Dodaj do ulubionych

Do przodu!

12.07.04, 01:28
Czy jak zaczynaliście swoją karierę szaradziarską stawialiście sobie cele? A
kiedy to było?
Ja param się tym na maksa dopiero tak naprawdę od 2 lat, wcześniej to było
cooś tam na niby (tzn. od casu do czasu jakaś krzyżówka, anagram i już). Ale
teraz mam cel! Czy są tu inni, którzy nają cel, czy tak rozwiązujecie, bo
weszło to Wam w krew?!
A może jest ktoś, kto podniesie rękawicę rzuconą przez Norberta?!
Obserwuj wątek
    • luxer Re: Do przodu! 12.07.04, 08:54
      Szaradziarstwo to przecież hobby /nawet to Forum znajduje się w dziale gazety -
      HOBBY/. Sorrry jules, o jakiej karierze Ty "mówisz"? Co to znaczy "kariera
      szaradziarska"? Przecież szaradziarstwo to niby zabawa!!!! Czy w zabawie mozna
      robić karierę? Z drugiej strony, jeżeli chcesz wybić się w tej dziedzinie to
      działaj, już dziś, teraz, bo przychodzi taki czas, że głowa jakaś inna, człowiek
      nie ten sam. Problem był już raz poruszony na forum - kategorie wiekowe-, ale
      nikt, kto ma -dzieścia lat i tak tego nie zrozumie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10067&w=11814444&a=11821717

Najbliższa okazja stawienia czoła mistrzowi to turniej w Głogowie. Norbert
      pewnie przyjedzie - tak myślę! W ubiegłym roku w każdym razie był! Hehe jeszcze
      się taki nie urodził, co by go pokanał :))

pzdr.
      luxer
      • reptar Re: Do przodu! 12.07.04, 09:03
        luxer napisała:

> Hehe jeszcze się taki nie urodził, co by go pokanał :))

...co by go pokonał w Głogowie - to tak, ale poza Głogowem... nauka radziecka
        zna takie przypadki   ;-)
      • julesw Re: Do przodu! 12.07.04, 10:57
        luxer napisała:

> Szaradziarstwo to przecież hobby /nawet to Forum znajduje się w dziale
        gazety -
        > HOBBY/. Sorrry jules, o jakiej karierze Ty "mówisz"? Co to znaczy "kariera
        > szaradziarska"? Przecież szaradziarstwo to niby zabawa!!!! Czy w zabawie mozna
        > robić karierę?

Hobby OK, co nie oznacza, że nie ma tu swego rodzaju rywalizacji vide MP czy
        PN. Jasne, jest grupa osób, które sobie w domowym zaciszu spędzają miło czas
        głowiąc się nad takim czy innym wycinkiem kratek, ale też jest grupa
        zapaleńców, którzy lubią się sprawdzać w turniejach i poza tym, że jest to
        znakomita okazja, żeby się spotkać i pogadać, to nikt mi nie powie, że
        uczestnicy nie starają się jak najlepiej wypaść w turnieju i nawet jeśli
        twierdzą, że jest to "zabawa", to nikt nie odpuszcza.
        Poza tym, spójrz jakim odzewem cieszyły się eliminacje MP. Pomysł Pucharu
        Neptuna też wypalił znakomicie. A zatem hobby - tak, ale jak w każdej pasji
        można starać się realizować bardziej lub traktować to tylko jako sposób na
        spędzenie wolnego czasu.
        • jw1969 Re: Do przodu! 12.07.04, 13:55
          Rozumiem, julesw, że Twój cel pozostaje tajemnicą - wiemy tylko, że istnieje i
          że prawdopodobnie ma związek z udziałem w turniejach szaradziarskich.
          Po niektórych widać, że jakiś cel im przyświeca, na przykład jest wśród nas
          osoba, która w tym roku stara się nie opuszczać turniejów szaradziarskich
          (chyba że odbywa się ich kilka naraz).
          Oczywiście, każdy chce wypaść w rywalizacji jak najlepiej. Jeśli zna się choć
          trochę swoje możliwości oraz formę konkurentów, można sobie przed turniejem
          taki konkretny cel wyznaczyć - np. "chcę być w dziesiątce", "muszę wygrać z X".
          Jeśli kogoś to mobilizuje, czemu nie?
          A może chodzi o plany bardziej w przyszłość wybiegające? Mozna próbować, choć
          przecież wiele rzeczy zależy nie tylko od nas samych.
          • julesw Re: Do przodu! 12.07.04, 16:31
            jw1969 napisał:

> Rozumiem, julesw, że Twój cel pozostaje tajemnicą - wiemy tylko, że istnieje
            i
            > że prawdopodobnie ma związek z udziałem w turniejach szaradziarskich.

Na pewno nie planuję w najbliższej pięciolatce zagrozić czołówce z MP :-) znam
            swoje możliwośi, ale miło by było np. awansować do rundy centralnej MP.

Tak jak piszesz, z reguły przed turniejem, oceniając swoje możliwości i stawkę
            konkurentów, stawiam sobie pewien cel - mnie to mobilizuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka