kozak_donski 15.02.06, 22:52 S T U _ _ I _ BEZ _ _ _ (powiedzenie). Tekst rozwiązania (nie samo znaczenie powiedzenia) jest zarazem w jakiś sposób (przez słowo 'bez") podpowiedzią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
n.s Re: Zagadka 16.02.06, 09:49 To ja wrzucam coś w podobnym stylu: T A D E _ _ _ _ _ Ś C I _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ W E L L Odpowiedz Link
wisa46 Re: Zagadka 19.02.06, 16:24 W tym samym stylu : - - - - - S - - - - - A ż i coś takiego : KOZA(k) - - - - - - . KONIA(k)- - - - - -. Potrzebny jest refleks szachisty. Odpowiedz Link
wisa46 Re: Zagadka 12.03.06, 18:24 Przedsprzedaż,a to drugie to miało byc ...koza kupiona,konia kupi ona... Kto zgadnie teraz? -----c -----ń Kto wie,niech się TU zaklepie.Może zgłosi się Wolando? Odpowiedz Link
kozak_donski Re: Zagadka 12.03.06, 19:08 Myślę, że udał Ci się ładny rebus. Byłby CEZ dwa razy w posiadaniu MAR a raz w posiadaniu ZEŃ. Niestety cez wspak. Pozdrawiam Odpowiedz Link
wisa46 Re: Zagadka 15.03.06, 17:10 Ja tu widzę dwie tablice i belfra ze ścierką. Taki żarcik: M J-B B R J! Pozdrawiam Cię również! Był kiedyś:...pod łyską piec... i ...pod łyską pieczeń... Odpowiedz Link
reptar Re: Zagadka 21.02.06, 00:31 kozak_donski napisał: > S T U _ _ I _     BEZ     _ _ _     (powiedzenie). Hehe... "Stułbia bez łba" - naprawdę długo się zastanawiałem, gdzie się czegoś takiego używa w roli powiedzenia. Dopiero przed chwilą do mnie dotarło, że chodzi o studnię bez dna. ROTFL z siebie samego. Odpowiedz Link
wisa46 Re: Zagadka 11.04.06, 11:45 lejelejelejeleje... - - - - - - (ń) - - - - - - - - - - - - (m) Oczywiście są to dwie zagadki.Pierwsza z podtekstem(l.b.p). Druga z kruczkiem. Pozdrowienia od kozaka z Zaporoża! Odpowiedz Link