homar6 09.05.05, 20:40 Jestem ciekawy kto wg was jest najlepszym szaradzistą?? I tak mnie ciekawi za co tego autora tak cenicie?? czy za ilość zadań w periodykach czy za ich jakośc czy za pomysły... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zakaz_konkurencji Re: Najlepsi szaradziści 10.05.05, 08:59 ale nie wolno nas wymieniac! Odpowiedz Link
julesw Re: Najlepsi szaradziści 10.05.05, 10:56 Jeśli chodzi o Twoje drugie pytanie, to Reptar napisał kiedys kawałek kodu do głosowania na ulubionych autorów, było o tym w wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10067&w=10202933&a=10202933 ale nie wiem, jakie są teraz tego losy. Jeśli zaś chodzi o pytanie pierwsze, to myślę, że jest to dobry temat na dyskusję o definicję najlepszego szaradzisty. Czy jest to najlepszy autor (a może lepiej powiedzieć autor, którego zadania podobają się najbardziej), czy może ktoś, kto na MP najszybiceij rozwiązał zestaw zadań? Odpowiedz Link
reptar Re: Najlepsi szaradziści 10.05.05, 13:21 julesw napisał: > ale nie wiem, jakie są teraz tego losy. Były protesty, zresztą w pewnym sensie zrozumiałe, jako że żadne głosowanie internetowe nie może być miarodajne, przynajmniej przy tak niskiej frekwencji. Niemniej nieprzyjemnego szumu było w tym wypadku tak zdecydowanie więcej niż zabawy, że zarówno sama strona do głosowania, jak i wyniki - zostały zdjęte i pochłonięte przez niepamięć. Taa..., to temat dużego ryzyka   ;-) Odpowiedz Link
sartam Re: Najlepsi szaradziści 10.05.05, 12:33 Hmm, Rozrywka juz chyba odpowiedziala na Twoje watpliwosci, skoro na okladce Rewii Rozrywki pisywala (nie wiem jak teraz, bo juz nie kupuje) - 100 zadan najlepszych autorów! Odpowiedz Link
mmiga Re: Najlepsi szaradziści 10.05.05, 13:18 sartam napisał: > Hmm, Rozrywka juz chyba odpowiedziala na Twoje watpliwosci, skoro na okladce > Rewii Rozrywki pisywala (nie wiem jak teraz, bo juz nie kupuje) - 100 zadan > najlepszych autorów! ...to już wiemy, że reptar się do nich nie zalicza. :) W ostatnich 4 numerach chyba tylko 1 (słownie: jedno) jego zadanie było. A i coś z "Ilorazem" też nie tak. Zresztą "Gazeta w Kratkę" coraz bardziej się szmaci, ale to temat na osobny wątek. Odpowiedz Link