Dodaj do ulubionych

Dwie epoki

30.04.03, 19:54
Pamietacie te czasy, gdy Rozrywke zdobywalo sie takimi samymi metodami
jak papier toaletowy albo kawalek szynki ? Pamietacie urok i zapach tego
zeszyciku ? A jak to dzisiaj wyglada ? Czy cos, co osiagalne jest zawsze,
ma ten sam urok ?

Myslewiecjestem.
Obserwuj wątek
    • lucbach Re: Dwie epoki 02.05.03, 23:36
      Co prawda nie żyłem w tych czasach, kiedy "Rozrywka" była niemal niedostępna i
      można ją było zdobyć tylko przez znajomosci i te dłuuuuuuuugie kolejki. Mam
      wrażenie, że odstanie swojego lub inne zabiegi tego typu uczyły jednak pokory
      i poszanowania tego, co się udało zdobyć. Dziś nie ma problemu. Masz kasę -
      masz krzyżówki, jakie chcesz...
      pozdrowienia,
      lucbach
    • reptar Re: Dwie epoki 07.05.03, 12:53
      Tym, co mi najbardziej przeszkadza w dzisiejszym status quo, to jest walka
      o rynek, która skutecznie przesłania samo szaradziarstwo. Redakcje, jedna po
      drugiej, grzęzną w głosie ludu, a lud - wiadomo - przemęczać się nie lubi i kupi
      tylko to, co myślenia nie wymaga. Kto inny myśli, kto inny płaci - rozdźwięk,
      którego w minionych realiach można było nie brać pod uwagę, a teraz ustawia
      wszystko. Jeśli ktoś lubi sobie stawiać poprzeczkę wysoko, to sorry, Winnetou,
      dla takiego nie widzę dobrej przyszłości; ba, nawet teraźniejszość nie najlepiej
      się prezentuje.

Stałe obniżanie poziomu to jedno. Są też inne, bardziej przykre sprawy. Dawniej
      redakcje były zaprzyjaźnione (cokolwiek by to miało znaczyć), a dzisiaj się żrą
      między sobą, piszą na siebie nawzajem brzydkie rzeczy itd. Zajrzyjcie na
      wątek "Klan ROZRYWKI czy DIAGRAMU?"
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10067&w=3556279&a=3556279
      ze szczególnym uwzględnieniem akcentów spod znaku pseudo-Temidy:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10067&w=3556279&a=5086423

I to są dla mnie główne różnice jeśli chodzi o kiedyś i teraz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka