17.11.12, 15:42
Jak wygląda u was ta kwestia,chodzi mi i jakie stawki za godzinę /dla terapeuty,ile miesięcznie Mops przyznaje godzin ?czy bezpośrednio z Mops terapeuta podpisują umowy,kto realizuje ?
Czy korzystacie gdy okazuje się ,ze względu na zarobki trzeba dopłacać np. 50 % do terapii ?
Obserwuj wątek
    • monisia900 Re: SUO 17.11.12, 16:42
      mops przyznaje tyle godz ile sobie zyczysz-bynajmniej tak jest u nas-aczkolwiek nie wiecej niz zaleci lekarz. nam lekarz przyznal 4godz/dziennie, ale ja na poczatku mialam 2, a w tej chwili 1 godz/dziennie. nie podpisywalam zadnej umowy, dostalam tylko potw z mops ze uslugi zostaly przyznane na czas nieokreslony od dnia takiego i takiego.
      swego czasu mialam placic za suo 100%, wiec zrezygnowalam, bo to wychodzilo za godz ponad 20 zl.
      teraz place grosze, wiec grzech nie skorzystac:). od pazdz suo bardzo stanialo.
      • rozalia7 Re: SUO 17.11.12, 17:33
        u nas niestety tak nie jest ,co pól roku dostrczamy info. o zarobkach i zaświadczenie od psychiatry i godziny są limitowane ,mamy zalecone 20/tyg a mamy 30/ bo nie jesteśmy jedyni,którzy korzystają cena brutto to 30 zł z czego dla terapeuty 25 brutto ( umowa zlecenie ) a resztę pobiera firma,która realizuje i ja również dopłacam do każdej godziny 2 zł
        • rozalia7 Re: SUO 17.11.12, 17:33
          chodziło mi 30 miesięcznie
          • monisia900 Re: SUO 18.11.12, 08:36
            o masakra:(. to ja placilam przed obnizka cen 5,15 (to ponad 20 zl to bylo jak jeszcze pracowalam), a teraz place bodajze 0,71 czy 0,75 zl/godz. jezeli wyjdzie mi mniej niz 20 zl/m-ac do placenia, to nie place nic.
            a na wywiad przychodzi pani tylko wtedy, gdy zmieni sie sytuacja u mnie, czy w MOPS. teraz np byla po obnizce cen.
            • rozalia7 Re: SUO 18.11.12, 10:49
              a u nas za 25 /h terapeuci nie chcą pracować ,chcieli by rodzice drugie tyle na dopłacali do ręki i dobrego "terapeutę ' ciężko ,widocznie u nas bezrobocia nie ma ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka