Dodaj do ulubionych

sharp czy samsung? Pomocy!

IP: *.elartnet.pl 26.08.07, 23:27
Witam,
Planuję zakup telewizora LCD. Pan w Media Markt polecił mi Samsunga
LE40M71B oraz Sharpa LC37RD2E. Który z nich Waszym zdaniem powinnam
wybrać? Na jakie parametry zwrócić uwagę?

www.sharp.pl/index.php?id=263&L=19&tx_ttnews[tt_news]=1631&tx_ttnews[backPid]=262&cHash=56086447ee

www.samsung.com/pl/products/television/tfttv/le40m71b.asp
(znalazłam w dużo lepszej cenie)

Z góry dziękuję za fachowe doradztwo i pomoc, ponieważ sama jestem
zielona w tym temacie.

Pozdrawiam,
K.
Obserwuj wątek
    • 0xygene Re: sharp czy samsung? Pomocy! 27.08.07, 08:03
      Kup sharp-a ,ma technologię 100Hz, cyfrowy procesor sterowania
      szybkością obrazu, mały czas reakcji matrycy (6 ms)==>> wszystko
      wpływa pozytywnie na płynność wyświetlania obrazu, dodatkowo ma
      tuner tv cyfrowej naziemnej.

-------
      Pozdr.
      • Gość: ja Re: sharp czy samsung? Pomocy! IP: *.elartnet.pl 27.08.07, 10:27
        Tzn. z tego co przeczytałam, oba te telewizory mają 100hz. W ogóle
        parametry wydają mi się dość podobne...

Cóż, narazie wsztscy wskazują na Sharpa :)

Pozdrawiam, dziekuję i proszę o kolejne kometarze :)
        K.
      • mariner4 W LCD częstotliwość odświeżania 26.04.08, 08:43
        nie ma takiego znaczenia jak w baniakach szklanych.
        M.
    • Gość: dfr Re: sharp czy samsung? Pomocy! IP: *.aster.pl 27.08.07, 09:56
      zdecydowanie sharp, nie ma się nad czym zastanawiać
    • villac Re: sharp czy samsung? Pomocy! 27.08.07, 18:50
      no nie porównuj Opla Astry z Audi A6.... z całym szacunkiem dla tego
      pierwszego bo i solidny,pracowity ...... Zadaj sobie trochę trudu,
      poczytaj na tym forum, na innych dot telewizorów LCD i dostaniesz
      jednoznaczną odpowiedź.
    • Gość: locoloco Re: sharp czy samsung? Pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 01:05
      tu masz testy
      hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=15498
      wynika z nich że Sharp gra lepiej.
      Ale decyzja nalezy do Ciebie.
    • Gość: zdenek smatana Re: sharp czy samsung? Pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 17:32
      Sharp jest prekursorem technologii LCD na świecie-matryce sharpa uchodza za
      jedne z najlepszych o ile nie najlepsze na świecie(swego czasu firma Apple
      wybrała Sharpa jako dostwce matryc do ich monitrów dla Maców, chyba nadal nimi
      są), dobrze koledzy ci radzą ;-)
    • Gość: lani Re: sharp czy samsung? Pomocy! IP: *.cpe.marton.net.pl 17.01.08, 16:09
      niech pan nie kupuje sharpa pracuje w tej firmie i wiem ze to
      najgorsze buble w calej polsce jeden modul jest naprawiany kilka
      razy nawet kilkadziesiat pozdrawiam
      • Gość: locoloco Re: sharp czy samsung? Pomocy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 10:24
        widać pomyliły Ci się procesory w Twojej głowie
        • des4 Re: sharp czy samsung? Pomocy! 23.01.08, 12:17
          coś w tym jest, znajomemu Sharp posypał się 2 razy jeszcze na
          gwarancji, raz coś z matrycą, raz tyner nie zapisywal w pamięci
          stacji...byłem wlaśnie na etapie zmiany telewizora...sharpa nie
          kupilem...
          • Gość: kamasótra Re: sharp czy samsung? Pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 14:05
            a co kupiłes - szajsunga?
            • Gość: maniek Re: sharp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 21:43
              zamiast samsung czy sharp zapytaj tak: dacia czy renault?
              SHARP to lider tej technologii.
              • Gość: paterek Re: sharp IP: 213.17.251.* 24.01.08, 15:34
                Coś w tym jest. jak oddawałem telewizor ojca do serwisu to pan za
                ladą powiedział, że najwięcej zgłaszanych usterek mają samsungi.
                • Gość: wowo5 Re: sharp IP: *.dyn.optonline.net 27.01.08, 17:31
                  Bierz Samsunga. Samsung to najwiekszy producent LCD na swiecie.
                  Samsungi maja lepszy kontrast. Sharpy maja problemy z tzw. banding.
                  Wejdz na Googla i poszukaj Sharp i banding. Bedzie tego duzo (po
                  anglielsku). Wlos ci sie zjezy na glowie.
                  • Gość: edgar Re: sharp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 16:20
                    Bierz Samsunga to jeszcze ramkę cyfrową dostaniesz za darmo, taka promocje mają.
                    A tak na poważnie, to Samsung naprawdę jest lepszy.
                    • Gość: locoloco Re: sharp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 14:35
                      lepszy pod jakim względem ?
                      Jakie kryteria przyjąłeś ?
                      Jeśli takie - to ok :
                      hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=21287
                      • Gość: edgar Re: Tylko Samsung IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 17:14
                        Opieram się na informacjach o stosowanych przez Samsung technologiach. Moim
                        zdaniem LED SmartLighting, LED MotionPlus, albo Super Clear Panel mówią za
                        siebie. Samsung wyznacza trendy.
                        • wowo5 Re: Tylko Samsung 04.02.08, 02:42
                          Samsung produkuje matryce LCD razem z Sony.
                          • Gość: juz nie Re: Tylko Samsung IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 14:37
                            juz nie , sony nie produkuej matryc i bierze je od sharpa> ajponczycy wiedza co
                            lepsze :-)
                            tech.wp.pl/kat,1009793,title,Sony-kupuje-panele-LCD-od-Sharpa,wid,9691016,wiadomosc.html?
                        • Gość: zdenke smetana Re: Tylko Samsung IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 19:51
                          jak chesz mieć trendy - to sobie kup philipsa, samsung w niczym jeszce zadnych trendów nie wyznaczył .... a tak apropos to stawiałbym na Sharpa jesli chodzi o LCD mja w tym wieksze doswiadczenie chociaż nie dyskwalifikuje całkowicie samsungów
                          • Gość: wowo5 Re: Tylko Samsung IP: *.dyn.optonline.net 10.02.08, 17:09
                            Doedukuj sie na temat Samsunga i wtedy sie wypowiadaj
                • koljax Re: sharp 22.02.08, 10:24
                  A czemu koniecznie musisz wybierac miedzy tymi dwoma, jest mnostwo
                  innych firm. Np. JVC, Philips itp. itd.
                  Co do awaryjnosci samsuga, to moze wynikac z faktu ze samsung
                  sprzedaje chyba najwiecej telewizorow LCD, wiec i nominalna ilosc
                  usterek jest odpowiednio duza.
                  Kupowaleem telewizor kilka miesiecy temu i zrobilem prosty test.
                  Nagralem sobie na DVD po kilka minut programu z programow ktore
                  najczesciej ogladam. Poszedlem z plytka do sklepu, poprosilem zeby
                  mi to odtworzyli na kilku telewizorach (trafilo na samsunga,
                  panasonica, sharpa, philipsa, JVC i jeszcze ze dwa, juz nawet nie
                  pamietam producentow, chyba LG i cos tam jeszcze...) i jednoznacznie
                  mi wyszlo ze philips z pixelplusem2 mial najlepszy obraz (mam slaby
                  sygnal mowiac szczerze) i kupilem philipsa. Nie zaluje, odpukac.
                  A co do sharpa, to jest zdecydowanie przereklamowany moim zdaniem.
                  Aha, takiego testu nie zrobia raczej w sklepie dla idiotow, czy
                  innym saturnie, bo tam jest jedna osoba na cale stoisko i w ogole
                  trudno z kimkolwiek porozmawiac. Lepij pojsc do mniejszego sklapu,
                  typu RTVEuroAGD czy inny MIXelectronix, tam goscie sa chetniejsi do
                  wspolpracy i bardziej zorientowani, poza tym mozna sie targowac i
                  upolowac niegorsza cene niz w tych najwiekszych sklepach (typu MM).
    • Gość: Kanerko Re: sharp czy samsung? Pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 13:18
      Samsung, mam od kilku lat, wydałem niewiele i nie mam żadnych problemów. Opinia
      na temat Samsunga jest obiegowa, ciężko na niej polegać. To bardzo dobre
      telewizory, polecam full HD i wygodną kanapę ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka