami o ASD 15.01.12, 20:08
                to ja Cię bardzo zachęcam, bo strona była super!!!!!!!!!!!!
                • kozak_k Re: Strona z testami i materiałami o ASD 07.02.12, 15:29
                  Katja nie chcę byś czuła presję, ale Twoja strona była super, wiesz?
                  Czekam cierpliwie na ponowne uruchomienie:)
                  • madziulec Re: Strona z testami i materiałami o ASD 07.02.12, 16:43
                    Ja tez niecierpliwie tupie nozkami ;)
                    • halogen75 Re: Strona z testami i materiałami o ASD 07.02.12, 16:45
                      I ja, i ja, i ja też;)
                      • nefret_ete Re: Strona z testami i materiałami o ASD 07.02.12, 20:56
                        i ja też :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka